Tatpuf Tarifi İçin Malzemeler
- Portakal dilimleri (Toplam da 1 portakal yeterli olur. Dilim olarak da servis sayısı kadar yani 6-8 dilim yeterli)
- 1,5 paket sade petibör bisküvi (300 gr)
- 120 gram sütlü çikolata
- 1 çay bardağı sıvı krema
Üst kat köpük için
- 1 paket sade kremşanti
- 1/4 (çeyrek) su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay süt
Ganaj için
- 100 ml sıvı krema
- 80 gram çikolata (bitter veya sütlü)
Tatpuf Tarifi Yapılışı
- Petibör bisküviyi rondodan geçirelim.
- Sos tenceresinde kremayı kaynatmadan ısıtalım ve çikolataları ekleyelim.
- Bisküvi ve sosu derin bir kapta iyice karıştıralım. Elimizle yoğuralım.
- Soğuk süt, kremşanti ve pudra şekerini farklı bir kaba ekleyelim. Kıvam alıncaya kadar mikser ile çırpalım.
- Hindistan cevizi ve rondodan geçirilmiş cevizi karışıma ekleyelim. Katılaşana kadar karıştıralım. (dökülmeyecek hale gelmezse biraz daha hindistan cevizi ekleyebiliriz. ).
- Tercihen küçük boy kasetlerin içerisin tamamen kaplayacak şekilde streç film yerleştirelim.
- En alta köpüğü (üsttekinden fazla olacak şekilde) onun üzerine bisküvili kek karışımını koyalım. Kek karışımı iyice elimizle şekil vererek veya kasede kaşıkla sıkıştıralım.
- Streç film üzerini örtüp 15 dk buzluğa atalım.
- Portakalları dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım. 160-180 derece ısıtılmış fırına atalım. (gözümüz fırında olsun).
- Ganaj için kremayı kaynatalım ve çikolataları ekleyelim. Biraz soğutalım.
- Tatpufları çıkartalım ve tabaklara koyalım. Üzerine portakal dilimlerini koyalım.Afiyet olsun. 😊.Not:+tarifin uzun göründüğüne bakmayın yapımı çok basit bir tatlıdır.+dilerseniz alt kek tabanına portakal kabuğu rendeleyip koyabilirsiniz.+eğer yoğun tatlı seviyorsanız. Portakal dilimini koymanıza gerek yok. O şekilde de yiyebilirsiniz.
Tavada Pırasalı Diyet Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet pırasa
- Yarım demet maydanoz
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Tavada Pırasalı Diyet Börek Tarifi Yapılışı
- Pırasaları küçük küçük doğrayıp rondodan geçiriyoruz.
- Pırasayı derin bir kaba alıp, doğranmış maydanoz, un, yumurta, kabartma tozu, zeytinyağ ve tuz ilave edip, iyice kaşık ile karıştırıyoruz.
- Hafif yağlanmış tavaya karışımı döküp, kısık ateşte her iki tarafını pişiriyoruz.
- Tavada çevirirken parçalanmaması için kapak yada bir tabak yardımı ile çevirebilirsiniz.
Afiyet olsun 😊
Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 50 gram margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 portakal yada limon kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 buçuk su bardağı un
Anne Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı ve pudra şekerimizi iyice karıştırıyoruz.
- Diğer malzemelerimizi de ekliyoruz.
- Kabartma tozu, vanilya ve unumuzu eleyerek ekliyoruz.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor çünkü.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun 🤗
Gıda Boyalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
- 1 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un (Ama hamur sert olmamalı)
Gıda Boyalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk önce yoğurma kabına yağları koyup sonra pudra şekerini elimizle iyice ezip margarini ezelim.
- Sonra nişasta yumurtayı ekleyip biraz çırpıcıyla çırpalım.
- Sonra vanilin biraz un koyup biraz yoğurup kabartma tozunu da koyup biraz daha un koyalım.
- Yoğurup gıda boyasını koyup yoğuralım iyice un isterse koyalım afiyet olsun😊
Kapya Biberleri Kolayca Temizleme Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kapya biber
- 1 kaşık tuz
- 3 yemek kaşığı yağ
- Yarım çay bardağı sirke
Kapya Biberleri Kolayca Temizleme Tarifi Yapılışı
- İlk önce kapya biberi yıkayalım fırın tepsisine koyup 250 derecede patlatalım.
- Çıkınca çekirdeklerini ayıklamak çok zor bu sefer kolaylık oldu.
- Arasını bıçakla açıp kaşıkla temizledim doğradım.
- Sirke tuz zeytin yağı koyup harmanladım.
- Karıştırıp kavanoza koydum 2 diş sarımsak doğradım.
- Ertesi gün yeniliyor çok oratik ve lezzetli.
Fudgy Browni Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 100 gram eritilmiş tereyağ
- 60gr+60gr 2 paket bitter çikolata
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağından bir parmak az toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 paket vanilin
- 25 gram kakao
- İstersen portakal kabuğu rendesi
Fudgy Browni Kek Tarifi Yapılışı
- Tereyağını eritip soğutun.
- Tereyağ ve şekeri yüksek devirde mikser ile çırpın.
- Vanilya ve tuzu ekleyip çırpmaya devam.
- 2 yumurtayı da ekleyip iyice çırpın.
- Ardından çikolataları eritip yavaş yavaş ekleyin çırpmaya devam bu aşamada portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz ben eklemedim.
- Un ve kakaoyu ekleyin.
- Burası önemli artık sönmemesi için mikser ile değil spatula ile karıştırıyoruz havalandırarak karıştırın.
- Yağlı kağıt serili borcama dökün 180 derece ısıtılmış fırında 22 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Leblebili Tozundan Drajeli Fit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet muz
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu (Hepsini kullanmayın)
- 3 tatlı kaşığı bal
- 20 gram kakao
- 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 90 gram leblebi
- 1 paket draje
Leblebili Tozundan Drajeli Fit Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk önce leblebi ve kakaoyu blenderdan çekiyoruz.
- Sonra kalan malzemeleri içine atıp tekrar çekiyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiye hamurunu porsiyonluyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz.
Renkli Renkli Muffinler Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5-3 su bardağı un
- Kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- Çikolata
- Pembe gıda boyası
- Sarı gıda boyası
Renkli Renkli Muffinler Tarifi Yapılışı
- Derin bir çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup 5 dakika çırpın.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
- Un, vanilya ve kabartma tozu ilave edip son kez çırpın.
- Muffin kalıplarına yarım olacak şekilde paylaştırın.
- 180°c ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
- Kremşanti için bir kapa bir çay bardağı süt ile toz kremşantimizi ekleyip iyice çırpalım.
- Kremşantiyi 4 kaseye eşit şekilde koydum.
- Kaseye çeyrek çay kaşığı pembe gıda boyası ekleyip karıştırdım.
- Kaseye çeyrek çay kaşığı sarı gıda boyası ekleyip karıştırdım.
- Kaseye 2 yemek kaşığı çikolata ekleyip karıştırdım.
- Kaseye bir şey eklemeden bıraktım.
- Soğuyan muffinleri kalıplardan çıkarıp kremşanti sıkma poşetleri ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Mikrodalgada Yağsız Çıtır Çıtır Cips Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy patates
- Tuz
- Baharatlar (İsteğe bağlı )
Mikrodalgada Yağsız Çıtır Çıtır Cips Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patatesi incecik doğruyoruz.
- Ardından doğradığımız patatesleri su dolu bir kabın içinde bekletiyoruz.
- Daha sonra patatesleri kağıt havlu yardımı ile kurutuyoruz.
- Kuruttuğumuz patatesleri yağlı kağıt serili ısıya dayanıklı tabağın üzerine bir bir üstüne gelmeyecek şekilde sıralıyoruz.
- Ve mikrodalgaya atıp 5 dakika kızartıyoruz.
- Herkese afiyet olsun 😋.
Kıymalı Bamya Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram bamya
- 150 gram kıyma
- 3 adet domates
- 2 tane soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 dış sarımsak
- 1/5 limon
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Bamya Tarifi Yapılışı
- Tencereye 1 kiloya yakın su koyalım kaynadıktan sonra 1 limon suyunu 1 çay kaşığı tuzu atalım.
- Ardından bamyalarında atıp 10 dakika haşlayalım.
- Başka bir tencereye sıvı yağımızı alalım yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsaklarımızı biraz kavuruyoruz.
- Kıymasınıda koyalım biraz kavrulduktan sonra domatesi ve salçayıda koyalım biraz daha kavuralım.
- Bamyalarıda koyup tuzunuda atıp 4 bardak sıcak suyumuzu verelim yarım limon suyunuda koyup bamyalar pişene kadar pişirelim😋👍
Papyon Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt (Ilık)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1.5 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İçi İçin
- 1 su bardağı çökelek
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Papyon Poğaça Tarifi Yapılışı
- Sütü ılıtıp, maya, şeker, yumurta, tuz ve sıvı yağ un ile yumuşak bir hamur yoğurdum.
- Yarım saat mayalandırdım.
- Daha sonra kurdele papyon şekli verip kenarına çökelek koyup üzerine yumurta sarısı sürdüm.
- Çörekotu ve susamla süsledim 200 derecede pişirdim.
Fırında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur veya pirinç (Ben bulgur tercih ettim)
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- Yarım demet maydanoz
- 2 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- Biraz karabiber biraz pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
Sos İçin
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
Fırında Biber Dolması Tarifi Yapılışı
- Soğan, havuç maydanoz ve domates robottan geçirelim.
- Derin bir kapta tüm malzemeleri ve bulguru karıştıralım.
- Biberleri yıkayalım ve başlarında sap kısımlarını kapak gibi keselim ve çekirdekleri çıkaralım.
- İçine hazırladığımız harçtan dolduralım.
- Borcama koyalım ve 2 su bardağı su ile salçayı sulandırıp biberlerin üzerine gezdirelim.
- Biberlerin kestiğimiz saplarını kapak şekilde kapatalım.
- Fırına verelim yaklaşık 200 derecede 45 dakika pişirelim.
- Sıcak servis yapalım.
Erik Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg mürdüm eriği
- 2 su bardağı şeker
Erik Reçeli Tarifi Yapılışı
- Erikler yıkanarak çekirdekleri çıkartılır.
- Üzerine şekeri konarak bir gece bu şekilde kapağı kapalı olarak bekletilir.
- Sabahı da ocağa koyularak önce hızlı, kaynadıktan sonra en kısık ateşte 30 dakika pişmeye bırakılır.
- Ocağın üzerindeyken blender dan geçirilir.
- Sıcak sıcak kavanozlara koyularak kapakları kapatılır.
- Reçeliniz hazır.
Afiyet olsun 😋