18 Ekim 2020 Pazar

Tatpuf Tarifi

 

Tatpuf Tarifi İçin Malzemeler

  • Portakal dilimleri (Toplam da 1 portakal yeterli olur. Dilim olarak da servis sayısı kadar yani 6-8 dilim yeterli)
  • 1,5 paket sade petibör bisküvi (300 gr)
  • 120 gram sütlü çikolata
  • 1 çay bardağı sıvı krema

Üst kat köpük için

  • 1 paket sade kremşanti
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay süt

Ganaj için

  • 100 ml sıvı krema
  • 80 gram çikolata (bitter veya sütlü)

Tatpuf Tarifi Yapılışı

  1. Petibör bisküviyi rondodan geçirelim.
  2. Sos tenceresinde kremayı kaynatmadan ısıtalım ve çikolataları ekleyelim.
  3. Bisküvi ve sosu derin bir kapta iyice karıştıralım. Elimizle yoğuralım.
  4. Soğuk süt, kremşanti ve pudra şekerini farklı bir kaba ekleyelim. Kıvam alıncaya kadar mikser ile çırpalım.
  5. Hindistan cevizi ve rondodan geçirilmiş cevizi karışıma ekleyelim. Katılaşana kadar karıştıralım. (dökülmeyecek hale gelmezse biraz daha hindistan cevizi ekleyebiliriz. ).
  6. Tercihen küçük boy kasetlerin içerisin tamamen kaplayacak şekilde streç film yerleştirelim.
  7. En alta köpüğü (üsttekinden fazla olacak şekilde) onun üzerine bisküvili kek karışımını koyalım. Kek karışımı iyice elimizle şekil vererek veya kasede kaşıkla sıkıştıralım.
  8. Streç film üzerini örtüp 15 dk buzluğa atalım.
  9. Portakalları dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım. 160-180 derece ısıtılmış fırına atalım. (gözümüz fırında olsun).
  10. Ganaj için kremayı kaynatalım ve çikolataları ekleyelim. Biraz soğutalım.
  11. Tatpufları çıkartalım ve tabaklara koyalım. Üzerine portakal dilimlerini koyalım.Afiyet olsun. 😊.Not:+tarifin uzun göründüğüne bakmayın yapımı çok basit bir tatlıdır.+dilerseniz alt kek tabanına portakal kabuğu rendeleyip koyabilirsiniz.+eğer yoğun tatlı seviyorsanız. Portakal dilimini koymanıza gerek yok. O şekilde de yiyebilirsiniz.

Tavada Pırasalı Diyet Börek Tarifi

 

Tavada Pırasalı Diyet Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet pırasa
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Tavada Pırasalı Diyet Börek Tarifi Yapılışı

  1. Pırasaları küçük küçük doğrayıp rondodan geçiriyoruz.
  2. Pırasayı derin bir kaba alıp, doğranmış maydanoz, un, yumurta, kabartma tozu, zeytinyağ ve tuz ilave edip, iyice kaşık ile karıştırıyoruz.
  3. Hafif yağlanmış tavaya karışımı döküp, kısık ateşte her iki tarafını pişiriyoruz.
  4. Tavada çevirirken parçalanmaması için kapak yada bir tabak yardımı ile çevirebilirsiniz.

Afiyet olsun 😊

Anne Kurabiyesi Tarifi

 

Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 50 gram margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 portakal yada limon kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 buçuk su bardağı un

Anne Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı ve pudra şekerimizi iyice karıştırıyoruz.
  2. Diğer malzemelerimizi de ekliyoruz.
  3. Kabartma tozu, vanilya ve unumuzu eleyerek ekliyoruz.
  4. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor çünkü.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirelim.

Afiyet olsun 🤗

Gıda Boyalı Kurabiye Tarifi

 

Gıda Boyalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un (Ama hamur sert olmamalı)

Gıda Boyalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce yoğurma kabına yağları koyup sonra pudra şekerini elimizle iyice ezip margarini ezelim.
  2. Sonra nişasta yumurtayı ekleyip biraz çırpıcıyla çırpalım.
  3. Sonra vanilin biraz un koyup biraz yoğurup kabartma tozunu da koyup biraz daha un koyalım.
  4. Yoğurup gıda boyasını koyup yoğuralım iyice un isterse koyalım afiyet olsun😊

Kapya Biberleri Kolayca Temizleme Tarifi

 

Kapya Biberleri Kolayca Temizleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kapya biber
  • 1 kaşık tuz
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke

Kapya Biberleri Kolayca Temizleme Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kapya biberi yıkayalım fırın tepsisine koyup 250 derecede patlatalım.
  2. Çıkınca çekirdeklerini ayıklamak çok zor bu sefer kolaylık oldu.
  3. Arasını bıçakla açıp kaşıkla temizledim doğradım.
  4. Sirke tuz zeytin yağı koyup harmanladım.
  5. Karıştırıp kavanoza koydum 2 diş sarımsak doğradım.
  6. Ertesi gün yeniliyor çok oratik ve lezzetli.

Fudgy Browni Kek Tarifi

 

Fudgy Browni Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 100 gram eritilmiş tereyağ
  • 60gr+60gr 2 paket bitter çikolata
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağından bir parmak az toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilin
  • 25 gram kakao
  • İstersen portakal kabuğu rendesi

Fudgy Browni Kek Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını eritip soğutun.
  2. Tereyağ ve şekeri yüksek devirde mikser ile çırpın.
  3. Vanilya ve tuzu ekleyip çırpmaya devam.
  4. 2 yumurtayı da ekleyip iyice çırpın.
  5. Ardından çikolataları eritip yavaş yavaş ekleyin çırpmaya devam bu aşamada portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz ben eklemedim.
  6. Un ve kakaoyu ekleyin.
  7. Burası önemli artık sönmemesi için mikser ile değil spatula ile karıştırıyoruz havalandırarak karıştırın.
  8. Yağlı kağıt serili borcama dökün 180 derece ısıtılmış fırında 22 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Leblebili Tozundan Drajeli Fit Kurabiye Tarifi

 

Leblebili Tozundan Drajeli Fit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet muz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu (Hepsini kullanmayın)
  • 3 tatlı kaşığı bal
  • 20 gram kakao
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 90 gram leblebi
  • 1 paket draje

Leblebili Tozundan Drajeli Fit Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce leblebi ve kakaoyu blenderdan çekiyoruz.
  2. Sonra kalan malzemeleri içine atıp tekrar çekiyoruz.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiye hamurunu porsiyonluyoruz.
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz.

Renkli Renkli Muffinler Tarifi

 

Renkli Renkli Muffinler Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5-3 su bardağı un
  • Kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Çikolata
  • Pembe gıda boyası
  • Sarı gıda boyası

Renkli Renkli Muffinler Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup 5 dakika çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
  3. Un, vanilya ve kabartma tozu ilave edip son kez çırpın.
  4. Muffin kalıplarına yarım olacak şekilde paylaştırın.
  5. 180°c ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
  6. Kremşanti için bir kapa bir çay bardağı süt ile toz kremşantimizi ekleyip iyice çırpalım.
  7. Kremşantiyi 4 kaseye eşit şekilde koydum.
  8. Kaseye çeyrek çay kaşığı pembe gıda boyası ekleyip karıştırdım.
  9. Kaseye çeyrek çay kaşığı sarı gıda boyası ekleyip karıştırdım.
  10. Kaseye 2 yemek kaşığı çikolata ekleyip karıştırdım.
  11. Kaseye bir şey eklemeden bıraktım.
  12. Soğuyan muffinleri kalıplardan çıkarıp kremşanti sıkma poşetleri ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Mikrodalgada Yağsız Çıtır Çıtır Cips Tarifi

 

Mikrodalgada Yağsız Çıtır Çıtır Cips Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy patates
  • Tuz
  • Baharatlar (İsteğe bağlı )

Mikrodalgada Yağsız Çıtır Çıtır Cips Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patatesi incecik doğruyoruz.
  2. Ardından doğradığımız patatesleri su dolu bir kabın içinde bekletiyoruz.
  3. Daha sonra patatesleri kağıt havlu yardımı ile kurutuyoruz.
  4. Kuruttuğumuz patatesleri yağlı kağıt serili ısıya dayanıklı tabağın üzerine bir bir üstüne gelmeyecek şekilde sıralıyoruz.
  5. Ve mikrodalgaya atıp 5 dakika kızartıyoruz.
  6. Herkese afiyet olsun 😋.

Kıymalı Bamya Tarifi

 

Kıymalı Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bamya
  • 150 gram kıyma
  • 3 adet domates
  • 2 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 dış sarımsak
  • 1/5 limon
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 1 kiloya yakın su koyalım kaynadıktan sonra 1 limon suyunu 1 çay kaşığı tuzu atalım.
  2. Ardından bamyalarında atıp 10 dakika haşlayalım.
  3. Başka bir tencereye sıvı yağımızı alalım yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsaklarımızı biraz kavuruyoruz.
  4. Kıymasınıda koyalım biraz kavrulduktan sonra domatesi ve salçayıda koyalım biraz daha kavuralım.
  5. Bamyalarıda koyup tuzunuda atıp 4 bardak sıcak suyumuzu verelim yarım limon suyunuda koyup bamyalar pişene kadar pişirelim😋👍

Papyon Poğaça Tarifi

 

Papyon Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt (Ilık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

İçi İçin

  • 1 su bardağı çökelek
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Papyon Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ılıtıp, maya, şeker, yumurta, tuz ve sıvı yağ un ile yumuşak bir hamur yoğurdum.
  2. Yarım saat mayalandırdım.
  3. Daha sonra kurdele papyon şekli verip kenarına çökelek koyup üzerine yumurta sarısı sürdüm.
  4. Çörekotu ve susamla süsledim 200 derecede pişirdim.

Fırında Biber Dolması Tarifi

 

Fırında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur veya pirinç (Ben bulgur tercih ettim)
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Biraz karabiber biraz pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ

Sos İçin

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su

Fırında Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Soğan, havuç maydanoz ve domates robottan geçirelim.
  2. Derin bir kapta tüm malzemeleri ve bulguru karıştıralım.
  3. Biberleri yıkayalım ve başlarında sap kısımlarını kapak gibi keselim ve çekirdekleri çıkaralım.
  4. İçine hazırladığımız harçtan dolduralım.
  5. Borcama koyalım ve 2 su bardağı su ile salçayı sulandırıp biberlerin üzerine gezdirelim.
  6. Biberlerin kestiğimiz saplarını kapak şekilde kapatalım.
  7. Fırına verelim yaklaşık 200 derecede 45 dakika pişirelim.
  8. Sıcak servis yapalım.

Erik Reçeli Tarifi

 

Erik Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg mürdüm eriği
  • 2 su bardağı şeker

Erik Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Erikler yıkanarak çekirdekleri çıkartılır.
  2. Üzerine şekeri konarak bir gece bu şekilde kapağı kapalı olarak bekletilir.
  3. Sabahı da ocağa koyularak önce hızlı, kaynadıktan sonra en kısık ateşte 30 dakika pişmeye bırakılır.
  4. Ocağın üzerindeyken blender dan geçirilir.
  5. Sıcak sıcak kavanozlara koyularak kapakları kapatılır.
  6. Reçeliniz hazır.

Afiyet olsun 😋