Karamel Soslu Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya içi;
- 5 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sütlü şerbeti için;
- 1 lt süt
- 1 kutu krema (200ml)
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Karameli için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kutu krema
Karamel Soslu Trileçe Tarifi Yapılışı
- Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır, şekerin yarısıyla yumurta sarısı rengi açılana kadar, geri kalan şeker ile yumurta beyazı kar gibi olana kadar çırpılır.
- Yumurta sarısına sıcak su eklenir ve şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Kuru malzemelerin hepsi bir kaba elenip yumurta sarılarına yavaş yavaş eklenerek karıştırılır.
- Yumurta beyazı azar azar yumurta sarılarına eklenir ve iyice yedirilir.
- Altı yağlanmış büyük dikdörtgen borcama karışım dökülerek 180′ önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Şerbeti için.1 lt süt ve krema bir kapta iyice karıştırılır. Şerbetimiz şekersiz, daha tatlı olmasını isteyenler yarım su bardağı şeker ekleyebilir.
- Piştikten sonra hafif ılınan keke şerbet dökülür.
- Kekimiz şerbetini çekerken karamel sosumuzu hazırlayalım.
- 1. 5 su bardağı şeker geniş tencereye ya da tavaya eklenir ve altı hafif açılır, eriyene kadar kaşık sürmeden eritilir.
- Eridikten sonra 2 kaşık tereyağ̆ı eklenir ve eriyene kadar iyice karıştırılır.
- Kremamızı ekleyip sos kıvamı alana kadar karıştırılır. Soğuması için kenara alınır.
- Krem şanti hazırlanır ve soğuyan kekimizin üzerine sürülür. Ve dinlenmesi için dolaba kaldırılır.
- Karamel sosumuz soğuduktan sonra tatlımızın üzerine gezdirilir.
- Bir süre saha buzdolabında dinlendikten sonra sunuma hazır.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder