11 Aralık 2020 Cuma

Karamel Soslu Trileçe Tarifi

 

Karamel Soslu Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya içi;

  • 5 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sütlü şerbeti için;

  • 1 lt süt
  • 1 kutu krema (200ml)
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Karameli için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu krema

Karamel Soslu Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır, şekerin yarısıyla yumurta sarısı rengi açılana kadar, geri kalan şeker ile yumurta beyazı kar gibi olana kadar çırpılır.
  2. Yumurta sarısına sıcak su eklenir ve şeker eriyene kadar karıştırılır.
  3. Kuru malzemelerin hepsi bir kaba elenip yumurta sarılarına yavaş yavaş eklenerek karıştırılır.
  4. Yumurta beyazı azar azar yumurta sarılarına eklenir ve iyice yedirilir.
  5. Altı yağlanmış büyük dikdörtgen borcama karışım dökülerek 180′ önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  6. Şerbeti için.1 lt süt ve krema bir kapta iyice karıştırılır. Şerbetimiz şekersiz, daha tatlı olmasını isteyenler yarım su bardağı şeker ekleyebilir.
  7. Piştikten sonra hafif ılınan keke şerbet dökülür.
  8. Kekimiz şerbetini çekerken karamel sosumuzu hazırlayalım.
  9. 1. 5 su bardağı şeker geniş tencereye ya da tavaya eklenir ve altı hafif açılır, eriyene kadar kaşık sürmeden eritilir.
  10. Eridikten sonra 2 kaşık tereyağ̆ı eklenir ve eriyene kadar iyice karıştırılır.
  11. Kremamızı ekleyip sos kıvamı alana kadar karıştırılır. Soğuması için kenara alınır.
  12. Krem şanti hazırlanır ve soğuyan kekimizin üzerine sürülür. Ve dinlenmesi için dolaba kaldırılır.
  13. Karamel sosumuz soğuduktan sonra tatlımızın üzerine gezdirilir.
  14. Bir süre saha buzdolabında dinlendikten sonra sunuma hazır.Afiyet olsun 

İşkembe Çorbası Tarifi

 

İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr ön pişirme uygulanmış işkembe
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1lt ( 5 su bardağı su )
  • Tereyağı
  • Pulbiber
  • Tuz
  • (istenilen miktarda sirke, limon suyu)

İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce işkembe tencereye alınarak üzerine su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  2. 2 diş sarımsak dövülerek tuzla beraber kaynayan suyun içerisine ilave edilir ve 3-4 dakika kaynatılır.
  3. Çorbayı ocaktan almaya yakın terbiyesi hazırlanır.
  4. Terbiyesi için: un yoğurt ve yumurta bir kapta çırpılır yavaş yavaş çorbaya ilave edilir küçük bir sahanda tereyağı eritilip pulbiber eklenir çorbaya dökülür.
  5. 3-4 dakika kaynattıktan sonra servise hazır. İsteğe göre sirke ya da limon suyu eklenebilir afiyet olsun.

Doğrama Yemeği (Gaziantep) Tarifi

 

Doğrama Yemeği (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 2 orta boy soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 3 yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 7 diş sarımsak
  • 1.5-2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su br haşlanmış nohut
  • Limon tuzu
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Nane

Doğrama Yemeği (Gaziantep) Tarifi Yapılışı

  1. Eti yağda kavuralım. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
  2. Daha sonra soğanı ekleyip kavuralım. Salçayı da ekleyip karıştıralım.
  3. Üzerine kaynamış su ekleyip et yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dk orta ateşte pişirelim.
  4. Daha sonra patlıcan ve biberi ekleyip karıştıralım.
  5. 5 dk sonra domatesi ekleyelim. 45 dk kadar yemek iyice pişene kadar bekleyelim.
  6. Daha sonra nohut, sarımsak rendesi ve limon tuzunu ekleyelim. 10 15 dk kadar daha pişirdikten sonra tuzu ekleyip altını kapatalım.
  7. Üzerine nane ve yağ döküp servis edelim.

Milföylü Çörekler Tarifi

 

Milföylü Çörekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • Kahvaltılık çikolata

Üzerleri için

  • Pudra şekeri isteğe bağlı

Milföylü Çörekler Tarifi Yapılışı

  1. Milföy hamurlarını paketinden çıkarıp teker teker tezgahın üstüne alıyoruz.
  2. Alt kısımdaki streçi çıkarmadan 15 dakika bekletip ardından enine doğru oklava yardımıyla açıyoruz fotoğrafdaki gibi içine kahvaltılık çikolatayı sürüyoruz.
  3. Daha sonra rulo yapıp bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesip örgü şekli verip iki ucunu birleştiriyoruz.
  4. Tepsiye yerleştirdiğimiz çöreklerimizi yaklaşık 190 dereceli fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkarıp soğuttuğumuz çöreklerimizin üzerlerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyoruz. 🤗

Mis Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Mis Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı (ben yarı yarı kullanıyorum)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu(1 tanede mandalina suyu sıktım)
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı (beyazı üstü için ayrılacak)
  • 6-7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Fındık iri kıyılmış
  • Yumurta beyazı
  • 3 damla portakal suyu(yumurta beyazına sıkın inanın daha da güzel oluyor)

İçine;

  • Damla çikolata isteğe bağlı
  • Ben bazılarını sade bazılarını damla çikolatalı yaptım

Mis Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin, sıvı yağ, portakal suyu, şeker, yumurta bir kaba alınır biraz yoğrulur.
  2. Daha sonra diğer malzemeler eklenir .
  3. Unu yavaş yavaş ekleyelim.Hamurumuz yumuşak kulak memesi kıvamında olacak.
  4. Hamurunuzu 5 dk dinlendirelim daha iyi şekil alıyor ve asla parçalanmıyor.
  5. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içine damla çikolata koyup elimizde yuvarlayalım.
  6. Önce yumurta beyazına daha sonra fındığa batırıp tepsimize dizelim.
  7. 170 derece fırında hafif kızarınca fırınımızdan alalım. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 👍.

Suffle Harika Tarifi

 

Suffle Harika Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta (Yumurtalar büyükse 2 tane kullanabilirsiniz)
  • 80g bitter çikolata
  • Yarım su bardağı un
  • 50 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker (Biz çok tatlı sevmediğimiz için 3 yemek kaşığı kadar kullandık)
  • 1 çimdik tuz

Suffle Harika Tarifi Yapılışı

  1. Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce ilk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.
  2. Tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin.
  3. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.
  4. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın.
  5. Şeker tadının ön plana çıkması için tuzu ekleyip çırpın.
  6. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.
  7. Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. Yaklaşık 4 kap çıkıyor.
  8. Daha önceden çalıştırdığınız ve ısıttığınız fırında 7-8 dk da sufleniz hazır. Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.Kabınızı yağlamışsanız yapışmayacaktır.

Karnabahar Graten Tarifi

 

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • Ortaboy karnabahar
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 bardak süt
  • Tuz karabiber

Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı yıkayıp ayıklıyoruz haşlıyoruz.
  2. Tavaya yemeklik doğradığımız soğanı kavurup kıymayı ekliyoruz.
  3. Daha sonra salça ve baharatları ekleyip suyu ilave ediyoruz.
  4. Beşamel sos için tereyağı ocağa alıyoruz un ile kavurup sütü ekliyoruz koyu kıvam alınca tuz ve karabiber ekliyoruz.

Enfes Tadıyla Denenmesi Gereken Kanat Tarifi

 

Enfes Tadıyla Denenmesi Gereken Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kanat
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığının ucu karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 cimdik kimyon

Enfes Tadıyla Denenmesi Gereken Kanat Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları paketten çıkarıp yıkıyoruz bir büyük kaseye yada borcama alıyoruz.
  2. Baharatları yağları ve balı ekleyip harmanlıyoruz.
  3. Yarım saat kadar beklese iyi olur.
  4. Sonra 180 ° fırında atıyoruz üstünü de ben tepsiyle kapattım biraz pişince üstünü acın kızarsın kızarınca fırından alın.Afiyet olsun 🤗.

Buzlu Ayran Tarifi

 

Buzlu Ayran Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 salatalık
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1-2 dal nane

Buzlu ayran Nasıl Yapılır?

*Salatalığın kabuklarını soyup küçük doğrayın. Blender'a aktarın. Yoğurt ve nane yapraklarını ilave edin. Blender'da karıştırın. Su ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Buz ilave edin.

Dil Peynirli Domates Soslu Tarifi

 

Dil Peynirli Domates Soslu Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek paket margarin 4 tavuk but fileto 100 gr dil peyniri 2 domates 1.5 çorba kaşığı domates salçası Tuz
  • karabiber
  • kekik
  • fesleğen

Dil Peynirli Domates Soslu Nasıl Yapılır?

Margarinin yarısını tavada eritip tavuk filetolarını kızartın. Yağlanmış fırın kalıbına yanyana dizin. Dil peynirini dilimleyin. 

Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Salçayı 1-2 kaşık suyla ezin. Kalan margarini tavada eritip domates ve salçayı kavurun. Tuz, karabiber, fesleğen ve kekik serpip ateşten alın. 

Hazırladığınız sosu kalıptaki tavuk filetoların üzerine yayıp peynir dilimlerini dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Renkli Pratik Börek Tarifi

 

Renkli Pratik Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yufka 3 havuç 1 kg pazı 1 çorba kaşığı susam Karabiber 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 10-15 dilim pastırma 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı su 1 yumurtanın sarısı

Renkli Pratik Börek Nasıl Yapılır?

Havuçları temizleyip rendeleyin. Pazıları yıkayıp süzün ve kıyın. Pastırmaları ince şeritler halinde kesip kaşar peyniri ile harmanlayın. Havuçları yağsız olarak tavada 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun ve ayrı bir kaba alın.

Süzmüş olduğunuz pazılara karabiber ekleyerek aynı işlemi uygulayın. Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı su ve zeytinyağını karıştırın. Yufkalardan birini geniş ve düz bir zemine yayın. Üzerine zeytinyağlı karışımdan sürüp ikinci yufkayı birinci yufkanın üzerini kapatacak şekilde örtün.

Üzerine havucu serpiştirin. Üçüncü yufkayıda aynı şekilde serin. Zeytinyağlı karışımı sürüp pazıları serpin. Son yufkayıda serip pastırma ve peynirli karışımı yayın. Yufkaların bir ucundan tutarak büyük bir rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Un Çorbası Tarifi

 

Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı su
  • 2 kahve fincanı un
  • 30 gr tereyağı

Üzeri için:

  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı mısır özü yağı
  • 1 kase ufalanmış lor peyniri

Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Tavuk suyunu azar azar ilave ederek çırpma teli yardımıyla sürekli çırparak bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.

Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun. Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Karnabahar Graten Tarifi

 

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz

Karnabahar Graten Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı çiçeklerine ayırın bir tencereye yerleştirin.
  • Karnabaharın üzerine su ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Haşlama işleminden sonra karnabaharın suyunu süzün ve fırın tepsisine dizin.
  • Bir kabın içerisine yumurta, un, süt sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı karnabaharların üzerinde gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında karnabaharları yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • 30 dakika sonunda karnabaharları çıkartın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  • Tekrar fırına atın ve kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Karnabahar Graten Kaç Kalori?

  • Karnabahar gratenin bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir. İçerisine eklenen yağ miktarı azaltılırsa, küçük porsiyonlar halinde sebze yemeği yerine tüketilebilir.