3 Ekim 2020 Cumartesi

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi

 

Kuzu Etli Elbasan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kuzu but (150 gr’lık 4 parça)
  • 30 gr tereyağı
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurtanın sarısı

Kuzu Etli Elbasan Tava Nasıl Yapılır?

  • Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin.
  • Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
  • Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın. Yumurta sarılarını çırpın. Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın.
  • Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Karışımı etlerin üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Karnabahar Çorbası Tarifi

 

Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 patates
  • 700 ml sebze suyu
  • 400 ml süt
  • Kırmızı pulbiber
  • Kekik
  • Tuz

Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencerede eritin. Soğanları iri küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun. İri doğranmış patates ve karnabaharı, sebze suyunu, süt ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.

Sebzeler tamamen yumuşayınca mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın ve kaselere paylaştırın. Üzerine pulbiber ve kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

 

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı mısır nişastası

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurtaları bir süre oda sıcaklığında bekletin. Bu sayede kıvamı daha kolay tutturabilirsiniz.
  • Karıştırma kabının içine yumurta ve toz şekeri ekleyin. Şeker eriyinceye kadar çırpın.
  • Bir tavanın içerisine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek kısık ateşte eritin.
  • Eriyen yağı soğuması için kenarda bekletin. Yeterince soğuduğunda yumurtalı karışıma ilave edin.
  • Mısır nişastası, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek karışıma ekleyin.
  • Hamuru toparlanıncaya kadar yoğurun. Kurabiyelere şekil vermek için yağlanmış duy kullanın.
  • Hazırladığınız hamurdan bir miktar alın ve yağlanmış duya koyun.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirdikten sonra, duya parmağınızla bastırın.
  • Uzun, tırtıklı ve ince kurabiye şekilleri hazırlayın.
  • Ağızda dağılan tırtıl kurabiyelerin kabaracağını unutmayın. Bu yüzden tepsi üzerinde belirli aralıklar bırakın.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kurabiyeleri ortalama 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Üzeri kızaran tırtıl kurabiyeleri, çayla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tırtıl Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce yumurtaları mutlaka oda sıcaklığında bekletin.
  • Tereyağını erittikten sonra yeterince soğuduğundan emin olun. Eğer sıcakken hamura eklerseniz, hamurun kıvamı bozulacaktır.
  • Kurabiyelere aroma katmak için vanilya, tarçın veya portakal kabuğu ilave edebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin rengini değiştirmek için bir tatlı kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelere şekil vermek için ucunda tırtıklı duy olan krema poşeti de kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız tırtıl kurabiyeleri, çikolata sosuna batırarak da servis edebilirsiniz.

1 Adet Tırtıl Kurabiye Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir adet tırtıl kurabiye, yaklaşık 25 kaloridir.

Baharatlı Cevizli Pilav (Tarifi Kolay Lezzeti Olay)

 

Baharatlı Cevizli Pilav (Tarifi Kolay Lezzeti Olay) İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Çeyrek bağ dereotu
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Baharatlı Cevizli Pilav (Tarifi Kolay Lezzeti Olay) Yapılışı

  1. Tencereyi ocağa alın tereyağı ile zeytinyağını ilave edip ısıtın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin ve kavurun.
  3. Pirinci yıkayıp süzün ve içerisine ekleyin.
  4. Bir tur karıştırdıktan sonra içerisine cevizi ilave edin.
  5. Yenibahar toz şeker kuru nane tuz karabiberi de içerisine ekleyin.
  6. 3 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edip bir taşım kaynatın.
  7. Ocağın altını kısıp kapağını kapatın ve pişirmeye bırakın.
  8. Pişen pilavı ocaktan alıp ince kıyılmış dereotunu ilave edin ve demlenmeye bırakın.Pilavımız servise hazırdır afiyet olsun 🤗💜.

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 litre su
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 baş soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz ve baharat

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi  Yapılışı

  1. Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun.
  2. Soğan pembeleştiğinde  ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave ederek biraz daha kavurun.
  3. Suyunu ilave ederek mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin.
  4. Suyu azalmış ise sıcak su ilave edin.
  5. Piştiğinde blenderden geçirin ve terbiyesini hazırlayın.
  6. Bunun için tavaya biraz sıvı yağ koyarak 1 tepeleme yemek kaşığı unu biraz kavurun ve içerisine 1 yemek kaşığı salça ekleyerek karıştırın.
  7. Üzerine çorbadan biraz ekleyin ki karıştırmanız kolay olsun.
  8. Ardından tencereye ilave ederek tuz ve baharatlarını (kırmızı biber, karabiber…) atın.
  9. Bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Afiyet olsun…

Tavuk Cordon Blue Tarifi

 

Tavuk Cordon Blue Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 6 dilim jambon(yoksa salam)
  • 6 dilim kaşar peyniri(ya da eriyebilen başka peynir)
  • Tuz, karabiber
  • Pana harcı ya da 2 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Tavuk Cordon Blue Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğüslerini ortadan enlemesine olacak şekilde ikiye kesiyoruz.
  2. Eğer biraz daha ufak boyutlarda yapmak isterseniz üçe de bölebilirsiniz.
  3. Daha sonra tezgaha streç film kesip yayıyoruz.
  4. Kestiğimiz parçaları teker teker streç filmin üzerine koyup üstüne tekrar streç film kapatıyoruz.
  5. Merdane ile ya da dövecek varsa onunla tavukların üzerine vurarak inceltiyoruz.
  6. İncelen tavukların üzerine biraz tuz, karabiber serpip bir dilim jambon onun üzerine de kaşar peyniri koyuyoruz.
  7. Kenarlarından içe doğru tavuğu katlayarak kapatıyoruz.
  8. İsterseniz rulo şeklinde de sarabilirsiniz.
  9. Bütün tavuklara aynı işlemi uyguluyoruz.
  10. Son olarak bir ayrı tabaklara un, çırpılmış yumurta ve pane harcını koyuyoruz.
  11. Tavukları önce una sonra yumurtaya en son da pane harcına buluyoruz.
  12. Tavaya sıvı yağ koyarak önlü arkalı hazır olan tavukları kızartıyoruz.
  13. Yanına patates kızartması ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Cevizli Havuç Mezesi Tarifi

 

Yoğurtlu Cevizli Havuç Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram havuç (5-6 adet orta boy)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 400 gram yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz (Sarımsağı dövmek için)
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı

Yoğurtlu Cevizli Havuç Mezesi Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba, 💕🌈💐💕

Yapımı çok basit ve pratik ama buna kıyasla lezzeti şahane olan bir yoğurtlu meze çeşididir havuçlu meze, hemen başlayalım 🙂

Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun.

Bir rende yardımıyla rendeleyin ve uygun büyüklükte bir tavaya rendelenmiş havuçları alın, altını kısık-orta ateşte açın.

Üzerine sıvı yağı ve tuzunu ilave edin ve kavurmaya başlayın. Zaten 10-15 dakika gibi kısa bir sürede, istenen kıvama gelecektir.

Havuçlar kavrulduktan sonra ılınması için bir kaba aktarın.

Havanda, az miktarda tuz ilavesi ile sarımsağı dövün.

Başka bir kapta yoğurdu çırparak, dövdüğümüz sarımsağı da ekleyip, iyice karıştırın.

Cevizleri kesme tahtasında, bir bıçak yardımıyla çok küçük olmayacak şekilde kıyın. Cevizleri, çok ufalanmaması için havanda dövmedim. Bu şekilde, mezenin içinde dişe gelen bir büyüklükte kalıyor ve çok daha güzel oluyor. 😉

Son aşamada da; havuç, sarımsaklı yoğurt ve ceviz kırıklarını bir araya getirip, homojen bir şekilde karışmasını sağlayın.

Benim elimde Taşköprü sarımsağı vardı, dişleri biraz iri yani farklı bir sarımsak cinsinde iki diş yerine de geçebilir. Zaten sarımsak miktarı tamamen sizin damak zevkinize göre değişebilecek bir şey, sevdiğiniz ölçüde tadına bakarak arttırın ya da azaltın ama eğer sarımsakla özel bir probleminiz yoksa az da olsa, mutlaka kullanın derim çünkü bu mezenin temel taşıdır ve lezzetini harika bir şekilde tamamlar.

Mezenizi sunum tabağına alın ve istediğiniz şekilde servis edin. Dereotu çok yakışıyor benden söylemesi 😉

Afiyet olsun. 😊❤️🌷🎉❤️

Limonlu Parfe (Dondurmadan Farkı Yok) Tarifi

 

Limonlu Parfe (Dondurmadan Farkı Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet limon
  • 1 paket cici bebe

Limonlu Parfe (Dondurmadan Farkı Yok) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri 10 dakika iyice çırpıyoruz, başka bir kapta krem şanti ve sütümüzü de koyu kıvamda çırpıyoruz.
  2. Daha sonra 1 limonun kabuğunu rendeleyip ve hepsinin suyunu sıkıp ekliyoruz bütün malzemeyi karıştırıyoruz.
  3. Kelepçeli kalıbın en büyük boyu yeterli geliyor.
  4. Cici bebelerimizi rondodan geçirip en alt tabanına döküyoruz.
  5. Sonra karışımımızı üzerine döküyoruz isterseniz en üst kısmına da cici bebe ekleyebilirsiniz ben tercih etmedim ama çok yakışıyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun

Nefis Kuzu Etli Güveç Tarifi

 

Nefis Kuzu Etli Güveç Tarifim İçin Malzemeler

  • 6 orta boy kemikli kuzu eti
  • İç yağ (Ceviz büyüklüğünde ben iç yağı iki sefer robottan çektim)
  • 4 tane patlıcan (Orta boy)
  • 5 tane biber
  • 4 tane domates
  • 4-5 diş sarımsak

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber

Nefis Kuzu Etli Güveç Tarifim Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda bekletip acısını çıkartmasını sağlıyoruz.
  2. Daha sonra domates, biber ayrı kaplarda doğrayıp hazırlıyoruz.
  3. Sarımsaklarımızı da hazır ediyoruz.
  4. Daha sonra güveç kabına öncelikle iç yağı üstüne etlerimizi ekliyoruz.
  5. Ardından yıkadığımız patlıcanlarımızı, sonra sarımsaklarımızı onun üstüne biber onunda üstüne domatesleri ekleyip son olarak da baharatları ekleyip sosunu hazırlayıp ekliyoruz güveç kabımıza.
  6. Not: Ben her sebzeden sonra göz kararı tuz ekledim tat versin diye. Önce yüksek ateş de kaynayana kadar daha sonra en düşük ateşte pişirmeye bırakıyoruz.

Dereotlu Ve Sosisli Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Ve Sosisli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 2.5 su bardağı un sosis

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Dereotlu Ve Sosisli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın sonra unu da kontrollü bir şekilde ekleyin ve yoğurun.
  2. Minik minik bezeler şeklinde koparıp avucunuzda yuvarlak şekil verin ve sosis içine yerleştirin ve üstünü kapatın.
  3. Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  4. 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Kakaolu, Cevizli, Meyveli Fit Kek Tarifi

 

Kakaolu, Cevizli, Meyveli Fit Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı doğranmış kuru meyve (Ben kuru kayısı ve kuru üzüm kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 7 yemek kaşığı bal

Kakaolu, Cevizli, Meyveli Fit Kek Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kapta beyaz beyaz köpürene kadar mikserle çırpalım.
  2. Balı da ekleyip birkaç dakika daha çırpmaya devam edelim.
  3. En son un ve kabartma tozu olacak şekilde tüm malzemeleri ilave edip kaşıkla karıştıralım.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz borcama kek karışımını dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kapak açmadan pişirelim.

Afiyetler olsun ✨

Zeytinyağlı Kabakpratik Ve Lezzetli Tarifi

 

Zeytinyağlı Kabakpratik Ve Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Sıvı yağ

Üzeri İçin

  • Dereotu

Zeytinyağlı Kabakpratik Ve Lezzetli Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı ince ince doğrayıp tencereye alın, domatesleri küp küp doğrayıp yarısını soğanın üzerine döküp yayın.
  2. Kabakları yıkayıp dilim dilim kesin tencereye ekleyin üzerine geri kalan domatesleri ve sarımsağı ince ince doğrayıp ekleyin, tuzunu ve pulbiber ekleyin.
  3. Son olarak salçayı yarım su bardağı sıcak suda açın tencereye ekleyin üzerinde sıvı yağ gezdirip ocağa alın.
  4. Bir taşım kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  5. Ocağı kapatıp üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın.

Browni Tarifi

 

Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram un
  • 300 gram tereyağ
  • 1 paket kakao
  • 7 yumurta
  • 10 gram kabartma tozu
  • 600 gram şeker
  • 100 gram ceviz ya da fındık (İkisi de olursa 50şer gramdan karıştır)

Browni Tarifi Yapılışı


  1. Tereyağ eritilir, yumurta ve şeker karıştırılır, kakao un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır, tereyağ eklenip karıştırılır.
  2. Tepsiye dökülüp 180 derecede ortalama 1 saat pişirilecek.

Afiyet olsun:)