Spoonful Tarifi

 

Spoonful Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 200 gram kakaolu baton kek

Arası için;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram krema
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • 160 gram sütlü çikolata
  • 200 gram krema

    Spoonful Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye şeker, un ,nişasta ,yumurta sarısı ve sütü alıp karıştıralım.
  • Tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştıralım, kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 1-2 dakika daha bu şekilde karıştıralım ,ocaktan alalım vanilya ilave edip tekrar karıştıralım.
  • Hızlıca soğuması için geniş bir kaseye muhallebiyi aktaralım ve kabuk tutmaması için üzerini temiz bir poşetle kapatalım soğuması için bir kenarda bekletelim.
  • Keki elimizle ufalayıp kaselerin tabanına 2-3 kaşık olacak şekilde koyalım.
  • Ilıyan muhallebiye krema ve krem şantiyi ilave edip mikser ile 3-4 dakika çırpalım ve muhallebiyi kepçe ile kaselere dolduralım.
  • Çikolatalı ganaj için kremayı sos tavasına ilave edip ocağa alalım kaynatmadan kremayı ısıtalım çikolatayı ilave edip tamamen eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Hazır olan ganajı muhallebinin üzerine eşit şekilde dökelim buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra üzerini süsleyip servis edelim.

Dev Cookie Tarifi

 

Dev Cookie Tarifi İçin Malzemeler

  • 75 gram tereyağı (eritilip kahverengi olana kadar)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yumurta
  • Yarım paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Çay kaşığı ucuyla karbonat
  • 1 su bardağı un
  • 140 gram parça çikolata

    Dev Cookie Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını orta ateşte kahverengi olana kadar eritin.
  • Soğumaya bırakın, ardından şekerlerle çırpın.
  • Yumurtayı ekleyin, iyice karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı ekleyin.
  • Çikolatanın bir kısmını üzerine serpmek için ayırın. Geri kalanını hamura ekleyin ve karıştırın.
  • Hamura büyük toplar halinde şekil verip 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamurları tepsiye alın, bardağın altıyla hafifçe bastırarak düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°c fırında, kenarları kızarıp ortası hafif yumuşak kalacak şekilde 10-15 dakika pişirin.
  • Sonuç: dışı kıtır, içi yumuşacık, bol çikolatalı efsane bir dev cookie!

Tahinli Muhallebi Tarifi

 

Tahinli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
  • 6 yemek kaşığı tahin
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Antep fıstığı

    Tahinli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sütü alalım.
  • Şeker, un ve nişastayı da tencereye alalım. Bu malzemeleri alırken bir yandan çırpıcı ile sürekli karıştıralım.
  • Ocağın altını açıp kaynayıp muhallebi kıvamı alana kadar pürüzsüz bir kıvam alması için karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayınca ocağın altını kısalım ve tahini ekleyelim.
  • Güzelce karıştıralım.
  • Ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını da ekleyelim ve son kez güzelce karıştıralım.
  • Kaselere eşit bir şekilde servis edelim. Fotoğrafta 5 kase gözüküyor ama 6 kase muhallebi elde ettim.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 4 5 saat dinlendirelim. Aceleniz varsa derin dondurucuda 20 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu yöntemi ben çok kez denedim.
  • Servis ederken üzerini antep fıstığı ile süsledim. Fındık veya ceviz ile de süslenebilir.

Mantı Tarifi

 

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un(sert bir hamur olacak gerekirse un miktarı arttırılmalı )

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 orta boy soğan (rendelenip suyunu sıkalım )

Yoğurtlu sos için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak

Yağlı sos için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber

    Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unu karıştırma kabına alıp su, tuz ,yumurtayı ekleyip yoğuralım, sert bir hamur elde ettikten sonra 3 ayrı bezeye ayıralım.
  • Daha sonra merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıp üzerine poşet serip dolapta 1 saat bekletelim (Daha kolay açılır. Poşetle iyice kapatalım ki üzeri kurumasın).
  • İç harcı için kıymayı bir kaba alıp ,soğanı rendeleyip, suyunu iyice sıktıktan sonra kıymaya ekleyelim.
  • Kıymalı harca tuz ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım.
  • Dinlenen hamurları önce merdane ile biraz açalım daha sonra oklava ile hazır yufka büyüklüğüne gelene kadar açmaya devam edelim kalınlık 1 cm olacak bu önemli.
  • Daha sonra enine ve boyuna şerit halinde bütün hamuru kesip üzerine kıymalı harçta koyup bohça şeklinde kapatıyoruz.
  • Kaynamış suyla dolu tencereye önce tuz sonrada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekledikten sonra mantıları içine atıp kaynatalım mantılar üste çıkınca pişmiş oluyor daha sonra suyunu süzüp servis tabağına koyalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt döktükten sonra kırmızı biber yağda kavurup üzerine döküyoruz.

Evde Leziz Kebap Keyfi Tarifi

 

Evde Leziz Kebap Keyfi Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram kıyma
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 1 tane kapya biber
  • 2 tane yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ veya 1 parça kuyruk yağı ( yada 1 yemek kaşığı tereyağı kullanabilirsiniz)

Garnitür olarak;

  • Domates
  • Biber

    Evde Leziz Kebap Keyfi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğan,kapya biber ,sarımsak ve yeşil biberi robottan geçirelim.
  • Kıymayı bir kaba alalım, üzerine robottan geçirdiğimiz sebzeleri ve ince kıyılmış maydanozu ,tuz,baharatlar ve yağı ekleyip iyice yoğuralım.
  • Harcı borcam tepsiye alalım, spatula yardımıyla araya kesikler atıp şeklini verelim ,yanına domates ve biber dilimleri ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Lavaş ekmeği ile servis edebilirsiniz 

Kakaolu Çikolatalı Muffin Tarifi

 

Kakaolu Çikolatalı Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 125 gram eritilmiş tereyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao
  • Damla çikolata

    Kakaolu Çikolatalı Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • Süt ve tereyağı ekleyip karıştırın.
  • Kuru malzemeleri de eleyerek ekleyin ve çırpın.
  • Muffin kalıplarına eşit pay edip üzerine damla çikolata serpin.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fansız ayar fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 🌸.

Tavuklu Krep Sarma Tarifi

 

Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 200 gram mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 1 büyük boy kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 100 gram krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Krep için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Kaşar

    Tavuklu Krep Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğumuzu küp küp doğrayıp tencerede pişiriyoruz, daha sonra yağ ekleyip küp küp doğradığımız soğanları ,kapya biberleri ,mantarları ve yeşil biberleri pişirdiğimiz tavuğun üzerine ekliyoruz.
  • Onlar piştikten sonra salçamızı baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz, daha sonra kremamızı da ekleyip 1-2 kaynadıktan sonra altını kapatıp kenara alıyoruz.
  • Daha sonra krebimizi yapmak için malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra krep tavasında kreplerimizi hazırlayıp yaklaşık 6 tane çıkıyor onları da kenara alıyoruz.
  • Soğuyan tavuğumuz ve kreplerimizi hazırlayıp tepsimize diziyoruz onlar hazır olduktan sonra beşamel sosumuzu yapıyoruz.
  • Beşamel sos için önce tereyağını eritip üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.
  • Daha sonra sütümüzü ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz .
  • En son tuzunu ve karabiberini de ekleyip iyice bir karıştırdıktan sonra karıştırdığımız beşamel sosu tepsimize dizdiğimiz kreplerin üzerine ekliyoruz.
  • Beşamel sosun üzerine rendelediğimiz kaşarları döküp 180 derecede kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz 

Yahni (Dana Semer) Ve Patates Püresi Tarifi

 

Yahni (Dana Semer) Ve Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

Et için malzemeler:

  • 100 gram dana semer eti
  • 1 parça tereyağı
  • Kavurmak için biraz sıvı yağ
  • 2 adet soğan (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 litre et veya sebze suyu

Püre için malzemeler:

  • 5 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 parça tereyağı
  • 50–100 ml süt
  • 1 tutam tuz

    Yahni (Dana Semer) Ve Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti parçalara ayırın ve tencere/tavada değil, doğrudan fırına girebilen bir güveç (bräter) içinde biraz sıvı yağ ile iyice kavurun. Daha sonra eti çıkarıp kenara alın.
  • Aynı güveçte tereyağını eritin, soğanları ekleyin ve altın rengi alana kadar kavurun.
  • Domates salçası, biber salçası ve toz biberi ekleyip kısa süre daha kavurun.
  • Et suyu veya sebze suyunu ekleyin, kavrulmuş eti tekrar içine koyun. Kapağını kapatın ve 220 °c’de fırında, et yumuşayana kadar 1,5 saat pişirin.
  • Püre için patatesleri tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün ve ezici ile püre haline getirin. Tereyağı ve süt ekleyip iyice karıştırın, tuzla tatlandırın.
  • Yahniyi patates püresi ile birlikte servis edin.