Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 500g tavuk göğsü
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su
Yoğurtlu Patlıcan İçin;
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- 5 adet közlenmiş patlıcan
Üzeri için;
- Maydanoz
Yapılışı
- Öncelikle közlediğimiz patlıcanların kabuklarını soyalım. Eğer öncesinden közlenmiş patlıcanlarınız varsa bu aşamada onları da kullanabilirsiniz. Dilerseniz de benim gibi fırında közleyebilirsiniz.
- Tavukları pişirmek için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım, üzerine kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ilave ederek tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
- Yemeklik doğradığımız soğan ve biberi ekleyerek soğan ve biberler diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.
- Ardından üzerine salça, tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave ederek tavuklar suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirelim ve ardından ocağı kapatalım.
- Soyduğumuz patlıcanları ince ince doğrayalım ve uygun bir karıştırma kabına alalım.
- Ayrı bir kaba süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu alarak karıştıralım ve patlıcanların üzerine ilave ederek karıştırma işlemine devam edelim.
- Hazır olan yoğurtlu patlıcanımızı servis tabağına alalım ve üzerini düzeltelim.
- Üzerine pişirdiğimiz etleri yerleştirelim ve son olarak kıyılmış maydanozu da serpelim. Tavuklu Alinaziğimiz servise hazır. Afiyet olsun.