Çıtır Ankara Simiti Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı şeker
- Yaklaşık 2 buçuk su bardağı kadar un (Ele yapışmayan bir hamur olacak)
Üzeri için;
- 1 çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
Çıtır Ankara Simiti Tarifi Yapılışı
- Kabın içerisine biraz un alınır ve maya katılır.
- Üzerine şeker ilave edilir ve ılık süt ve su yavaş yavaş dökülür.
- Daha sonra azar azar un ilave edilerek yoğurulur tuzu da unun üzerine atıyoruz.
- Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde ediyoruz güzelce streçleyip 1 saat mayalandırıyoruz.
- Hamur mayalanırlen tavaya susamı alıyoruz ve rengi kahverengi olana kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
- Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölüp uzunlamasına açıyoruz.
- Daha sonra iki ucunu tutturup önce pekmezli suya sonra susama batırıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş ızgara telinin üzerine koyuyoruz.
- Bu işlemleri yapmadan önce fırını 200 dereceye getirip içine ısıya dayanaklı bir kapta su koyuyoruz.
- Daha sonra simitleri fırına atıyoruz iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkında 6-7 dk dinlendirten sonra servis edebilirsiniz.