20 Aralık 2021 Pazartesi

Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi

 

Pamuk Poğça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yaş maya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6 veya 6.5 çay bardağı un( kontrolü ekleyin) Bardak ölçüsü 125 gram

Üzerine sürmek için

  • 2 adet yumurta sarısı

Arası için

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Un

    Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın için ilk olarak sıvı malzemeler ve yumurta beyazı maya şekeri ve tuzu alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ilave edip karıştıralım.
  • Bu esnada tereyağını karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurup 40 dk mayalandıralım.
  • Yaklaşık 25-26 tane beze yapalım tezgahı hafif yağlayıp bezeleri elimizle genişletelim.
  • İçine peynir koyup yanlarını içe katlarım rulo yapalım.
  • Üzerine yumurta sarısını sürüp 20 tepside mayalandıralım.
  • Isıtılmış 200 derecede 10 dk daha sonra 250 dereceye açıp kızarana kadar pişirelim.

Elmalı Kek (İnanın Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi

 

Elmalı Kek (İnanın Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Kek hamuru için

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Elmalı harcı için

  • 3 adet küp doğranmış orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Üzeri için

  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı(silme)hindistan cevizi
  • 200 ml lik su bardağı kullandım

    Elmalı Kek (İnanın Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle keki için,yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alana kadar iyice çırpalım.
  • İçine yoğurdu, sıvı yağ,ekleyelim,kuruları eleyerek ekleyelim.
  • Yağlanmış orta boy bir tepsiye kek harcını dökelim. Ben kare borcam kullandım.
  • Elmaların kabuklarını soyalım ortadan ikiye bölelim.
  • Sonra küçük küçük küp parçalar halinde doğrayalım.
  • Elmalara iki yemek kaşığı toz şeker ve tarçını ilave edelim iyice harmanlayalım.
  • Elmalı harcı kekik üzerine eşit yayalım.
  • Üzerine ufalanmış cevizleri serpiştirelim hindistan cevizini serpiştirelim.
  • 160 derece fırında içine çekene kadar pişirelim ortalama 35-40 dakika kontrol ederek pişirelim. İlk 15 dakika fırının kapağını hiç açmıyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Fırınsız Kolay Malaga Pasta Tarifi

 

Fırınsız Kolay Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml

Gerekli malzemeler

  • 1 litre süt (1000 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker (170 gr)
  • 1 su bardağı irmik (150 gr)
  • 1 paket vanilya (10 gr)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket toz kakaolu krem şanti
  • 2 çay bardağı süt (200 ml)

Üzerine;

  • 5 adet muz
  • 200 ml süt kreması
  • 150 gram sütlü çikolata
  • Fındık kırığı

Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml

Gerekli malzemeler

  • 1 litre süt (1000 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker (170 gr)
  • 1 su bardağı irmik (150 gr)
  • 1 paket vanilya (10 gr)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket toz kakaolu krem şanti
  • 2 çay bardağı süt(200 ml)

Üzerine;

  • 5 adet muz
  • 200 ml süt kreması
  • 150 gram sütlü çikolata
  • Fındık kırığı 

    Fırınsız Kolay Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Beyaz bölüm için, süt, şeker, irmik ve yumurta tencereye alınır. Koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  • Ocağında altı kapatılır vanilya ve tereyağı eklenir. İyice karıştırılır.
  • Tepsi sudan geçirilir. Fazla su dökülür. Sıcak tatlı tepsiye aktarılır ve yayılır. Soğumaya bırakılır.
  • Kakaolu krem şanti mikserle çırpılır ve irmikli tatlının üzerine dökülür, yayılır.
  • Muzlar ikiye bölünür ve tatlının üzerine yerleştirilir.
  • Son olarak süt kreması ısıtılır, kaynatılmaz. İçine çikolata eklenir ve eritilir. Muzların üzerine gezdirilir.
  • Buzdolabında en az 2 saat bekletir. Dilimleyerek servis edilir. (ben beyaz çikolata ile son olarak süsledim).
  • Afiyet olsun 😋

Nar Salatası Tarifi

 

Nar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet nar
  • 2-3 dal taze soğan
  • 1 çay tabağı kadar kıyılmış dereotu
  • 1 çay tabağı kadar kıyılmış maydanoz
  • 1 çay tabağı kadar kıyılmış tel tere
  • Yarım demet kıyılmış roka

    Nar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Narları ayıklıyoruz.
  • Sonra, doğramış olduğumuz yeşilliklerimizi katıyoruz.
  • Hepsini karıştırıyoruz. Bu tada bayılacaksınız. Şimdiden afiyetler olsun 🤍

Cennet Çorbası Tarifi

 

Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Sıvı yağ
  • Toz biber

    Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak uygun bir tencereye tereyağını alalım.Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edelim ve yaklaşık 3 dakika güzelce kavuralım.
  • İri bir şekilde doğradığımız soğan ve patatesi de ekleyelim, 5 dakika daha kavuralım.
  • Sebzelerimiz güzelce kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve sarımsak granülü ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu da tenceremize ekleyelim. Sebzelerimiz yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
  • Pişen sebzelerimizi pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezelim. Eğer çorbanızın kıvamı size yoğun gelirse tavuk suyu ve sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Çorbamızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
  • Kaselere koyduğumuz çorbamızın üzerine sıvı yağda kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim.

Bulgurlu Köfte Tarifi

 

Bulgurlu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 7-8 sap maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı salça

Kızartmak için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • Ben yazdan hazırladığım domates sosunu kullandım.
  • Hazırda yok ise 3 adet domates
  • 7-8 sivri biber

    Bulgurlu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine kıymayı, köftelik bulguru, salça, ince kıyım soğan, maydanozu ve baharatlarını katıp yoğurmaya başlayalım.
  • Yanımıza bir tasın içerisinde su bulunduralım. Ara sıra elimizi bandırarak köfte hamuru muzu yoğuralım. 10 dakika yoğurmamız yeterli.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve avucumuzun arasında bastırarak yassı şekline getirelim.
  • Kızartmak için tavaya yağ koyalım. Kızgın yağda köftelerimizi arkalı önlü kızartalım.
  • Kızartma işlemimiz bittiğinde aynı tavaya yazdan hazırladığımız domates var ise tavaya boşaltalım birkaç kez çevirerek domatesleri 5 dakika pişirelim. Ayrı bir tavada da 7-8 adet sivri biberi ufak ufak keserek kızartalım.
  • Köftelerimizin ortasına kızarmış biberleri hazırladığımız domates sosunu da köftelerimizin üzerine gezdirelim. Tabağımız sunuma hazır. Deneyeceklere kolay gelsin. Afiyet olsun 😋.

Fırında Brokoli Gratin Tarifi

 

Fırında Brokoli Gratin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy Brokoli
  • 1 küçük boy Karnabahar
  • 2 orta boy Havuç
  • 3-4 Patates

Beşamel sosu;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Muskat
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Fırında Brokoli Gratin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün sebzeleri haşlayalım. Suyunu süzüp az soğutup borcama yayalım.
  • Beşamel sosunu hazırlayalım: Bütün malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte katılaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alıp sebzelerin üzerine eşit şekilde yayalım.
  • Üzerine kaşar peyniri rendeleyelim ve ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim.. .
  • AFİYET OLSUN..

19 Aralık 2021 Pazar

Asla Şaşmayan Nefis Köfte Tarifi

 

Asla Şaşmayan Nefis Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Kızartmak için;

  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ

    Asla Şaşmayan Nefis Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak rondoya yumurtayı, soğanı, sarımsağı ve maydanozu alalım ve malzemeleri rondodan geçirelim. Karıştırma kabına kıymayı alalım.
  • Kıymanın üzerine hazırladığımız karışımı, galeta ununu, tuzu, kimyonu, karabiberi, karbonatı ve salçayı ekleyerek yoğuralım.
  • Köfte harcının güzel bir şekilde yoğrulması önemli. Kıymalı harç toparlanınca birkaç dakika boyunca yoğurmaya devam edelim.
  • Vaktiniz varsa köfte harcını streç filmle kapatarak birkaç saat buzdolabında dinlendirelim. Ben 2 saat kadar dinlendirdikten sonra şekil verdim.
  • Elimizi ara ara ıslatarak köfteye şekil verelim. Kızartmak için tavaya bir miktar sıvı yağı alıp kızdıralım. Kızgın yağa köfteleri ekleyip ara ara çevirerek pişirelim.
  • Alt kısmının tamamen kızarmasını beklemeden ters çevirin, böylelikle köfteniz daha dengeli pişecektir. Bu nefis tarifi kesinlikle denemelisiniz🤌 içi sulu sulu yumuşacık oluyor✅ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Davet Sofralarına Yakışan Tavuklu Göbek Salata Tarifi

 

Davet Sofralarına Yakışan Tavuklu Göbek Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük göbek marul (Aysberg)
  • 1 parça haşlanmış tavuk göğsü
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez ( tarifim sayfamda var)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • Biraz kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır ,tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Davet Sofralarına Yakışan Tavuklu Göbek Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çukur bir kabın içerisine göbek marulu yıkayıp orta kalınlıkta doğrayalım.
  • Havucu rendeleyelim haşlanmış tavuk göğsünü didikleyelim.
  • Küçük bir kasede sarımsağı çok az tuzla ezelim, yoğurt ve mayonezle iyice karıştırıp,salatamıza ekleyelim, dereotunu (ben kavanozdan kullandım) ekleyelim,karıştıralım.
  • Zeytinyağını ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
  • Servis tabağına alalım, haşlanmış mısırla (haşlanmış mısır dan ayıkladım) süsleyelim. Bu kadar kolay ve pratik salatayı denemenizi mutlaka tavsiye ederim.

Ev Yapımı Doğal Boğaz Pastili Tarifi

 

Ev Yapımı Doğal Boğaz Pastili Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su (100 ml)
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 6 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Ev Yapımı Doğal Boğaz Pastili Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye aldığımız toz şekerin üzerine su, limon suyu, zencefil, karanfil ve çubuk tarçını ekleyerek kısık ateşte 15 dakika yavaş yavaş kaynatalım. Bu aşamada ara ara karıştırmayı unutmayalım.
  • Kıvam alıp köpürmeye başlayan pastilimizin içerisinden karanfilleri ve çubuk tarçını çıkartalım.
  • Bir taşım daha kaynatalım ve ocaktan alarak ılımaya bırakalım.
  • Ilıyan karışımımıza bal ekleyelim ve karıştıralım. Dilerseniz bal yerine pekmez ekleyerek de hazırlayabilirsiniz.
  • Pastillerimize şekil vermek için tezgaha pişirme kağıdı serelim ve üzerine çay kaşığının ucu ile karışımımızdan damlatalım.
  • Karışımımız bitene kadar şekillendirme işlemine devam edelim. Eğer karışım sertleşir ve dökmekte zorlanırsanız tekrar ısıtabilirsiniz.
  • Hazırladığımız pastillerimizi 30 dakika soğuması için bekletelim.
  • Soğuyan pastillerin birbirine yapışmaması için üzerine pudra şekeri serpelim,
  • Pudra şekerine buladığımız pastillerimiz tüketilmeye hazır. Bu ölçülerle toplamda 60 adet boğaz pastili elde ettim, deneyeceklere afiyet, şifa olsun.

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 parça taze zencefil
  • 1 minik parça taze zerdeçal
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 2 su bardağı su (evde varsa yarısı et suyu olarak kullanılabilir.)
  • 1 su bardağı süt

    Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye alınan zeytinyağında küp doğranan soğan ve sarımsaklar kavrulur, sonra doğranan diğer sebzeler ilave edilir; 3-4 dakika.
  • Daha kavrulur.
  • Tuz, pul biber ve karabiber ekledikten sonra 2 su bardağı sıcak suyla orta ateşte 10-15 dakika pişirilir.
  • Sonra blenderdan geçirilir.
  • 1 su bardağı süt ekleyip tekrar 3-4 dakika daha kaynamaya bırakılır. (çorbanın kıvamı yoğun olacak olursa eklenecek sıcak suyla seyreltilebilir. ) Afiyet olsun.