11 Aralık 2020 Cuma

Doğrama Yemeği (Gaziantep) Tarifi

 

Doğrama Yemeği (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 2 orta boy soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 3 yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 7 diş sarımsak
  • 1.5-2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su br haşlanmış nohut
  • Limon tuzu
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Nane

Doğrama Yemeği (Gaziantep) Tarifi Yapılışı

  1. Eti yağda kavuralım. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
  2. Daha sonra soğanı ekleyip kavuralım. Salçayı da ekleyip karıştıralım.
  3. Üzerine kaynamış su ekleyip et yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dk orta ateşte pişirelim.
  4. Daha sonra patlıcan ve biberi ekleyip karıştıralım.
  5. 5 dk sonra domatesi ekleyelim. 45 dk kadar yemek iyice pişene kadar bekleyelim.
  6. Daha sonra nohut, sarımsak rendesi ve limon tuzunu ekleyelim. 10 15 dk kadar daha pişirdikten sonra tuzu ekleyip altını kapatalım.
  7. Üzerine nane ve yağ döküp servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder