11 Aralık 2020 Cuma

Karamel Soslu Trileçe Tarifi

 

Karamel Soslu Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya içi;

  • 5 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sütlü şerbeti için;

  • 1 lt süt
  • 1 kutu krema (200ml)
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Karameli için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu krema

Karamel Soslu Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır, şekerin yarısıyla yumurta sarısı rengi açılana kadar, geri kalan şeker ile yumurta beyazı kar gibi olana kadar çırpılır.
  2. Yumurta sarısına sıcak su eklenir ve şeker eriyene kadar karıştırılır.
  3. Kuru malzemelerin hepsi bir kaba elenip yumurta sarılarına yavaş yavaş eklenerek karıştırılır.
  4. Yumurta beyazı azar azar yumurta sarılarına eklenir ve iyice yedirilir.
  5. Altı yağlanmış büyük dikdörtgen borcama karışım dökülerek 180′ önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  6. Şerbeti için.1 lt süt ve krema bir kapta iyice karıştırılır. Şerbetimiz şekersiz, daha tatlı olmasını isteyenler yarım su bardağı şeker ekleyebilir.
  7. Piştikten sonra hafif ılınan keke şerbet dökülür.
  8. Kekimiz şerbetini çekerken karamel sosumuzu hazırlayalım.
  9. 1. 5 su bardağı şeker geniş tencereye ya da tavaya eklenir ve altı hafif açılır, eriyene kadar kaşık sürmeden eritilir.
  10. Eridikten sonra 2 kaşık tereyağ̆ı eklenir ve eriyene kadar iyice karıştırılır.
  11. Kremamızı ekleyip sos kıvamı alana kadar karıştırılır. Soğuması için kenara alınır.
  12. Krem şanti hazırlanır ve soğuyan kekimizin üzerine sürülür. Ve dinlenmesi için dolaba kaldırılır.
  13. Karamel sosumuz soğuduktan sonra tatlımızın üzerine gezdirilir.
  14. Bir süre saha buzdolabında dinlendikten sonra sunuma hazır.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder