29 Aralık 2021 Çarşamba

Muhteşem Bir Meze Soğan Kavurma Tarifi

 

Muhteşem Bir Meze Soğan Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 tane kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeşil biber, tercihe bağlı acı biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Bir tutam maydanoz, nane
  • Tuz ve baharatlar (kimyon, kekik, karabiber )

    Muhteşem Bir Meze Soğan Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar iri iri doğranır.
  • Uygun bir tavaya alınıp sıvı yağ eklenir.
  • Kısık ateşte ağır ağır kavrulur.
  • Kavrulan soranların üzerine biberler eklenir. 3-4 dakika kavrulur.
  • Zeytin yağ, nar ekşisi tuz ve baharatlar eklenir.
  • Maydanoz nane isteğe bağlı eklenir.
  • Bulgur pilavı ile et yemekleri ile çok güzel gider. Afiyet olsun⚘

Köz Domates Çorbası Tarifi

 

Köz Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 100 gram kiraz domates
  • Taze kekik
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4-5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker

    Köz Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Halka halka doğranmış soğanı, dörde bölünmüş domatesi, bir tepsiye alın.
  • Sarımsakları domateslerin içlerine yerleştirin.
  • Kiraz domatesleri ekleyin ve taze kekikleri, tuz zeytinyağ ekleyin.
  • 180 derece de 30-40 dakika pişirin.
  • Bir tencerede sıvı yağını ve tereyağını ısıtın ve un ve salçayı ekleyip kavurun. Közlenmiş sebzeleri içerisine ekleyin ve kavurun.
  • İçerisine tavuk suyunu ekleyin ve kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın.
  • 10 dakika kaynadıktan sonra blenderdan geçirin ve içerisine karabiber ve tuz ilave edin. Çorbanız hazır!.

Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi

 

Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 1 tane kırmızı dolma biber veya kapya biber
  • 2 tane orta boy patates
  • 1 küçük kase haşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığından biraz az salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağından biraz fazla süt
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini küp küp doğrayalım.
  • Bir tavaya yağı koyup eti kavuralım suyunu çekmeye yakın biberi ilave edip 1-2 dk kavuralım.
  • Daha sonra salçayı ilave edip karıştıralım.
  • 1-2 dk daha suyunu ve bezelyeyi baharatları ilave edip karıştırıp 1 kere kaynatıp altını kapatalım.
  • Patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım.
  • Çanaklara veya herhangi bir fırın kabına koyalım.
  • Beşamel sosu için bir tavada yağı eritelim unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Daha sonra sütü ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Kaynaya kadar karıştırıp kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  • Çanaklara koyduğunuz yemeğin üstüne 1 kepçe kadar koyalım.
  • Üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 250 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.

28 Aralık 2021 Salı

Tuzlu Cupcake Tarifi

 

Tuzlu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • Un (kıvamı biraz katımsı olucak pankek kıvamında)
  • 4 dal taze soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı beyaz peynir ufalayın
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Üzeri için:

  • Susam
  • Çörek otu

    Tuzlu Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve tuzu köpük olana kadar çırpalım.
  • İçerisine sıvı yağ, süt, yoğurt ekleyip tekrar çırpalım.
  • Unu ilave edelim, kıvamını ayarladıktan sonra kabartma tozunuda ilave edip karıştıralım .
  • Şimdi mikseri bırakalım, spatulaya geçelim.
  • İnce doğranmış malzemeleri, ufalanmış peyniri ve baharatları ilave edip güzelce karıştıralım .
  • Benim 12 adet çıktı hepsini eşit pay edelim .
  • Üzerine susam ve çörek otu serpelim .
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Ispanaklı Pasta Tarifi

 

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ıspanak (Rondodan geçirilmiş sadece yaprakları olacak )

Muhallebi için

  • 5 su bardağı süt
  • 2 ,5 yemek kaşığı un ( kaşık ölçümüz hafif tepeleme, çok dolu olmayacak şekilde )
  • 2 ,5 yemek kaşığı nişasta ( ben mısır kullanıyorum )
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti 

    Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak muhallebi için krem şanti dışında malzemeler karıştırılıp muhallebi yapılır.
  • Muhallebi olduktan sonra üzerine streç temas edecek şekilde kapatılıp iyice soğumaya bırakılır.
  • Kek için ıspanağımız püre haline getirilir.
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Sırası ile yağ, ıspanak eklenir.
  • Un, kabartma tozu, vanilyada eklenip karıştırılır.
  • Yağlanmış 22-24 cm civarındaki kalıbımıza dökülür.
  • 170 derece ayarda 45 dk kadar pişirilir.
  • Kekimizi fırından çıkarmadan bıçak ile ortasına batırıp çıkaralım.
  • Pişip pişmediğini kontrol edelim.
  • Bıçak temiz çıkıyor ise pişmiş, kek harcı bulaşarak çıkıyor ise pişmemiş demektir.
  • Piştikten sonra kekimiz soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebimizin içine 2 yemek kaşığı krem şanti eklenip çırpılır.
  • Kekimiz soğuyunca 2 veya 3 parçaya kesilir. Benim kekim 3 parça oldu.
  • Üzerine serpmek için kekimizin bir parçasından biraz kek parçası alınır.
  • Elinizle veya bıçakla alabilirsiniz.
  • Servis tabağına kekin ilk katı alınır.
  • Üzerine muhallebinin bir kısmı eklenir.
  • Diğer kat da alınıp muhallebi eklenir.
  • Son katı da ekleyip kalan muhallebi ile üzeri ve kenarları kapatılır.
  • Aldığımız kek parçaları el ile ufalanıp üzerine serpiştirilir.
  • Bir kaç saat dinlenen pastamız servis yapılır.

Kızartmadan Nefis Lezzetli Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

 

Kızartmadan Nefis Lezzetli Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan orta boy orta kalınlık
  • 2 adet kırmızı biber

Köftesi için

  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı galete unu
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için

  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kızartmadan Nefis Lezzetli Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce köftesini hazırlıyoruz. Yoğurma kabına kıymayı ilave ediyoruz.
  • İçine bütün köfte malzemelerini karıştırıp hepsini on dakika kadar yoğuruyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz.
  • Köfteleri fırın tepsisine dizelim 10 dakika kadar fırında pişirelim.
  • Patlıcanları alacalı soyuyoruz patlıcanı bütün olarak uç kısmından başlayıp diğer uç kısmına doğru bütün olarak ince dilimler olarak kesiyoruz bir patlıcanı beş adet dilim olarak bölüyoruz.
  • Yarım saat suda bekletiyoruz.
  • Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine patlıcanları sıralı diziyoruz.
  • Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürüyoruz 170 derece fırında hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuyan patlıcanların uç kısmına köfteleri yerleştirip rulo olarak sarıyoruz.
  • Uç kısımları alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz.
  • Ara kısımlarına biberleri ince kesip yerleştiriyoruz.
  • Sosu hazırlıyoruz. Bir yemek kaşığı salçayı suyla çırpıyoruz baharatları ilave ediyoruz yağını ilave ediyoruz
  • Patlıcanlanların üzerine eşit döküyoruz.
  • 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
  • Üzerini yağlı kağıdı ıslatıpta kapatabiliriz.

Beşamel Soslu Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket boncuk makarna

Sosu için ;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı kaşar

Üzeri için ;

  • 1 su bardağı kaşar

    Beşamel Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yarım paket makarnayı haşlayalım.
  • Sosumuza geçelim. Tereyağ ve sıvı yağı eritelim.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Sosunuz koyulaşınca tuz ve karabiberi ekleyin 1 2 dk kaynatın sosunuz hazır.
  • Haşlanan makarnayı borcama alın.
  • Beşamel sosu ve 1 çay bardağı kaşarı ilave edip karıştırın.
  • Üzerine kaşar peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun

Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde) Tarifi

 

Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 iri diş sarımsak
  • 3,5 yemek kaşığı tepeli un
  • 8 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam dereotu

Bardak ölçüsü 200 ml

Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak mantarları yıkayalım. Küçük küçük doğrayalım. Tavaya yağları alalım mantarı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyelim.
  2. Ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar karıştıralım. Suyunu çeker çekmez unu ilave edelim. Kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  3. 8 bardak soğuk suyu ilave edelim. Tel çırpıcıyla karıştırarak unu çözdürelim. Kaynamaya başladığında tuzunu ve karabiberini ilave edelim. Yaklaşık 10- 15 dakika kısık ateşte kaynatalım.
  4. En son sütü ilave edelim bir taşım kaynatıp ince kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırıp altını kapatalım. Deneyeceklere şifa olsun.
  5. Çorbanın yoğunluğunu kendi damak zevkinize göre suyunu arttırıp azaltabilirsiniz.

Narlı Börülce Salatası Tarifi

 

Narlı Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı börülce
  • Yarım ayıklanmış nar
  • 3 dal yeşil soğan ince kıyılmış
  • 1 küçük kase mısır
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ1
  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı hardal (ballı kullandım)
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Narlı Börülce Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos için ;sarımsak, hardal ,zeytinyağ ,tuz, nar ekşisi ve karabiberi bir kabın içerinde karıştıralım.
  • Börülce ,maydanoz ,dereotu ,yeşilsoğan ve mısırı bir kapta harmanlayıp üzerine sosu döküp karıştıralım.
  • Üzerine de narları ilave edip tekrar karıştıralım.

Az Maliyetli Pırasalı Köfte Tarifi

 

Az Maliyetli Pırasalı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Az Maliyetli Pırasalı Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pırasa ince ince doğrayın ve kavurun.
  • 1 adet havucu rendeleyin ve kavurun soğumaya bırakın.
  • Karıştırma kabına diğer bütün malzemeleri alın soğuyan pırasa ve havucu ilave edin yoğurup şekil verin.
  • Kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun 🤗✅

27 Aralık 2021 Pazartesi

Izgara Tadında Tavuk Bonfile Tarifi

 

Izgara Tadında Tavuk Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber (Silme)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak

    Izgara Tadında Tavuk Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini enlemesine olacak şekilde ikiye kesiyoruz. (eğer tavuklarınız büyükse üç parçaya da bölebilirsiniz. )
  • Kestiğimiz tavukların üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz.
  • Tavukların marinesi için verilen bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra tavukları da sosun içerisine alıp karıştırıyoruz.
  • Bu şekilde üzerini kapatıp 4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. (bir gece önceden marine işlemini yaparsanız çok daha yumuşak olacaktır. )
  • Dinlenen tavukları pişirmek için yapışmaz yüzeyde bir  tavayı iyice ısıtıyoruz. (isteğe bağlı pişirirken çok az sıvı yağ kullanabilirsiniz. )
  • Isınan tavaya tavukları alıp arkalı önlü pişiriyoruz. (tavukları pişirirken tavanın iyice ısınması gerekiyor. Aksi halde tavuklar pişerken suyunu salacak ve sertleşeceklerdir. )
  • Tavuklar pişerken tavaya  domates biber de ekleyip pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.