Körili Fesleğenli Tavuk Dünyası Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk için:
- 500 gram kemiksiz tavuk
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı körü
- Yarım paket krema
- 1 adet soğan
Makarna için:
- İstediğiniz herhangi bir makarna
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım paket krema
- 1 çay kaşığı körü
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı tuz
Körili Fesleğenli Tavuk Dünyası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle makarnayı yapalım. Makarnanın suyu kaynarken tavuk hemen olacaktır.
- Birgün önceden yapma şansınız varsa tavukları sosunda buzdolabında bekletin bir gece.
- Makarnayı tuzlu suyunda haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra makarnayı kenara alıp sosunu yapalım.
- Bir tavaya tereyağ eritelim.
- Üzerine yarım paket krema koyup biraz fokurdatalım.
- Ardından fesleğen, körü ve tuzu ekleyip birkaç dakika karıştıralım.
- Kenardaki makarnayı tavanın içindeki sosa bulayalım. Makarnamız hazır, sıra tavukta.
- Tavuğu ister jülyen ister kebaplık kare kare doğrayalım.
- İyice ısıttığımız kızgın tavaya bir gece önceden buzdolabına kaldırdığımız karabiber, zeytinyağı, pul biber ve kekikli karışımı dökelim.
- Harlı ateşte iki tarafı da kızaracak şekilde altın rengini alana kadar çevirelim.
- Orta ateşe alıp üzerine çok ince dilimlediğimiz soğanları ekleyelim.
- Soğanlar diriliğini kaybedince üzerine körü ve kremayı döküp birkaç dakikada bu şekilde harmanlayıp karıştıralım.
- Biraz dinlendikten sonra sıcağı gitmeden servis tabaklarına alıp sunumunuzu hazırlayabilirsiniz. Yanına turşu ve yeşillikli bir salatayı da unutmayalım.