Fırında Özel Soslu Patates (Cips Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
- 15-20 adet bebe patates veya 5 adet orta boy elma dilim kesilmiş patates
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı silme kekik
- 1 tatlı kaşığı silme nane
- 1 çay kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber(isteğe bağlı)
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
Fırında Özel Soslu Patates (Cips Gibi) Tarifi Yapılışı
Herkese Merhabalar☘️
Çok keyifli ve kullanım alanı çok geniş bir tarif geliyor.
👉Bu tarifi mutlaka bir yere not edin. ✨✔️
Etlerin, balıkların, sunum tabaklarınızın yanında. isterseniz cips gibi dip soslarla tüketebileceğiniz; hem lezzetiyle hemde görseliyle göz dolduracak bir aperatif💕✨
- Hemen başlayalım;
- Bebe patatesler kabukları soyulmadan güzelce yıkanır. Kesimleri ne çok ince nede çok kalın olmamalıdır. ✔️👇
- Normal patates kullanacaksanız ve kabuklar kalınsa soymanızda fayda var. İnceyse iyice temizleyip, Soymadan da kullanabilirsiniz. 😉
- Derin bir kaba yoğurt, sıvı yağ ve baharatlar eklenip; patatesler ilave edilir. Sarımsak isteğe bağlı ezilerek konuya dahil olur. 😁😁
- Güzelce karıştırıldıktan sonra; yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yayılarak, üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirilir. ⭐️✨
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar kontrollü pişirilir. 🌼
👌Nefissss patateslerimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun. 💫