Patlıcanlı Volovan Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 12 milföy hamuru
- 2 patlıcan
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
- Karabiber
Süslemek için
- Taze kekik
Patlıcanlı Volovan Nasıl Yapılır?
- Hamurları yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla her bir hamurdan iki parça kesin.
- 12 tanesini kenarlardan 1 cm kalacak kadar daha küçük bir kalıpla ortasından keserek halka şekli verin.
- Halka şeklindeki hamurları yuvarlak hamurların üzerine yapıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
- Hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Patlıcanları fırın ızgarasında ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup suyunu süzün ve bir kaseye alın.
- İçine sarımsak rendeleyin. Tahin, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Karışımı volovanların içine doldurun. Üzerlerini taze kekik ile süsleyerek servis yapın.