Muhteşem Bir Meze Soğan Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 tane kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeşil biber, tercihe bağlı acı biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı zeytin yağ
- Bir tutam maydanoz, nane
- Tuz ve baharatlar (kimyon, kekik, karabiber )
Muhteşem Bir Meze Soğan Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar iri iri doğranır.
- Uygun bir tavaya alınıp sıvı yağ eklenir.
- Kısık ateşte ağır ağır kavrulur.
- Kavrulan soranların üzerine biberler eklenir. 3-4 dakika kavrulur.
- Zeytin yağ, nar ekşisi tuz ve baharatlar eklenir.
- Maydanoz nane isteğe bağlı eklenir.
- Bulgur pilavı ile et yemekleri ile çok güzel gider. Afiyet olsun⚘
Köz Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 100 gram kiraz domates
- Taze kekik
- Tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4-5 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
Köz Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Halka halka doğranmış soğanı, dörde bölünmüş domatesi, bir tepsiye alın.
- Sarımsakları domateslerin içlerine yerleştirin.
- Kiraz domatesleri ekleyin ve taze kekikleri, tuz zeytinyağ ekleyin.
- 180 derece de 30-40 dakika pişirin.
- Bir tencerede sıvı yağını ve tereyağını ısıtın ve un ve salçayı ekleyip kavurun. Közlenmiş sebzeleri içerisine ekleyin ve kavurun.
- İçerisine tavuk suyunu ekleyin ve kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın.
- 10 dakika kaynadıktan sonra blenderdan geçirin ve içerisine karabiber ve tuz ilave edin. Çorbanız hazır!.
Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk göğsü
- 1 tane kırmızı dolma biber veya kapya biber
- 2 tane orta boy patates
- 1 küçük kase haşlanmış bezelye
- 1 yemek kaşığından biraz az salça
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı ılık su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağından biraz fazla süt
- Tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşamel Soslu Tavuk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini küp küp doğrayalım.
- Bir tavaya yağı koyup eti kavuralım suyunu çekmeye yakın biberi ilave edip 1-2 dk kavuralım.
- Daha sonra salçayı ilave edip karıştıralım.
- 1-2 dk daha suyunu ve bezelyeyi baharatları ilave edip karıştırıp 1 kere kaynatıp altını kapatalım.
- Patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım.
- Çanaklara veya herhangi bir fırın kabına koyalım.
- Beşamel sosu için bir tavada yağı eritelim unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra sütü ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- Kaynaya kadar karıştırıp kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
- Çanaklara koyduğunuz yemeğin üstüne 1 kepçe kadar koyalım.
- Üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 250 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.
Tuzlu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 paket kabartma tozu
- Un (kıvamı biraz katımsı olucak pankek kıvamında)
- 4 dal taze soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 1 çay bardağı beyaz peynir ufalayın
- 1 adet büyük boy patates
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için:
- Susam
- Çörek otu
Tuzlu Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve tuzu köpük olana kadar çırpalım.
- İçerisine sıvı yağ, süt, yoğurt ekleyip tekrar çırpalım.
- Unu ilave edelim, kıvamını ayarladıktan sonra kabartma tozunuda ilave edip karıştıralım .
- Şimdi mikseri bırakalım, spatulaya geçelim.
- İnce doğranmış malzemeleri, ufalanmış peyniri ve baharatları ilave edip güzelce karıştıralım .
- Benim 12 adet çıktı hepsini eşit pay edelim .
- Üzerine susam ve çörek otu serpelim .
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ıspanak (Rondodan geçirilmiş sadece yaprakları olacak )
Muhallebi için
- 5 su bardağı süt
- 2 ,5 yemek kaşığı un ( kaşık ölçümüz hafif tepeleme, çok dolu olmayacak şekilde )
- 2 ,5 yemek kaşığı nişasta ( ben mısır kullanıyorum )
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muhallebi için krem şanti dışında malzemeler karıştırılıp muhallebi yapılır.
- Muhallebi olduktan sonra üzerine streç temas edecek şekilde kapatılıp iyice soğumaya bırakılır.
- Kek için ıspanağımız püre haline getirilir.
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Sırası ile yağ, ıspanak eklenir.
- Un, kabartma tozu, vanilyada eklenip karıştırılır.
- Yağlanmış 22-24 cm civarındaki kalıbımıza dökülür.
- 170 derece ayarda 45 dk kadar pişirilir.
- Kekimizi fırından çıkarmadan bıçak ile ortasına batırıp çıkaralım.
- Pişip pişmediğini kontrol edelim.
- Bıçak temiz çıkıyor ise pişmiş, kek harcı bulaşarak çıkıyor ise pişmemiş demektir.
- Piştikten sonra kekimiz soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebimizin içine 2 yemek kaşığı krem şanti eklenip çırpılır.
- Kekimiz soğuyunca 2 veya 3 parçaya kesilir. Benim kekim 3 parça oldu.
- Üzerine serpmek için kekimizin bir parçasından biraz kek parçası alınır.
- Elinizle veya bıçakla alabilirsiniz.
- Servis tabağına kekin ilk katı alınır.
- Üzerine muhallebinin bir kısmı eklenir.
- Diğer kat da alınıp muhallebi eklenir.
- Son katı da ekleyip kalan muhallebi ile üzeri ve kenarları kapatılır.
- Aldığımız kek parçaları el ile ufalanıp üzerine serpiştirilir.
- Bir kaç saat dinlenen pastamız servis yapılır.
Kızartmadan Nefis Lezzetli Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet patlıcan orta boy orta kalınlık
- 2 adet kırmızı biber
Köftesi için
- 300 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı galete unu
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmadan Nefis Lezzetli Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce köftesini hazırlıyoruz. Yoğurma kabına kıymayı ilave ediyoruz.
- İçine bütün köfte malzemelerini karıştırıp hepsini on dakika kadar yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz.
- Köfteleri fırın tepsisine dizelim 10 dakika kadar fırında pişirelim.
- Patlıcanları alacalı soyuyoruz patlıcanı bütün olarak uç kısmından başlayıp diğer uç kısmına doğru bütün olarak ince dilimler olarak kesiyoruz bir patlıcanı beş adet dilim olarak bölüyoruz.
- Yarım saat suda bekletiyoruz.
- Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine patlıcanları sıralı diziyoruz.
- Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürüyoruz 170 derece fırında hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Soğuyan patlıcanların uç kısmına köfteleri yerleştirip rulo olarak sarıyoruz.
- Uç kısımları alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz.
- Ara kısımlarına biberleri ince kesip yerleştiriyoruz.
- Sosu hazırlıyoruz. Bir yemek kaşığı salçayı suyla çırpıyoruz baharatları ilave ediyoruz yağını ilave ediyoruz
- Patlıcanlanların üzerine eşit döküyoruz.
- 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
- Üzerini yağlı kağıdı ıslatıpta kapatabiliriz.
Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için ;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı oda ısısında süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı kaşar
Üzeri için ;
- 1 su bardağı kaşar
Beşamel Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yarım paket makarnayı haşlayalım.
- Sosumuza geçelim. Tereyağ ve sıvı yağı eritelim.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Sosunuz koyulaşınca tuz ve karabiberi ekleyin 1 2 dk kaynatın sosunuz hazır.
- Haşlanan makarnayı borcama alın.
- Beşamel sosu ve 1 çay bardağı kaşarı ilave edip karıştırın.
- Üzerine kaşar peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun
Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram mantar
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 iri diş sarımsak
- 3,5 yemek kaşığı tepeli un
- 8 bardak su
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı süt
- 1 tutam dereotu
Bardak ölçüsü 200 ml
Mantar Çorbası (Sütlü Hazır Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak mantarları yıkayalım. Küçük küçük doğrayalım. Tavaya yağları alalım mantarı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyelim.
- Ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar karıştıralım. Suyunu çeker çekmez unu ilave edelim. Kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
- 8 bardak soğuk suyu ilave edelim. Tel çırpıcıyla karıştırarak unu çözdürelim. Kaynamaya başladığında tuzunu ve karabiberini ilave edelim. Yaklaşık 10- 15 dakika kısık ateşte kaynatalım.
- En son sütü ilave edelim bir taşım kaynatıp ince kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırıp altını kapatalım. Deneyeceklere şifa olsun.
- Çorbanın yoğunluğunu kendi damak zevkinize göre suyunu arttırıp azaltabilirsiniz.
Narlı Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı börülce
- Yarım ayıklanmış nar
- 3 dal yeşil soğan ince kıyılmış
- 1 küçük kase mısır
- Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
- Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağ1
- 5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı hardal (ballı kullandım)
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Narlı Börülce Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sos için ;sarımsak, hardal ,zeytinyağ ,tuz, nar ekşisi ve karabiberi bir kabın içerinde karıştıralım.
- Börülce ,maydanoz ,dereotu ,yeşilsoğan ve mısırı bir kapta harmanlayıp üzerine sosu döküp karıştıralım.
- Üzerine de narları ilave edip tekrar karıştıralım.
Az Maliyetli Pırasalı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet pırasa
- 1 adet havuç
- 1 tutam maydanoz
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- 200 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Az Maliyetli Pırasalı Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pırasa ince ince doğrayın ve kavurun.
- 1 adet havucu rendeleyin ve kavurun soğumaya bırakın.
- Karıştırma kabına diğer bütün malzemeleri alın soğuyan pırasa ve havucu ilave edin yoğurup şekil verin.
- Kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun 🤗✅
Izgara Tadında Tavuk Bonfile Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber (Silme)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
Izgara Tadında Tavuk Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüslerini enlemesine olacak şekilde ikiye kesiyoruz. (eğer tavuklarınız büyükse üç parçaya da bölebilirsiniz. )
- Kestiğimiz tavukların üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz.
- Tavukların marinesi için verilen bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra tavukları da sosun içerisine alıp karıştırıyoruz.
- Bu şekilde üzerini kapatıp 4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. (bir gece önceden marine işlemini yaparsanız çok daha yumuşak olacaktır. )
- Dinlenen tavukları pişirmek için yapışmaz yüzeyde bir tavayı iyice ısıtıyoruz. (isteğe bağlı pişirirken çok az sıvı yağ kullanabilirsiniz. )
- Isınan tavaya tavukları alıp arkalı önlü pişiriyoruz. (tavukları pişirirken tavanın iyice ısınması gerekiyor. Aksi halde tavuklar pişerken suyunu salacak ve sertleşeceklerdir. )
- Tavuklar pişerken tavaya domates biber de ekleyip pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.