5 Aralık 2020 Cumartesi

Mayasız Anne Poğaçası Tarifi

 

Mayasız Anne Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek çay bardağı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Un (aldığı kadar ele yapışmamak azcık su ekleyerek karıştırın)

İçi için;

  • 8-9 orta boy patates

Mayasız Anne Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Önce patateslerimizi yıkayıp tencereye alıyoruz ve haşlama yapıyoruz .
  2. Bu arada hamura geçelim hepsini sırayla koyup güzelce yoğuruyoruz .
  3. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın istediğiniz içi koyabilirsiniz.
  4. Ben patatesi çok yakıştırıyorum ♥️ ve harç koyup da hamurumuza şekil verebilirsiniz afiyet olsun.

Mini Kek Tarifi

 

Mini Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağından biraz fazla un

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata ( eritilmiş̧ )

Mini Kek Tarifi Yapılışı

  1. Bir kapta yumurta ve toz şekeri beyaz kıvam alana kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ, süt ve suyu ilave edip çırpmaya devam edelim.
  3. Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek sıvı karışıma ilave edip yavaşça karıştıralım.
  4. Hazırladığımız kek harcımızı mini kek kalıplarına eşit miktarda paylaştıralım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirelim.
  6. Pişen mini kekleri istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun 🧁😊.

Baharatlı Fırında Sebze Tarifi

 

Baharatlı Fırında Sebze Tarifi İçin Malzemeler

Sebzelere eklenecek baharatlar:

  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı muskat (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz tarçın
  • 2 çorba kasığı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışık

Sebzeler:

  • 6 adet brüksel lahanası
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet havuç
  • Yarım karnabahar

Baharatlı Fırında Sebze Tarifi Yapılışı

  1. Tüm baharatları, salça, su ve zeytinyağını bir kap içerisinde karıştırıyoruz ve sebzelerin üzerine döküp 180 derece fırına veriyoruz. (sebzelerin biraz diri kalmasını sevdiğim için 25 dakika yeterli oldu).
  2. Siz de kendi zevkinize göre fırın süresini uzatabilir veya azaltabilirsiniz.

Afiyet olsun 🙃.

Şeker Helvası Tarifi

 

Şeker Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 4-5 ceviz içi

Şeker Helvası Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin. Unu ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun. Pembeleşmeye başlayınca çekilmiş ceviziçini ilave edip 15-20 dakika daha kavurun. Tozşeker ve sütü ekleyin. 5 dakika daha sürekli karıştırarak kavurup ateşten alın. 

Pişen helvayı düz bir servis tabağına veya tepsiye bastırarak yayıp soğumaya bırakın. Dilediğiniz şekilde dilimleyip her dilimin ortasına yarım ceviziçi yerleştirin. Tabağın çevresini çekilmiş ceviz serperek süsleyip soğuk veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dereotlu Pilav Tarifi

 

Dereotlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı çilav (yasmin türü kokulu pirinç)
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 100 gr ceviz içi
  • Tuz

Dereotlu Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pilavı bol suda yıkayıp iyice süzün. Az suyla diri kalacak şekilde haşlayın. Soğan, sarımsak ve dereotunu temizleyip kıyın.
  • Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edip sote edin. Haşlanmış çilav, et suyu ve tuz ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • İnce kıyılmış dereotunu ilave eduup harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlendirin.
  • Pilavı harmanlayıp büyük bir tasa doldurun ve ters çevirerek düz servis tabağına alın. Üzerini ve çevrisini yarım ceviz içleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

Acılı Tavuk Kanatları Tarifi

Acılı Tavuk Kanatları Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 16 tavuk kanadı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı acı sos
  • 2 arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Susam

Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede acı sos, zeytinyağı, soya sosu, tuz, kırmızı biberi, tuz, karabiber, kimyonu karıştırın.
  • Sarımsak ve soğanları çok küçük doğrayıp sosa ekleyin. Tavuk kanatlarını sosun içine karıştırıp üzerini örtün ve en az 3 saat buzdolabında bekletin.
  • Kanatları sostan çıkartıp ızgaraya dizin ve iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkartmadan 5 dakika önce üzerine susam serpiştirin. Kızarmış patates, soğan halkası ve acı sos ile birlikte sıcak servis yapın.

Brokoli Çorbası Tarifi

 

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 2 taze patates
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 sıcak su bardağı su ya da tavuk suyu
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle taze soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Zar şeklinde doğrayıp bir kapta soğuk suda bekletin.
  • Brokoliyi yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Dereotunu temizleyip ince ince kıyın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Patatesleri süzüp tencerenin içine ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun.
  • Üzerine brokoli, sıcak su ya da tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Karışımı ocaktan alın. Blender’le püre haline gelinceye kadar ezin. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine dereotu serpiştirin. Taze nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.
  • Brokoli çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Brokoli Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorba için, brokoliyi haşladığınız suyu kullanabilirsiniz.
  • Brokolilerin dağılmaması için kısık ateşte pişirin ve tahta kaşık ile karıştırın.
  • Tavuk suyu yerine et suyu veya tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın lezzetini arttırmak için, ocağın altını kapatmadan önce cheddar peyniri ile tatlandırabilirsiniz.
  • Çorba koyu olursa, azar azar su ilave ederek kıvamlı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Brokoli Çorbası Kaç Kaloridir?

Demir ve kalsiyum bakımından zengin olan çorbanın bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir.

Tavada Yumurtalı Tost Tarifi

 

Tavada Yumurtalı Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 dilim tost ekmeği
  • 4 adet yumurta
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 16 dilim sucuk
  • Taze soğan (isteğe göre)
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/3 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavada Yumurtalı Tost Nasıl Yapılır?

  • Mutfak tezgahına 4 adet tost ekmeğini dizin ve üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirin.
  • Sucukları çok ince bir şekilde dilimleyin. Ekmeklerin üzerine 4 adet sucuk yerleştirin.
  • Üzerine bir kat daha kaşar peyniri yerleştirin ve ekmekleri kapatın.
  • Tost ekmeklerini çapraz bir şekilde kesin ve üçgen tostlar oluşturun.
  • Bir kasenin içerisine yumurta, toz biber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Tost ekmeklerini yumurtalı karışımı 2 kez batırın. Ekmeğin yumurtayı çekmesi için arkalı önlü çevirin.
  • Tavaya sıvıyağ ekleyin ve tost ekmeklerini yerleştirin.
  • 2-3 dakika kızardıktan sonra ekmekleri diğer tarafına çevirin. Kaşar peyniri eridiğinde tostunuzu alabilirsiniz.
  • Tost dilimlerini aynı şekilde kızarttıktan sonra çayla birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Tavada Yumurtalı Tost Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sıvıyağı az kullanabilir, ek olarak tereyağı kullanabilirsiniz.
  • Sucukları kalın bir şekilde keserseniz, ilk olarak tavada kızartın. Ardından tost ekmeklerinin içine yerleştirin.
  • Yumurtalı karışıma ve tost ekmeklerine ince kıyılmış taze soğan ekleyebilirsiniz.
  • Tarifte sevdiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Tavada Yumurtalı Tost Kaç Kalori?

  • Üçgen bir şekilde kesilmiş tavada yumurtalı tost, yaklaşık 205 kaloridir. Yumurtalı tostun bir porsiyonu ortalama 360 kaloridir.

Peynirli Kabak Rulo Tarifi

 

Peynirli Kabak Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram beyaz peynir
  • 4 adet orta boy kabak

Izgara marinasyonu için:

  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı hardal

Servis için:

  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 demet fesleğen

Peynirli Kabak Rulo Nasıl Yapılır?

  • Kabakları bol su ile yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan uzunlamasına kesin. Ruloların ince olmasına özen gösterin.
  • Kabakları kenara alın ve ızgarayı ısıtın. Izgara yoksa, yapışmaz tava da kullanabilirsiniz.
  • Küçük bir kasede sirke, hardal, karabiber, tuz ve zeytinyağını karıştırın.
  • Izgaraya kabak dilimlerini yerleştirin. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız marine sosunu kabakların üzerine sürün.
  • 2-3 dakika sonra kabakların diğer tarafını çevirin ve aynı işlemi bu tarafına da uygulayın.
  • Izgarada pişirdiğiniz kabakları bir kenara alın. Beyaz peyniri, dikdörtgen şeklinde dilimlere ayırın.
  • Kabakların içine dilimlediğiniz peyniri koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • Sardığınız kabakları, servis tabağına diklemesine koyun.
  • Zeytinyağını tavada kızdırın ve içine çam fıstıklarını ekleyin. Fıstıklar renk değiştirene kadar kavurun.
  • Servis tabağındaki kabak ruloların üzerinde bu sosu gezdirin.
  • Fesleğeni küçük küçük doğrayın ve kabakların üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Peynirli Kabak Sarma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kabakları dilimledikten sonra tuzlu suda bekleterek kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Tarifte beyaz peynir yerine labne de kullanabilirsiniz.
  • 1 adet kabaktan ortalama 4-5 dilim elde edilmektedir.
  • Servis için kabakları yan yatırıp üzerine kürdan batırabilirsiniz.

Kaşar Kroket Tarifi

 

Kaşar Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 250 gram kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:

  • 1/2 su bardağı sıvıyağ

Kaşar Kroket Nasıl Yapılır?

  • Üç adet kase çıkartın. Bir kaseye yumurtaları, diğerine unu, sonuncuya ise galeta unu dökün.
  • Yumurtaları kaşık yardımıyla çırpın. Kaşar peynirini uzunlamasına doğru kesin.
  • Kaşar peynirini önce yumurtaya, sonra una batırın.
  • Ardından tekrar yumurtaya ve galeta ununa batırarak bir tabağın içine yerleştirin.
  • Üzerini streç film ile örterek buzdolabında dinlendirin.
  • Tavaya sıvıyağ ekleyerek kızdırın. Dinlenen peynirleri arkalı önlü olacak şekilde kızartın.
  • Kızarttığınız kaşar kroketleri, ev yapımı ketçap ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kaşar Kroket Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız kaşarların soğuk olmasına özen gösterin.
  • Boyutlarını istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz.
  • Kaşar kroketleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Bu sayede fazla yağını süzebilirsiniz.

Sebze Kroket Tarifi

 

Sebze Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet pırasa (beyaz kısmı)
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Sosis (isteğe göre)
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
  • Mısır unu
  • 1 adet yumurta

Sebze Kroket Nasıl Yapılır?

  • Patates, havuç ve kabağı rendeleyerek bir kabın içerisine alın.
  • Pırasanın beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Sebzelerin üzerine çok az su koyun ve haşlayın.
  • Sebzeler haşlanırken kaşar peyniri de rendeleyin.
  • Sebzeler haşlandıktan sonra suyunu süzün.
  • Sosis ekleyecekseniz, sosisi de rendeleyin.
  • Tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın. Üzerini streç film ile örtün, yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Yumurtayı bir kaseye kırın ve çırpın. Dinlenen karışıma yoğurarak şekil verin.
  • Sebzeli karışımı uzun ince veya yuvarlak bir şekilde toplara ayırın.
  • Sebzeli topları önce yumurtaya, ardından mısır ununa batırarak tabağa alın.
  • Sıvıyağı kızdırdıktan sonra, hazırladığınız topları arkalı önlü kızartın.
  • Sebzeli kroketleri yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sebze Kroket Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sebzeleriniz orta boyutlardaysa, un miktarını azaltabilirsiniz.
  • Harç ilk önce yumuşak bir kıvamdadır. Mısır ununa batırdıktan sonra kıvamı yerine gelir.
  • Eğer kroketleriniz arttıysa, yumurta ve mısır unu karışımına bulayarak buzdolabı poşetine koyun. Hava almayacak şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  • Sebze kroketleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin.

1 Adet Sebze Kroket Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir adet sebze kroket, yaklaşık 50 kaloridir.

Kırmızı Orman Meyveli Magnolia Tarifi

 

Kırmızı Orman Meyveli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krema
  • 1 paket cici bebe veya kakaolu bisküvi
  • Meyve (çilek, yaban mersini, frambuaz, böğürtlen)

Kırmızı Orman Meyveli Magnolia Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için, süt, yumurta sarısı, toz şeker ve nişastası bir tencereye koyarak pişirin.
  • Karışım kaynamaya başladığında 1 paket kremayı ekleyerek karıştırın.
  • Bu esnada cici bebeyi rondodan geçirerek toz haline getirin.
  • Magnolia kaplarını hafifçe sudan geçirin. Kağıt havlu ile silerek hafif nemli bırakın.
  • Kapların en altına bisküvi, muhallebi ve meyve dilimlerini ekleyin.
  • Üzerine tekrar muhallebi ve bisküvileri ilave edin.
  • En üst kısma ise orman meyvelerini yerleştirin. Dilerseniz, rulo kat ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Orman Meyveli Magnolia Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Magnolia yapımında tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra ocağa alın.
  • Magnolia pişerken, devamlı karıştırın. Topaklanma oluşursa, karışımı blenderdan geçirin.
  • Rondonuz yoksa, bisküvileri poşete koyup ağzını bağlayın. Sert bir cisimle vurarak bisküvileri toz haline getirin.

1 Porsiyon Orman Meyveli Magnolia Kaç Kalori?

  • Meyveli magnolia tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 375 kaloridir. 

Aussie Pie Tarifi

 

Aussie Pie Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • Kestane mantarı
  • 500 gram dana bonfile
  • 1 su bardağı su (et suyu da olabilir)
  • 2 adet domates
  • 1/4 su bardağı domates salçası
  • 2 çay kaşığı worhcestire sosu
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Tart hamuru için:

  • 215 gram un
  • 125 gram soğuk tereyağı
  • Pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz

Üzeri için:

  • Ketçap

Aussie Pie Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanları ince ince doğrayın. Etleri ise küp şeklinde doğrayın.
  • Et ve soğanları tencerede kavurun. Ardından dilimlenmiş mantar ve havucu ekleyerek karıştırın.
  • Daha sonra domates salçasını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Salçanın kokusu çıktıktan sonra domatesleri ilave edin.
  • Hepsini birlikte kavurduktan sonra marmite ve worhcestire sosunu ekleyin.
  • Et suyunu da ilave ettikten sonra düdüklü tencerede pişirin.
  • Tart hamuru için; Tüm malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin ve yoğurun.
  • Hamur kıvam aldığında streç ile örterek buzdolabında dinlendirin.
  • Hamur dinlendikten sonra kör pişirme yöntemiyle yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Ardından hamurları küçük porsiyonlara ayırın. Harcın üzerine tart hamuru sererek baklava deseni verin.
  • Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kahverengi olana kadar pişirin.
  • Aussie pie tarifini, ev yapımı ketçap ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kör Pişirme Yöntemi Nedir?

  • Kör pişirme, tart hamurunun kıtır kıtır olması için uygulanan bir yöntemdir.
  • Kör pişirme yönteminde, hazırlanan tart hamuru ön pişirmeden geçer.
  • Hamur, iç harç ile doldurulmadan önce fırında 15 dakika kadar pişirilir.
  • Bu sayede hem daha çıtır, hem de lezzetli bir hamur elde edilir.
  • Kör pişirme için hamuru kelepçeli bir kalıba yerleştirin. Üzerinde çatal ile delikler açın.
  • Hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve kağıdın üzerine nohut, fasulye gibi bakliyatlar serin.