1 Ekim 2020 Perşembe

Patlıcanlı Volovan Tarifi

Patlıcanlı Volovan Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler
  • 12 milföy hamuru
  • 2 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
Süslemek için
  • Taze kekik

Patlıcanlı Volovan Nasıl Yapılır?

  • Hamurları yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla her bir hamurdan iki parça kesin.
  • 12 tanesini kenarlardan 1 cm kalacak kadar daha küçük bir kalıpla ortasından keserek halka şekli verin.
  • Halka şeklindeki hamurları yuvarlak hamurların üzerine yapıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  • Hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Patlıcanları fırın ızgarasında ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup suyunu süzün ve bir kaseye alın.
  • İçine sarımsak rendeleyin. Tahin, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Karışımı volovanların içine doldurun. Üzerlerini taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Soya Filizi Salatası Tarifi

Soya Filizi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr konserve Meksika fasulyesi
  • 200 gr soya filizi
  • 1 su bardağı mısır tanesi
  • 1 kırmızı biber
  • 10 kornişon turşu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Soya Filizi Salatası Nasıl Yapılır?

Fasulye, soya filizi ve mısırı geniş bir kaseye alın. Kornişon turşuları ince doğrayıp ekleyin. Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyin ve küçük kare şeklinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Kasede hepsini harmanlayın.
Zeytinyağı, tuz, limon suyu ve sirkeyi küçük bir kasede karıştırıp salataya gezdirin. Karıştırarak servis tabağına alın. Servis yapın.

Sakızlı Muhallebi Tarifi

Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2~3 parça damla sakızı

Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  • Ardından damla sakızlarını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin ve mutfak robotuna aktarın. Muhallebiyi robotta karıştırıp servis kaselerine doldurun.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat soğutun. Üzerini fındık ve fıstık parçaları ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Damla Sakızlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?
  • Muhallebi kıvamının koyu olmasını istiyorsanız, içerisinde bir parça tereyağı eritebilirsiniz.
  • Kıvamı sulu olduysa azar azar elenmiş un ekleyin.
  • Kıvamını açmak için muhallebiyi ocağa alın ve tekrar ısıtın. İçerisine süt ilave ederek karıştırın.
  • Damla sakızlarının tadını alabilmek için dövülmüş olması gerekir. Sakızları bir poşetin içine alıp sert bir cisimle vurarak toz haline getirebilirsiniz.
1 Porsiyon Sakızlı Muhallebi Kaç Kaloridir?
  • Temel malzemeleri un ve süt olan muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan sakızlı muhallebiyi diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. 

Mantarlı Bonfile Tarifi

Mantarlı Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler
  • 3 hamburger ekmeği
  • 6 bonfile
  • 1 limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr mantar
  • 1 soğan
  • 150 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
Marine için
  • 1 diş sarımsak
  • 2 arpacık soğanı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik

Mantarlı Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Marine işlemi için, cam bir kaseye soğanları ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağı, süt, kekik ekleyip karıştırın. Etleri bu karışıma ilave edip 3-4 saat bekletin.
  • Hamburger ekmeklerini enine ortadan ikiye kesin ve fırın ızgarasında kızartın. Mantarları küçük doğrayın ve limonlu suda bekletin.
  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Mantarları ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kremayı ekleyin.
  • Bonfileleri sosuyla yapışmaz bir tavada yumuşayıp kızarıncaya kadar pişirin. Kremalı mantarı kızarmış ekmeklerin üzerine paylaştırın.
  • Bonfileleri üzerlerine yerleştirin. Taze biberiye yapraklarıyla pişirilmiş elma dilim patates ile sıcak servis yapın.

Zencefil Suyu Tarifi

Zencefil Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kaşığı zencefil (rendelenmiş)
  • 1 adet limon
  • 1 adet salatlık
  • 1 adet lime
  • 700 ml su
  • 2-3 adet nane yaprağı

Zencefil Suyu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle salatalığın kabuklarını soyun ve ince dilimlere ayırın.
  • Ardından limon, lime ve zencefili de aynı şekilde dilimleyin.
  • Bir şişenin içerisine 2 litre su koyun ve nane yapraklarını ekleyin.
  • Dilimlediğiniz malzemeleri de suya koyarak bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Hazırladığınız zencefil suyunu, gün içerisinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zencefil Suyu Nasıl Kullanılır?
  • Zencefil suyunu günde 2-3 bardak aç karna olacak şekilde tüketin.
  • Özellikle sabah aç karna tüketmek, zencefil suyunun yağ yakıcı etkilerini hızlandırır.
  • Tat vermek için, bir tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz.
  • Karışımı soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz.

Levrek Külbastı Tarifi

Levrek Külbastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet levrek balığı
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 paket krema (220 ml)
  • 4 diş sarımsak
  • 200 ml. süt
  • 2 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Domates sosu (isteğe göre)

Levrek Külbastı Nasıl Yapılır?

  • Levrekleri fileto şeklinde kesip, derisinden tamamen ayırın.
  • Tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Kızgın yağda levrekleri önlü arkalı pişirin.
  • Pişirdiğiniz balıkları bir kenara alın ve bekletin.
  • Balık tavasına ince ince kıyılmış sarımsakları atın ve kavurun.
  • Ardından üzerine süt ve kremayı ilave edin.
  • Sos kaynamaya başladığında içine balıkları yerleştirin.
  • Balıklara kapari ve karabiber serpiştirin. Kapari turşusu tuzlu olduğu için, yemeğin tuzunu iyi ayarlayın.
  • Bu şekilde 6-7 dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın.
  • Levrek külbastıyı patates püresi, havuç ve biber eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Levrek Külbastı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • İşi kolaylaştırmak için, levrekleri balıkçıdan fileto şeklinde alabilirsiniz.
  • Balıkları yağda kızarttıktan sonra, kağıt havluda fazla yağını çektirin.
  • Patates püresi yerine patatesleri kibrit şeklinde dilimleyebilirsiniz.
  • Krema sosu yerine rendelenmiş domates kullanarak domates sosu da hazırlayabilirsiniz.

Ispanaklı Pasta Tarifi

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 300 gram ıspanak
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı labne peyniri
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı krem şanti (toz halinde)
Süslemesi için:
  • 10-15 adet yaban mersini

Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Krem şanti, labne peyniri, süt ve pudra şekerini geniş bir kaseye aktarın.
  • Malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar güzelce çırpın.
  • Hazırladığınız kremayı buzdolabına koyun ve bekletin.
  • Pandispanya için; Ispanakları yıkayıp temizleyin. Tencereye su koyun ve kaynatın.
  • Ispanakları kaynar suyun içerisine atarak 20 saniye kadar bekletin. Ardından ıspanakları çıkartıp suyunu süzün.
  • Ispanakları bir kaseye koyduktan sonra üzerine buzlu su koyun. Bu sayede rengi canlı kalacak.
  • Ispanaklar soğuduktan sonra rondoya alın ve üzerine süt ekleyin.
  • Püre haline gelinceye kadar rondodan geçirin.
  • Derin bir kasenin içine şeker ve yumurtayı ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtalı karışımın içine ıspanak püresi ve sıvı yağ koyarak karıştırın.
  • Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı mikserden geçirdikten sonra, yağlanmış kelepçeli kalıbın içerisine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Ardından kürdanla pişip pişmediğine bakın.
  • Eğer pişmediyse kapağı kapatarak 10-15 dakika daha pişirin.
  • Pandispanya piştikten sonra, üst kısmını traşlayın. Bu kısımdan çıkarttığınız kek parçalarını rondodan geçirip kenarda bekletin.
  • Pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve ortasına krema sürerek her tarafa yayın.
  • Diğer pandispanyayı üzerine ekledikten sonra tekrar krema sürün.
  • Üzerine rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını serpiştirin.
  • Mevsim meyveleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ispanaklı Pasta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Tarifte kullanacağınız ıspanakları güzelce temizleyin.
  • Ispanakları rondoya eklemeden önce ince ince kıyın.
  • Fırını önceden ısıtarak kekin eşit derecede pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Pişirme işleminin ilk 20 dakikasında fırın kapağını açmayın.

Sumak Çayı Tarifi

Sumak Çayı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 fincan su
  • 1 dilim limon
  • 1 dilim elma (isteğe göre)

Sumak Çayı Nasıl Yapılır?

  • Bir fincan suyu çaydanlığa koyun ve içerisine 3-4 damla limon sıkın.
  • Kısık ateşte kaynatılan çaya elma dilimi ekleyin.
  • Su kaynadıktan sonra bardağa dökün ve içine bir tatlı kaşığı sumak ekleyip demlemeye bırakın.
  • 5-7 dakika sonra demlenen çaydan sumağı süzün ve çayın içerisine bir limon atarak için.
Sumak Çayı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Sumak çayını demledikten sonra, içinde sumak kalmayacak şekilde süzmeye özen gösterin.
  • Eğer sumağı tek başına tüketmek istemiyorsanız, salataların içerisine koyarak da tüketebilirsiniz.
  • Sumak çayını tok karna tüketebilirsiniz.
  • Sumak çayının faydalarından yararlanmak için haftada 2 fincan içmeniz yeterlidir.

Tavşan İçi Tarifi

Tavşan İçi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk (temizlenmiş)
  • 4-5 tane karabiber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 8 bardak su
  • 2-3 dal kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
Pilav için:
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
Sosu için:
  • 200 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
Tabanı için:
  • 3-4 adet kuru yufka

Tavşan İçi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuğu iyice yıkayın ve geniş bir tencerenin içine yerleştirin.
  • Soğan ve havucu dört parçaya bölün. Tencerenin içine havuç, soğan, karabiber, su, tuz ve kekik dallarını ekleyerek haşlayın.
  • Tavuğu haşladıktan sonra didikleyerek küçük parçalara ayırın.
  • Pilav için; Farklı bir tencerede tereyağını eritin. Bulgurları yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin.
  • Üzerine su ve tuzu ilave ederek karıştırın. Sos tenceresine tereyağı ekletip eritin.
  • Eriyen yağın içine toz sarımsak ekleyin. Servis yapacağınız tencerenin içine kuru yufkalardan birini kırın.
  • Üzerine iki kepçe tavuk suyu koyun. Pişirdiğiniz pilavdan birkaç kaşık yufkaların üzerine ekleyin.
  • Üzerine didiklenmiş tavuk etini serpiştirin sarımsaklı sosu gezdirin.
  • Ardından tekrar kuru yufka kırın ve aynı işlemleri malzemeler bitene kadar uygulayın.
  • En üst kısma didiklenmiş tavuk etini koyun. Pul biberli sos hazırlayarak üzerinde gezdirin.
  • Tavşan içi yemeğini, biberle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı mısır nişastası

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurtaları bir süre oda sıcaklığında bekletin. Bu sayede kıvamı daha kolay tutturabilirsiniz.
  • Karıştırma kabının içine yumurta ve toz şekeri ekleyin. Şeker eriyinceye kadar çırpın.
  • Bir tavanın içerisine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek kısık ateşte eritin.
  • Eriyen yağı soğuması için kenarda bekletin. Yeterince soğuduğunda yumurtalı karışıma ilave edin.
  • Mısır nişastası, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek karışıma ekleyin.
  • Hamuru toparlanıncaya kadar yoğurun. Kurabiyelere şekil vermek için yağlanmış duy kullanın.
  • Hazırladığınız hamurdan bir miktar alın ve yağlanmış duya koyun.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirdikten sonra, duya parmağınızla bastırın.
  • Uzun, tırtıklı ve ince kurabiye şekilleri hazırlayın.
  • Ağızda dağılan tırtıl kurabiyelerin kabaracağını unutmayın. Bu yüzden tepsi üzerinde belirli aralıklar bırakın.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kurabiyeleri ortalama 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Üzeri kızaran tırtıl kurabiyeleri, çayla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tırtıl Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Tarife başlamadan önce yumurtaları mutlaka oda sıcaklığında bekletin.
  • Tereyağını erittikten sonra yeterince soğuduğundan emin olun. Eğer sıcakken hamura eklerseniz, hamurun kıvamı bozulacaktır.
  • Kurabiyelere aroma katmak için vanilya, tarçın veya portakal kabuğu ilave edebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin rengini değiştirmek için bir tatlı kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelere şekil vermek için ucunda tırtıklı duy olan krema poşeti de kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız tırtıl kurabiyeleri, çikolata sosuna batırarak da servis edebilirsiniz.
1 Adet Tırtıl Kurabiye Kaç Kalori?
  • Orta boyutlarda bir adet tırtıl kurabiye, yaklaşık 25 kaloridir.

Bacaklı Çorba Tarifi

Bacaklı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • Yeşil mercimek 1 su bardağı haşlanmış 
  • Erişte (çubuk makarna) 1 çay bardağı 
  • Kuru soğan  1tane 
  • 3 tane yeşil biber 
  • 1yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 tane domates
  • Nane tuz karabiber pul biber 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ 

Bacaklı Çorba Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimekleri haşlayın.
  • Haşladığınız mercimeklerin içerisine erişteleri atın.
  • Erişte pişerken bir tavaya tereyağı koyun.
  • Soğanı biberi kavurun sonra salça ve domatesi koyup onlar da pişince nane ve baharatları koyup tavadakileri tenceredeki mercimeğin içine dökün.
  • 2 dakika daha pişirdikten sonra servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Yoğurtlu Köz Biber Tarifi

Yoğurtlu Köz Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase light yoğurt
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış nohut 
  • Bir tutam maydanoz 
  • Biraz çörekotu
  • Zeytinyağı

Yoğurtlu Köz Biber Nasıl Yapılır?

  • Önce biberler ocakta veya fırında közlenir
  • Kabuklarını soyduktan sonra ince doğranır .
  • Sarımsak ezilir ve yoğurtla karıştırılır. 
  • İçine biber eklenir ve karıştırılır.
  •  Son olarak haşlanmış nohut ve ince kıyılmış maydanoz eklenir. 
  • Çörekotuyla süslenir ve zeytinyağı gezdirilir.

Runeberg Keki Tarifi

Runeberg Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker (120 gram)
  • 2 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı tereyağı (150 gram)
  • 100 gram zencefilli kurabiye
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 100 ml. elma suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 100 ml. elma suyu
  • 2 yemek kaşığı vişne ya da böğürtlen reçeli
  • 1 yemek kaşığı sıcak su

Runeberg Keki Nasıl Yapılır?

  • Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotundan geçirerek un kıvamına getirin.
  • Bir kabın içerisine tereyağı ve şekeri ekleyip çırparak krema kıvamına getirin.
  • Üzerine yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Ardından elma suyunu da ilave edin ve çırpın.
  • Un, toz tarçın, karbonat ve toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri de karışıma ekleyin.
  • Tahta spatula ve mikser yardımıyla malzemelerin özdeşleşmesini sağlayın.
  • Muffin kalıplarını yağladıktan sonra, hazırladığınız kek harcını kalıplara paylaştırın.
  • Karışımı kalıba koyduktan sonra kaşık yardımıyla üzerini düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında muffinleri pişirin.
  • 20. dakikada kürdanı keklere batırın ve pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Kekler piştikten sonra oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
  • Soğuyan kekleri kalıptan çıkarttıktan sonra her birinin üzerinde 1 yemek kaşığı elma suyu gezdirin.
  • Bir kasenin içinde kaynar su ve pudra şekerini karıştırın.
  • Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla keklerin üzerine daire şeklinde gezdirin.
  • Dairelerin orta kısmına reçel koyun. Afiyet olsun.
Runeberg Kekinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Kek yapımında tam buğday yerine beyaz un da kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz çilek veya başka bir reçel de kullanabilirsiniz.
  • Elma suyu yerine şeftali suyu da kullanabilirsiniz.