Yoğurtlu Cevizli Havuç Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram havuç (5-6 adet orta boy)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 400 gram yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz (Sarımsağı dövmek için)
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
Yoğurtlu Cevizli Havuç Mezesi Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba, 💕🌈💐💕
Yapımı çok basit ve pratik ama buna kıyasla lezzeti şahane olan bir yoğurtlu meze çeşididir havuçlu meze, hemen başlayalım 🙂
Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun.
Bir rende yardımıyla rendeleyin ve uygun büyüklükte bir tavaya rendelenmiş havuçları alın, altını kısık-orta ateşte açın.
Üzerine sıvı yağı ve tuzunu ilave edin ve kavurmaya başlayın. Zaten 10-15 dakika gibi kısa bir sürede, istenen kıvama gelecektir.
Havuçlar kavrulduktan sonra ılınması için bir kaba aktarın.
Havanda, az miktarda tuz ilavesi ile sarımsağı dövün.
Başka bir kapta yoğurdu çırparak, dövdüğümüz sarımsağı da ekleyip, iyice karıştırın.
Cevizleri kesme tahtasında, bir bıçak yardımıyla çok küçük olmayacak şekilde kıyın. Cevizleri, çok ufalanmaması için havanda dövmedim. Bu şekilde, mezenin içinde dişe gelen bir büyüklükte kalıyor ve çok daha güzel oluyor. 😉
Son aşamada da; havuç, sarımsaklı yoğurt ve ceviz kırıklarını bir araya getirip, homojen bir şekilde karışmasını sağlayın.
Benim elimde Taşköprü sarımsağı vardı, dişleri biraz iri yani farklı bir sarımsak cinsinde iki diş yerine de geçebilir. Zaten sarımsak miktarı tamamen sizin damak zevkinize göre değişebilecek bir şey, sevdiğiniz ölçüde tadına bakarak arttırın ya da azaltın ama eğer sarımsakla özel bir probleminiz yoksa az da olsa, mutlaka kullanın derim çünkü bu mezenin temel taşıdır ve lezzetini harika bir şekilde tamamlar.
Mezenizi sunum tabağına alın ve istediğiniz şekilde servis edin. Dereotu çok yakışıyor benden söylemesi 😉
Afiyet olsun. 😊❤️🌷🎉❤️