1 Şubat 2018 Perşembe

Yemek tarifleri - Karnabahar çorbası

Karnabahar çorbası tarifi için malzemeler
  • 15 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 patates
  • 700 ml sebze suyu
  • 400 ml süt
  • Kırmızı pulbiber
  • Kekik
  • Tuz                                                                                                                                             Karnabahar çorbası hazırlanışı
  • Tereyağını tencerede eritin. Soğanları iri küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun. İri doğranmış patates ve karnabaharı, sebze suyunu, süt ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.

  • Sebzeler tamamen yumuşayınca mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın ve kaselere paylaştırın. Üzerine pulbiber ve kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.

31 Ocak 2018 Çarşamba

Yemek tarifleri - Domates çorbası

Domates çorbası tarifi için malzemeler
  • 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı domates püresi 30 gr tereyağı 5 su bardağı su Tuz SERVİS İÇİN Kaşar peyniri Taze nane                                                                                        Domates çorbası hazırlanışı
  • Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip rengi sararıncaya kadar kavurun. Domates püresini ilave edin. Suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Kaselere aktarıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

  • Yaz mevsiminde çorbanızı taze domateslerle hazırlayabilirsiniz. Kabukları soyulmuş domatesleri enlemesine ortadan ikiye kesin. Fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı, halka doğranmış soğan, tuz ve karabiber ilave edip pişirin.Mutfak robotundan geçirin. Tereyağını eritip 1 yemek kaşığı unu kavurun. Diğer karışıma ilave edip üzerine et suyu ekleyerek 15 dakika pişirin.

Yemek tarifleri - Süzme sebze çorbası

Süzme sebze çorbası tarifi için malzemeler
  • 2 patates 1 havuç 1 kabak 1 kereviz Yarım kase konserve bezelye 1.5 çorba kaşığı margarin 2 soğan 2 çorba kaşığı un 7-8 su bardağı et suyu 2-3 dilim ekmek Tuz
  • pulbiber                                                                                                                                        Süzme sebze çorbası hazırlanışı
  • Patates, havuç, kereviz, kabak ve soğanları temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Bezelyenin suyunu süzün. 
  • Margarini tencerede eritin. Soğanı ekleyip pembeleştirin. Sebzeleri ilave edip 5 dakika kavurun. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve et suyunu ilave edip 30 dakika pişirin. 
  • Çorbayı süzgeçten geçirin ya da blenderle ezin. Ekmekleri küp şeklinde doğrayıp teflon tavada veya fırında kızartın. Çorbayı kaselere alıp kızarmış ekmek ve pulbiber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

  • Afiyet olsun.

30 Ocak 2018 Salı

Yemek tarifler - Un çorbası

Un çorbası tarifi için malzemeler
  • 8 su bardağı tavuk suyu 2 kahve fincanı un 30 gr tereyağıÜzeri için: 1 salçalık kırmızıbiber 1 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 kase ufalanmış lor peyniri                                                              Un çorbası hazırlanışı
  • Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Tavuk suyunu azar azar ilave ederek çırpma teli yardımıyla sürekli çırparak bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.

  • Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun. Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın. Sıcak servis yapın.

  • Afiyet olsun.

29 Ocak 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri - Bezelye çorbası

Bezelye çorbası tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 500 gr dondurulmuş bezelye
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 5 su bardağı su
  • 40 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için
  • Krema
  • Dereotu                                                                                                                                       Bezelye çorbası hazırlanışı
  • Patates ve soğanı iri doğrayıp tencereye alın. Bezelyeyi ekleyip üzerine su ilave ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender’da pürüzsüz hale getirip tel süzgeçten geçirin. Gerekirse su ilavesi yapın.

  • Tencerede tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Bezelyeli karışımı ekleyip kaynamaya bırakın. Krema ilave edin ve ocaktan alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

  • Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerini krema ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

  • AKLINIZDA BULUNSUN
  • Kırmızı pul biber serperek servis yapabilirsiniz.

28 Ocak 2018 Pazar

Yemek tarifleri - Düğün çorbası

Düğün çorbası tarifi için malzemeler
  • 500 gr dana eti
  • 2 soğan
  • 1 havuç
  • 1 litre et suyu
  • 1 tutam kekik
  • 3 diş sarımsak
  • 2 defneyaprağı
  • 50 gr tereyağı
  • 100 gr un
  • 1 çay bardağı krema
  • Tuz
  • Beyaz tozbiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber                                                                                                        Düğün çorbası hazırlanışı
  • Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Soğanları ve sarımsakları soyup kıyın. Havucu temizleyip halka şeklinde doğrayın.

  • Eti tencereye alıp yağsız olarak suyu çekene kadar kavurun. Kıyılmış soğanın yarısını ve sarımsağı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Havuç, kekik ve defneyaprağını ekleyin. Sıcak et suyunu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün, etleri küçük parçalara ayırın.

  • Ayrı bir tencerede tereyağının yarısını eritip soğanı kavurun. Unu ilave edip kavurmaya devam edin. Önceden süzmüş olduğunuz sebzeli et suyunu ve çırpılmış kremayı azar azar ekleyin. Bir taşım kaynatıp etleri ilave edin. Tuzunu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Dilerseniz tereyağında kavrulmuş biber ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

27 Ocak 2018 Cumartesi

Yemek tarifleri - Tavuk suyuna sebze çorbası

Tavuk suyuna sebze çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 çorba kaşığı margarin Yarım tavuk göğüs eti 1 havuç 1 kabak 1 patates 1 domates 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 6 su bardağı su Tuz
  • karabiber                                                                                                                                      Tavuk suyuna sebze çorbası hazırlanışı
  • 6 bardak suyu tencereye alın. Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın. 
  • Havuç, kabak, domates ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın. Kaynamakta olan tavuk suyuna sebzeleri ve margarini ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayınca tavuk etini ilave edip tuz ve karabiberi serpin. 5 dakika sonra ateşten alıp servis yapın.

  • Afiyet olsun.

Yemek tarifleri - Mantarlı bonfile

Mantarlı bonfile tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 3 hamburger ekmeği
  • 6 bonfile
  • 1 limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr mantar
  • 1 soğan
  • 150 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
Marine için
  • 1 diş sarımsak
  • 2 arpacık soğanı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik                                                                                                                    Mantarlı bonfile hazırlanışı
  • Marine işlemi için, cam bir kaseye soğanları ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağı, süt, kekik ekleyip karıştırın. Etleri bu karışıma ilave edip 3-4 saat bekletin.

  • Hamburger ekmeklerini enine ortadan ikiye kesin ve fırın ızgarasında kızartın. Mantarları küçük doğrayın ve limonlu suda bekletin.

  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kremayı ekleyin.

  • Bonfileleri sosuyla yapışmaz bir tavada yumuşayıp kızarıncaya kadar pişirin. Kremalı mantarı kızarmış ekmeklerin üzerine paylaştırın. Bonfileleri üzerlerine yerleştirin. Taze biberiye yapraklarıyla pişirilmiş elma dilim patates ile sıcak servis yapın.

24 Ocak 2018 Çarşamba

Yemek tarifleri - Ezo gelin çorbası

Ezogelin çorbası tarifi için malzemeler  
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 1 buçuk litre sıcak tavuk suyu
  • 1 havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 15 gr tereyağı
  • Kırmızı pulbiber
  • Nane
  • Tuz                                                                                                                                                            Ezogelin çorbası hazırlanışı
  • Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

  • Soğanı soyup rendeleyin. Havucu temizleyip rendeleyin. Mercimek ve bulguru ayrı kaplarda bol suyla yıkayıp süzün. Salçayı 1-2 çorba kaşığı su ile ezin.

  • Tereyağını geniş bir tencerede eritin. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Havuç, salçalı su ve sıcak tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Mercimek, bulgur ve tuzu ilave edin. Mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Kırmızıbiber ve nane serpiştirip sıcak servis yapın.
  •  

23 Ocak 2018 Salı

Yemek tarifleri - Tavuk suyuna sebze çorbası

Tavuk suyuna sebze çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 çorba kaşığı margarin Yarım tavuk göğüs eti 1 havuç 1 kabak 1 patates 1 domates 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 6 su bardağı su Tuz
  • karabiber                                                                                                                                      Tavuk suyuna sebze çorbası hazırlanışı                        6 bardak suyu tencereye alın. Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın. 
    Havuç, kabak, domates ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın. Kaynamakta olan tavuk suyuna sebzeleri ve margarini ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayınca tavuk etini ilave edip tuz ve karabiberi serpin. 5 dakika sonra ateşten alıp servis yapın.
    Afiyet olsun.

22 Ocak 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri - Mantarlı bonfile

Mantarlı bonfile tarifi için malzemeler                                                 Malzemeler
  • 3 hamburger ekmeği
  • 6 bonfile
  • 1 limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr mantar
  • 1 soğan
  • 150 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
Marine için
  • 1 diş sarımsak
  • 2 arpacık soğanı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik                                                                                                                                Mantarlı bonfile hazırlanışı                                                 Marine işlemi için, cam bir kaseye soğanları ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağı, süt, kekik ekleyip karıştırın. Etleri bu karışıma ilave edip 3-4 saat bekletin.
    Hamburger ekmeklerini enine ortadan ikiye kesin ve fırın ızgarasında kızartın. Mantarları küçük doğrayın ve limonlu suda bekletin.
    Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kremayı ekleyin.
    Bonfileleri sosuyla yapışmaz bir tavada yumuşayıp kızarıncaya kadar pişirin. Kremalı mantarı kızarmış ekmeklerin üzerine paylaştırın. Bonfileleri üzerlerine yerleştirin. Taze biberiye yapraklarıyla pişirilmiş elma dilim patates ile sıcak servis yapın.

19 Ocak 2018 Cuma

Yemek tarifleri - Midye çorbası

Midye çorbası tarifi için malzemeler
  • 200 gr ayıklanmış midye 25 gr margarin 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı süt kreması 3-4 dal maydanoz 6 su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu Tuz
  • karabiber                                                                                                                                      Midye çorbası hazırlanışı                                                                                   Suyu tencereye doldurup kaynatın. Midyeleri yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatın. Maydanozu temizleyip kıyın. 

    Un, margarin ve süt kremasını ayrı bir kapta iyice çırpıp bulamaç haline getirin.

    Tencereye unlu karışımı ekleyip tuz ve karabiber serpin. 25 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.
                             

18 Ocak 2018 Perşembe

Yemek tarifleri - Domates çorbası

Domates çorbası tarifi için malzemeler
  • 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı domates püresi 30 gr tereyağı 5 su bardağı su Tuz SERVİS İÇİN Kaşar peyniri Taze nane                                                                                        Domates çorbası hazırlanışı  
  • Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip rengi sararıncaya kadar kavurun. Domates püresini ilave edin. Suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Kaselere aktarıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

  • Yaz mevsiminde çorbanızı taze domateslerle hazırlayabilirsiniz. Kabukları soyulmuş domatesleri enlemesine ortadan ikiye kesin. Fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı, halka doğranmış soğan, tuz ve karabiber ilave edip pişirin.Mutfak robotundan geçirin. Tereyağını eritip 1 yemek kaşığı unu kavurun. Diğer karışıma ilave edip üzerine et suyu ekleyerek 15 dakika pişirin. 
  •