Doğrama Yemeği (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 300 gram kuşbaşı et
- 2 orta boy soğan
- 1 kırmızı biber
- 3 yeşil biber
- 4 adet domates
- 7 diş sarımsak
- 1.5-2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su br haşlanmış nohut
- Limon tuzu
- Tuz
- Sıvı yağ
- Nane
Doğrama Yemeği (Gaziantep) Tarifi Yapılışı
- Eti yağda kavuralım. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra soğanı ekleyip kavuralım. Salçayı da ekleyip karıştıralım.
- Üzerine kaynamış su ekleyip et yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dk orta ateşte pişirelim.
- Daha sonra patlıcan ve biberi ekleyip karıştıralım.
- 5 dk sonra domatesi ekleyelim. 45 dk kadar yemek iyice pişene kadar bekleyelim.
- Daha sonra nohut, sarımsak rendesi ve limon tuzunu ekleyelim. 10 15 dk kadar daha pişirdikten sonra tuzu ekleyip altını kapatalım.
- Üzerine nane ve yağ döküp servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder