29 Mart 2021 Pazartesi

Yoğurt Tatlısı Tarifi

 

Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 50 ml eritilmiş margarin
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı irmik

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için

  • Kaymak
  • Böğürtlen
  • Toz Antep fıstığı

Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, şeker, su ve limonu kaynatın. Kıvama gelince limonu içinden çıkarıp soğumaya bırakın. Yumurtalarla şekeri iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt ve margarini ilave edip karıştırın. Un, irmik, kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edip düşük hızda mikserle çırpın. Yağlayıp unladığınız geniş kenarlı ısıya dayanıklı cam kaba aktarın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti çekince dilimleyip kaymak eşliğinde böğürtlen ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Patates Kroket Tarifi

 

Patates Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1.5 su bardağı (250 gr) un
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 8 yumurta
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı galeta unu
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 tutam sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

Patates Kroket Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Margarini tavada eritin. 1 su bardağı unu ilave edip kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirip ılınmaya bırakın.
  • Hazırladığınız beşamel sosu ılık olarak patates püresine ilave edin. Tuz, 4 yumurta, toz kırmızıbiber, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyip iyice yoğurun.
  • Küçük kroketler halinde şekillendirip buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalan yumurtaları çırpın. Kroketleri önce kalan una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Tül Böreği Tarifi

 

Tül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 hazır yufka
  • 2.5 su bardağı süt
  • 5 yumurta
  • 125 gr margarin
  • 100 gr kaşar peyniri
  • Tuz

Tül Böreği Nasıl Yapılır?

  • Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.
  • Rendelenmiş peynir, çırpılmış yumurta, bir tutam tuz ve yufka parçalarını süte ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine eritilmiş margarini gezdirerek dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Tarifi

 

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yarım tavuk göğüs eti
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 patates
  • 1 domates
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

6 bardak suyu tencereye alın. Tavuk etini ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tavuk etini kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın.
Havuç, kabak, domates ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın. Kaynamakta olan tavuk suyuna sebzeleri ve margarini ekleyin. Sebzeler iyice yumuşayınca tavuk etini ilave edip tuz ve karabiberi serpin. 5 dakika sonra ateşten alıp servis yapın.

Afiyet olsun.

Canneloni Tarifi

 

Canneloni Tarifi İçin Malzemeler

Krep için:

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

Domates sos için:

  • 4 adet soyulmuş domates 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 1 bağ fesleğen

İç harcı için:

  • 1 kg Ege otları eğer bulamazsanız;
  • 500 gr Pazı 
  • 500 gr Ispanak
  • 250 gr Pırasa
  • 300 gr Bergama tulum peynir
  • 200 gr Labne peynir ya da krema  

Canneloni Nasıl Yapılır?

  • Krep hamuru yapmak için sırası ile yumurta, un, su, süt, tuz  -tüm krep malzemeleri-koyulur ve çırpılır.   
  • Domates sos için, domatesler soyulur, sarımsaklar ezilir diğer malzemelerle ocakta özleşene kadar kaynatılır. Domates sos üzeri için yapılır.
  • İç harç için otlar tamamen öldürülmeden kavrulur ve sırası ile tulum peynir ve labne ya da krem peynir eklenir.
  • İç harcı istediğiniz şekilde tatlandırabilirsiniz. Krep rulo olacak şekilde sarılır üzerine domates sos ve rende peynir ve maydanoz ile servis edilir. 

Teriyaki Soslu Dana Tarifi

 

Teriyaki Soslu Dana Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr Bonfile
  • 100 gr Teriyaki sos
  • 50 gr Soya  sos
  • 3 adet Kırmızı biber isteğe göre acı kırmızı biber 
  • 50 gr Esmer şeker
  • 500 gr Baby ıspanak 
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Biberiye 

Teriyaki Soslu Dana Nasıl Yapılır?

  • Etler madalyon şeklinde dilimlenir. İki saat önceden tuz karabiber zeytinyağı ve taze biberiye ile marine edilir.
  • Marine işleminde zeytinyağı kullanılması oldukça önemlidir. Çünkü zeytinyağı etin hava almasını önleyerek eti yumuşatacaktır.
  • Eğer bonfile kullanılmayacaksa elinizde daha sert et varsa, sert etleri yumuşatmak için et istenilen şekilde doğranır, mühürlenir ve haşlanmaya bırakılır.
  • Böylece sert etler de kolayca yumuşayacaktır. Ancak bonfile zaten oldukça yumuşak olduğu için böyle bir işleme gerek kalmayacaktır.
  • Etler marine edildikten sonra ayrı bir tavada teriyaki sos, soya sos ve esmer şeker ile bir sos yapılır.
  • Sosa isteğe göre susam yağı, oyster sos da eklenebilir ve farklı baharatlarla tatlandırılabilir.
  • Sos ağdalaşıncaya kadar çektirilerek pişirilir. Bonfileler istenilen pişme derecesine göre yüksek ateşte iki yüzü de pişirilir ve dilimlenir.
  • Son aşamada ıspanaklar ve sos ve biberler ile birleştirilir. Ispanakların ölmemesine dikkat edilmelidir. Son bir kez daha ocakta sotelenir ve servis edilir. 

Feta Peynirli Makarna Tarifi

 

Feta Peynirli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr Makarna (isteğe göre)
  • 500 gr Çeri domates
  • 200 gr Dilim zeytin
  • 300 gr Feta peyniri
  • 1 bağ Fesleğen 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Kekik
  • 1 paket makarna 

Feta Peynirli Makarna Nasıl Yapılır?

  • Makarna al dante olacak şekilde haşlanır.
  • Daha sonra pişirme kabı içerisine haşlanmış makarna hariç tüm malzemeler koyulur.
  • Fırın 180 C de ayarlanır ve 10 dakika pişirilmeye bırakılır. Daha sonra haşlanmış makarna eklenir ve karıştırılır.
  • Üzerine taze fesleğen kıyılır ve servis edilir. Afiyet olsun.

Avokadolu Yayla Çorbası Tarifi

 

Avokadolu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Pirinç
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 Yumurta (sarısı)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Nane
  • Taze nane 
  • Avokado
  • Tereyağı
  • Limon suyu

Avokadolu Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Çorbayı hazırlamak için önce haşlıyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta yumurta un yoğurt ve limon suyunu pürüzsüz hale gelinceye dek çırpıyoruz.
  • Daha sonra kaynattığımız pirincin suyundan karışıma ekliyoruz burada amaç çorbanın kesilmemesidir. Tuz eklenir.
  • Tuzun en son eklenmesi çorbanın kesilmesini engelleyecektir. Bir taşım kaynayana kadar kaynatılır.
  • Ayrı bir tavada tereyağı ve nane yakılır ve çorbanın üzerine dökülür. Dilerseniz  çorbanın üzeri için ayırabilirsiniz.
  • Ayrı bir yerde taze nane ve küp doğranmış avokadolar çorbaya eklenir.
  • Yayla çorbası üzerine taze nane ve küp doğranmış avokado oldukça taze bir hava yaratacaktır. 

Haşhaşlı Roka Salatası Tarifi

 

Haşhaşlı Roka Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ Roka
  • 1 bağ Tere 
  • 100 gr Parmesan peyniri
  • 100 gr Nar 
  • 100 gr Ceviz
  • 50 gr Haşhaş
  • 2 adet Portakal
  • 1 adet Limon 
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 100 gr Yoğurt 

Haşhaşlı Roka Salatası Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeler yıkanır harmanlanır. Ayrı bir kapta yoğurt haşhaş zeytinyağı ve tuz karıştırılır.
  • Dilerseniz yoğurt üzerindeki biriken su da eklenebilir. Bu hem probiyotik açısından hem de lezzet açısından salatayı zenginleştirecektir.
  • Üzerine zarı alınmış portakal dilimleri ve parmesan peyniri eklenir. Haşhaş yoğurtla beraber sindirimi kolaylaştıracaktır.
  • Üzeri için kıyılmış ceviz ve haşhaş ekleyerek salatanızı daha da lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ananaslı Cheesecake Tarifi

 

Ananaslı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 3 su bardağı yulaflı bisküvi

İç harcı için:

  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr krem peynir/labne peynir
  • 500 gr küp doğranmış ananas  

Ananaslı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için malzemeler karıştırılır kalıp altına bastırılarak yerleştirilir.
  • İçi için pudra şekeri ve tereyağı harmanlanır. İçerisine ananas ve peynir eklenir.
  • Üzerine kalan taban dolgusu yerleştirilir.
  • İsteğe göre ananas taneleri eklenir. Sunum için birkaç ananas dilimi ayırmanız hem lezzeti, hem görsel hazzı arttıracaktır.
  • Dilerseniz, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi

Yeşil Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı akşamdan ıslatılmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağına yakın erişte (yarım kase)
  • 1 adet incecik doğranmış soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı salça (biber-domates karışık)
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı et suyu veya yarım bulyon

    Yeşil Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bir gün önceden mercimeği güzel yıkayıp soğuk suyla ıslatalım.
  • Fazlasını süzdürüp buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyarsanız çorbalarınız için hazır kalır.
  • Tenceremize incecik doğradığımız soğanı ve sıvı yağı koyup biraz kavuralım.
  • Salçayı, nanenin yarısını, tereyağını tuz ve unu koyup iyice karıştıralım.
  • Mercimeği ilave ederek sıcak su ve et suyunu da koyup kaynamaya bırakalım. (bulyon koyarsanız tuzu biraz azaltın).
  • Çorbamız 5 dakika kadar kaynadıktan sonra erişteyi ilave edelim 15 dakika daha kaynatıp pulbiberle, kalan naneyi ilave edip ocağı kapatalım.
  • Biraz dinlendikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.

    Özellikle çocukların beslenmesi için lezzetli bir çorba mutlaka denemelisiniz.

    Afiyet olsun.

    Not: bütün mercimekli çorbalarda bahsettiğim gibi mercimeği aldığınızda akşamdan yıkayıp soğuk suyla ıslatırsanız ertesi güne yemyeşil 2 kat kabarır, süzdürüp poşetleyerek buzluğa koyduğunuzda kaynatmaya gerek duymadan çorbada pilavda kullanabilirsiniz. Bu sayede vitamini içinde kalır, mercimeğiniz kararmaz ve buzluğunuzda her daim hazır olduğu için zamandan tasarruf edersiniz işiniz kolaylaşır.

Lokum Gibi Et Marinesi Tarifi

 

Lokum Gibi Et Marinesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bonfile et
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik

    Lokum Gibi Et Marinesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etleri geniş bir kaba alalım.
  • Daha sonra üzerine soğanları ve sarımsağı halka halka doğrayalım.
  • Baharatlarını ve tuzunu attıktan sonra süt ve sıvı yağı dökelim.
  • Hepsini harmanladıktan sonra üzerine streç folyo kapatıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
  • Marine olmuş etleri sıvı yağda kızartalım. Etleriniz yumuşacık oluyor gerçekten lokum kıvamında deneyenlere şimdi afiyet şifa olsun. ❤️.

Hatay Usulü Kağıt Kebabı Tarifi

 

Hatay Usulü Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 3 tane kapya biber
  • 1 tane yeşil biber
  • Yarım demetten biraz fazla maydanoz
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı isot biber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Hatay Usulü Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle biberleri ayıklayıp ,soyulmuş sarımsakla robottan geçirelim.
  • Kıymayı yoğurma kabına alalım .
  • Üzerine çekilmiş biber ve sarımsağı ilave edelim.
  • İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ilave edip güzelce yoğuralım.
  • Köfteyi dört eşit parçaya bölelim.
  • Elimizle hafifçe açarak küçük pasta tabağı büyüklüğünde şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ( dilerseniz yağlı kağıdı köfte büyüklüğünde keserekte tepsiye alabilirsiniz)
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.