Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
Karnabahar Graten Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı çiçeklerine ayırın bir tencereye yerleştirin.
- Karnabaharın üzerine su ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın.
- Haşlama işleminden sonra karnabaharın suyunu süzün ve fırın tepsisine dizin.
- Bir kabın içerisine yumurta, un, süt sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı karnabaharların üzerinde gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında karnabaharları yaklaşık 30 dakika pişirin.
- 30 dakika sonunda karnabaharları çıkartın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Tekrar fırına atın ve kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Karnabahar Graten Kaç Kalori?
- Karnabahar gratenin bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir. İçerisine eklenen yağ miktarı azaltılırsa, küçük porsiyonlar halinde sebze yemeği yerine tüketilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder