17 Mart 2021 Çarşamba

Tost Ekmeğinden Pratik Fındık Lahmacun Tarifi

 

Tost Ekmeğinden Pratik Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tost ekmeği
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı  pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Tost Ekmeğinden Pratik Fındık Lahmacun Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabımıza kıymayı alalım üzerine rondodan geçirdiğimiz soğanı, sivri biberi domatesi ve maydanozu ilave edelim.
  • Salçayı, baharatları ve sıvı yağını da ilave edip karıştıralım.
  • Tost ekmeklerimizi bardak yardımıyla yuvarlak keselim ve kıyma harcımızdan ekmeklerimizin üzerine sürüp önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.
  • Pratik fındık lahmacunlarımız servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun ❤🌹.
  • Not : ekmeklerin kenar uçlarını kuşlarım var onlar yedi israf etmedim. Kıymanın fazlasını da buzluğa koydum daha sonra kullanmak için.

Fit Cocostar Tarifi

 

Fit Cocostar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1,5 yemek kaşığı labne (kullanmak istemezseniz 2-3 yemek kaşığı süt kullanabilirsiniz ben arada öyle yapıyorum)

Üzeri için;

  • Şekersiz sütlü çikolata veya
  • Bitter çikolata

    Fit Cocostar Tarifi Yapılışı

  • Bal ve labneyi karıştırın.
  • Hindistan cevizini ekleyin iyice karıştırın. (dağılıyorsa biraz süt, cıvıksa hindistan cevizi ekleyerek kıvamı ayarlayabilirsiniz. )
  • Şekil verip buzluğa kaldırın, bu sırada çikolatayı eritin.
  • Topları çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine koyun.

16 Mart 2021 Salı

Kazandibi Tarifi

 

Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2 çorba  kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 15 gr margarin
  • 1 çay bardağı file badem

Tepsi için

  • 15 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı tozşeker

Kazandibi Nasıl Yapılır?

  • Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
  • Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
  • Muhallebi kıvamını alınca  1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
  • Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
  • Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek  orta ateşte  15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare  şeklinde dilimleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Gerçek Kazandibinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebi kıvamını tutturabilmek için, katı malzemeleri elekten geçirin.
  • Kıvamı koyu olursa tekrar ocağa alın ve azar azar süt ekleyin. Kıvamı sıvı olduğunda ise nişasta ve un ilave edin.
  • Karıştırma işlemini yarım bırakmayın ve mutlaka tahta kaşık kullanın.
  • Muhallebiyi hazırladıktan sonra kenarda ılıması için bekletin
  • Karamelize işlemi için esmer şeker kullanabilirsiniz. Şekerler yapışkan bir kıvama geldiğinde, üst kısmına muhallebi dökebilirsiniz.

1 Porsiyon Kazandibi Kaç Kaloridir?

Kazandibinin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. 

Aromatik Pilav Tarifi

 

Aromatik Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 3.5 su bardağı su
  • 225 gr mantar
  • 1.5 çay fincanı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı Karya kişniş
  • 1 çay kaşığı Karya toz tarçın
  • 8 diş Karya karanfil
  • 2 Karya defne yaprağı
  • 1 tutam Karya karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Aromatik Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci bol suda bir kaç kez yıkayıp süzün. Tane tane olması için bir tepsiye yayarak kuruyuncaya kadar bekletin. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin.
Geniş bir tencerede yağı ısıtıp mantarları ilave edin. Hafif sote edip tüm baharatları ve defne yapraklarını ekleyin. Pirinç, 1 çay kaşığı tuz ve 3.5 su bardağı suyu ilave ederek tencereyi hızlı ateşe alın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp pilavın üzerini kağıt havluyla örtün ve kapağını kapatın. 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi

 

Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr dana kuşbaşı
  • 2 çay bardağı arpa şehriye
  • 1.5 su bardağı su
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 domates
  • 3 sivri biber
  • 5-6 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Şehriyeli Kuzu Güveç Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun.
  • Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  • Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi

 

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 25 gr tereyağı
  • Yarım havuç
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kabak
  • 100 gr brokoli
  • 100 ml krema
  • Tuz

Kremalı Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip unu kavurun. Su, süt ve kremayı ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse su ilavesi yapın.
  • Kaynamaya başlayınca rendelenmiş havuç, rendelenmiş kabak, küp doğranmış biber, brokoliyi ilave edip karıştırın.
  • Tuz ile tatlandırıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kremalı sebze çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kremalı Sebze Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce çorba suyunun ılık olmasına özen gösterin. Ardından krema ve sebzeleri ilave edebilirsiniz.
  • Çorbanın aromasını arttırmak için bir adet tavuk bulyon ekleyebilirsiniz.
  • Çorba fazla tuzlu olduysa, içerisine bir adet soyulmuş patates ekleyin. Bu sayede tuzun emilerek azaltılmasını sağlayabilirsiniz.
  • İçerisinde topaklanmalar kalırsa, bir kez mikserden geçirin.
  • Çorbanın malzemelerle karışması için, ocağı kısık ateşte ayarlayın.
  • Dilerseniz, ek olarak kereviz, patates, mevsim sebzeleri, pul biber veya karabiber ilave edebilirsiniz.

 1 Porsiyon Kremalı Sebze Çorbası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan sebze çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir.

Portakallı Süt Dilimi Tarifi

 

Portakallı Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (Bitkisel ya da hayvansal)
  • 8 dilim beyaz çikolata (Şekersiz)
  • 3 yemek kaşığı Eritritol
  • 1,5 yemek kaşığı sığır jelatini
  • 1/2 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış)
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Portakallı Süt Dilimi Nasıl Yapılır?

  • Portakal suyu ve rendesi hariç diğer tüm malzemeyi bir çelik tencereye alarak karıştırın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayan karışımı ocaktan alın ve içine portakal suyu ile portakal kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın.
  • Servis edeceğiniz kâselere aktarın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan ve kıvam alan süt dilimlerini ters çevirerek kaselerden ayırın ve servis edin.

Elmalı Glutensiz Cezerye Tarifi

 

Elmalı Glutensiz Cezerye Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet etli iri hurma
  • 1 adet kırmızı elma (Kabukları soyulmuş)
  • 1 çay kaşığı taze zencefil
  • 1 çay kaşığı taze zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi unu

Üzeri için

  • Organik Hindistan cevizi unu

Elmalı Glutensiz Cezerye Nasıl Yapılır?

  • Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve 10 dakika kaynar suda beklettikten sonra süzün.
  • Bütün malzemeyi rondodan geçirin.
  • Hindistan cevizi ununun içindeki liflerin şişip kıvam alması için harcı 5 dakika dinlendirin.
  • Ardından cevizden küçük toplar yapın ve Hindistan cevizi ununa buladıktan sonra servis edin.

Susamlı Çıtır Krokan Tarifi

 

Susamlı Çıtır Krokan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı susam (Yerli ve çiğ)
  • 1/2 su bardağı organik agave şurubu
  • 1 çay kaşığı organik tarçın tozu

Susamlı Çıtır Krokan Nasıl Yapılır?

  • Susamları yapışmaz bir tavaya alarak altın rengine dönünceye kadar kısık ateşte kavurun.
  • Ardından organik agave şurubunu ve tarçın tozunu ekleyerek 2 dakika süreyle karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Fırın tepsisi boyutundaki yağlı kağıdın arasına harcı aktarın ve merdane yardımı ile düzleştirdikten sonra soğumaya bırakın.
  • Soğuyan susamları bıçak yardımı ile dilimleyerek servis edin.

Sütsüz Kek Tarifi

 

Sütsüz Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-3.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 1.5 çay bardağı su

Sütsüz Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtayı alarak güzelce çırpın.
  • Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Malzemeleri güzelce çırptıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine elenmiş unu azar azar ekleyin ve akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Bu esnada kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız harcı, kek kalıbına dökün ve her tarafa eşit yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • 30 dakikanın sonunda kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
  • Pişen keki oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Balaban Kebabı Tarifi

 

Balaban Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı bayat ekmek içi (çekilmiş)
  • 2 adet soğan
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 adet tırnak pide
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet domates
  • 2 adet biber

Balaban Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanı küp küp doğrayın ve mümkünse ekmek içlerini incecik çektirin.
  • Bir kabın içerisine kıyma, ekmek içi, soğan, karabiber ve tuzu ekleyerek yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Köfteleri elinizle yassılaştırarak döküm tavada önlü arkalı kızartın.
  • Domates ve biberleri de döküm tavada veya ızgarada közleyin.
  • Domates sosu için; Bir tavanın içerisinde tereyağını eritin. Üzerine salça, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Salçanın kokusu çıkana kadar malzemeleri güzelce kavurun. Üzerine yavaş yavaş suyu ilave edin.
  • Sosu bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Tırnak pideleri küp küp doğrayın ve servis tabağının içerisine yerleştirin.
  • Et suyunu bir tencerede ısıtın. Daha sonra tırnak pidelerin üzerinde gezdirin.
  • Yoğurdu çırptıktan sonra pidelerin üzerinde gezdirin. Hazırladığınız domates sosunu da yoğurdun üzerine ilave edin.
  • En üst kısma pişmiş köfteleri, domates ve biberi yerleştirin.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve köftelerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

Balaban Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte sinirleri alınmış, terbiye edilmiş ve dinlendirilmiş et kullanmaya özen gösterin.
  • Tarifte tırnak pide yerine ev yapımı Ramazan pidesi de kullanabilirsiniz.
  • Köftelere şekil verirken avuç içinizi hafifçe ıslatın.
  • Biber ve domatesleri fırında veya ocağın üzerinde közleyebilirsiniz.

Sivas Kebabı Tarifi

 

Sivas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti (iri doğranmış)
  • 6 adet sivri biber
  • 5 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 5 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kase maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sivas Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.
  • Doğradığınız patlıcanları tuzlu suya koyarak 15 dakika bekletin.
  • Bu esnada biberleri ve domatesleri yıkayın. Domatesleri de patlıcanlar gibi yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.
  • Maydanozları iri iri doğrayın. Patlıcanların suyunu süzün ve kağıt havlu ile kurulayın.
  • Derin bir tencere içerisine bol miktarda sıvı yağ koyun ve ısıtın.
  • Biber ve patlıcanları kızgın yağda kızartın ve kenara alın.
  • Kuzu etini bir tencerenin içerisine koyun. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve pişirin.
  • Etler piştikten sonra suyunu süzün. Tencereye tereyağı ve pişmiş etleri koyarak bir süre daha pişirin.
  • Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.
  • Soğanlı etlerin üzerine patlıcanların yarısını dizin. Patlıcanın üzerine ise domateslerin yarısını dizin.
  • Domateslerin üzerine biberleri yerleştirin. Artan patlıcan ve domatesleri de biberlerin üzerine yerleştirin.
  • En üst kısma maydanozları serpiştirin. 
  • Bir kaseye 1.5 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı salçayı alarak karıştırın.
  • İçerisine karabiber ve tuz ilave edin. Hazırladığınız salçalı suyu yemeğin üzerine dökün.
  • Sivas kebabını önce yüksek ateşte, ardından kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.

Hira Tatlısı Tarifi

 

Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamak için:

  • 1/2 su bardağı irmik

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Hira Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlayarak başlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın ve ocağın altını yakın.
  • Şekerler eriyene kadar sürekli karıştırın. Şerbeti kesinlikle kaynatmayın. Şekerler eridiğinde kaynamadan hemen önce ocağın altını kapatın ve soğuması için kenarda bekletin.
  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • Hamur ele yapışacak yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
  • Geniş bir kaseye yarım bardak irmik koyun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları kopartın ve elinizde yuvarlayın.
  • Hazırladığınız hamurları irmiğe bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hamurları ortalama 25 dakika pişirin.
  • Tatlıyı fırından çıkartır çıkartmaz, soğuyan şerbeti üzerinde gezdirin ve şerbeti çekmesi için kenarda bekletin.
  • Tatlı tamamen şerbeti çektiğinde üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hira Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Daha önce dediğimiz gibi şerbet, şeker eriyene kadar pişirilmeli ve kesinlikle kaynatılmamalıdır.
  • Hamura şekil vermekte zorlanıyorsanız, avuç içinizi hafifçe ıslatın.
  • Hamur parçalarını fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin.
  • Birçok şerbetli tatlıda olduğu gibi, şerbeti dökerken tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.