Köfteli Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan rendelenmiş sıkılmış suyu
- 2 yemek kaşığı galete unu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yada 3 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı su
- 6 adet patates
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Salçalı sos için
- 1 yemek kaşığı domate salça
- 1 yemek kaşığı biber salçsası
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 çay kaşığı ucu pul biber
- 1 çay kaşığı ucu tuz
- 1 çay bardağı soğuk su
Köfteli Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymayı bir kaba alalım üzerine sırasıyla bütün malzemelerini ekliyelim iyice yoğuralım.
- Üzerine kapatıp dolapta 10 yada 15 dakika dinlendirelim.
- Sürenin sonunda kıymayı alalım köftelere istediğimiz şekli verelim elimizi ıslatiyoruz her köfte yaptığımızda.
- Tavayı ocağa alalım iyice kızdımı tava köfteleri kızartalım arkalı önlü biraz kızardımı tavadan alalım.
- Avada sosunu yapalım margarini salçayı koyup iyice kızartalım baharatlarını da koyup suyunu da ekleyelim bi taşım kaynadımı köfteleri dizelim salçalı sosa kapağını kapatıp kısık ateşte bir iki taşım kaynadımı ocaktan alalım.
- Patatesleri soyup çok ince olacak şekilde kibrit copu şeklinde doğranır.
- Soğuk suyla iyice yıkayalım nisastası çıksın yıkayıp iyce süzdüğümüz patatezleri peçeteyle iyice kuruluyalım tuz serpelim kızgın yağda kızartalım.
- Kızaran patatezleri kevgirle alalım servis tabağına alıp.
- Sarımsaklı yoğurt önce sonra köfteleri ve sosunda gezdirelim isteye bağlı maydanoz da serpiştirebilirsiniz yapacaklara kolay gelsin.