Börek Tadında Beşamel Soslu Makarna Tarifi

Börek Tadında Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
Beşamel sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Börek Tadında Beşamel Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzelim.
  2. Beşamel sosu için tereyağında unu hafif kavuralım.
  3. Üzerine sütü ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  4. Altını kapatıp içine karabiber ve tuz ilave edip karıştıralım.
  5. Haşlanmış makarnanın üzerine beşamel sosu ilave edip karıştıralım.
  6. Yağlanmış fırın kabına alalım.
  7. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynirinden serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra dilimleyelim.

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı normal un
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Pişmaniye Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhabalar
  1. Önce yağlarımızı bir derin kaba alıyoruz sonra iki unu ilave ediyoruz.
  2. Güzelce yoğurarak şeker ve vanilini de ilave etikten sonra yoğuruyoruz sonra hamuru ikiye ayırıyoruz.
  3. Bir taneye kakao ilave ediyoruz iyice yoğuruyoruz sonra yuvarlaklar yapıyoruz.
  4. Yaptığımız yuvarlakları tepsiyi yağlayıp içine diziyoruz.
  5. Yaptığımız yuvarlakların üstünü bir meyve bıçağıyla dikine olarak çiziyoruz 180 derecede ki fırına atıyoruz.
  6. Üstleri kızarınca fırından alıyoruz ve servis ediyoruz afiyet olsun

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yaprak kıvırcık
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet tere
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı haşlanmış Mısır
  • 3-4 parça brokoli
  • 3 yaprak mor lahana
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu

Kış Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemelerimizi güzelce yıkıyoruz.
  2. Yeşilliklerin hepsini iri iri doğruyoruz havucumuzu uzun uzun rendeliyoruz.
  3. Mor lahanaları ince doğruyoruz. brokolilerimizi de çok küçültmeden doğruyoruz.
  4. Servis yapmadan önce yağını tuzunu limonu katıp karıştırdıktan sonra üstüne haşlanmış mısırı ekleyip servis edebiliriz 

Peynirli Çıtır Börek Tarifi

Peynirli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir tepsi için;
  • 42 adet baklavalık yufka
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı soda
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Peynir ve maydanoz

Peynirli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı



  1. Süt, sıvı yağ ve sodayı bir kapta karıştırıyoruz. Yufkalardan her biri 6 kat olan 7 rulo yapacağız.
  2. Birinci yufkayı çalışacağınız alana serin.
  3. Üzerine süt sıvı yağ ve soda karışımından fırçayla sürün. İlk kata çok fazla sürerseniz yufka ıslanıp çalıştığınız alana yapışabilir bu sebeple ilk katta biraz cimri olabilirsiniz :)) karışımı sürdüğünüz yufkanın üzerine ikinci kat yufkayı serip tekrar karışımdan sürüyoruz bu kez bol sürebilirsiniz :D
  4. Üçüncü kat yufkayıda serip karışımdan sürmeden peynir ve maydanoz karışımını bir sıra halinde koyun ( şekil için videolardan yararlanabilirsiniz)
  5. 4. Kat yufkayı serip karışımdan sürüyoruz 5. Katı üzerine serip tekrar karışımdan sürüyoruz ve son kat olan 6. Katıda serip karışımdan sürmeden rulo yapıp tepsiye yerleştiriyoruz. Bu şekilde 7 adet rulo yapıyoruz.
  6. Karışımın yarısı belki yarısından biraz daha az bir miktarının artmış olması gerekiyor. Bu artan karışıma erittiğiniz tereyağınıda ekleyip böreklerin üzerine gezdirip fırçayla eşit dağılmasını sağlıyoruz.
  7. 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra 200 derece fırında kontrollü olarak altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Umarım beğenirsinizz kolay gelsiiin

Nefis Kereviz Çorbası Tarifi

Nefis Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kereviz sapları ve yapraklarıyla beraber
  • 1, 5 litre sıcak su
  • Tuz

Nefis Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈
Bu havalarda içinizi ısıtacak,  tadına her bakanın ikinci tabağı istediği, ☺ mis kokulu, şifalı ve hem çok pratik hem de gerçekten çok lezzetli kereviz çorbası tarifimi mutlaka denemelisiniz, vazgeçilmezleriniz arasına girecek emin olabilirsiniz. 😉👇👇
  1. Öncelikle tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyup, gelişigüzel şekilde iri iri doğrayın.
  2. Tencereye orta ateşte tereyağı ve sıvı yağı alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, soğan ve sarımsakları ilave edin. Bir kaç dakika çevirdikten sonra unu ekleyin ve bir kaç dakikada unla beraber kavurun.
  3. Ardından patates ve havucu tencereye alın, bir iki dakika daha kavurup, kereviz ile sap ve yapraklarını da ekleyin ve üzerine su ilavesini yaparak, tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişmeye bırakın.
  4. Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
  5. Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son aşamada, damak zevkinize göre tuzunu ekleyin ve altını kapatın.
Lezzetli mi lezzetli kereviz çorbamız servise hazırdır. 😋

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım karalahana
  • 3 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Kış Salatası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Karalahanayı ince ince doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz.
  2. Taze nane ve maydanozu ince ince kıyıp ekliyoruz.
  3. Havuçları traşlayıp rendeliyoruz.
  4. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp ekliyoruz.
  5. Baharatlarını ekleyip limon, nar eksisi ve zeytinyağını da katıp harmanlıyoruz.
  6. Servis yapacağımız tabağa alıp afiyetle yiyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. . .

Cottage Pie Tarifi

Cottage Pie Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 3 dis ezilmiş sarımsak
  • 1 büyük havuç
  • 1 kase bezelye (Buzluktan)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tane et knor
  • Tuz, karabiber, kekik, biberiye ( Varsa )
Püre için
  • 6-7 tane patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Cottage Pie Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve havuçları küp şeklinde doğrayalım, büyük derin teflon tavaya biraz yağ koyalım. Soğanı 2-3 dakika soteleyelim.
  2. Üzerine kup doğranmış havuçları ekleyip biraz daha soteleyelim.
  3. Üzerine kıymayı koyup sürekli karıştırarak pişirelim, yakmayalım sakın, suyunu salıp biraz çektikten sonra baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Domates salçası ekleyip karıştıralım.Üzerine unu ekleyerek iyice karıştıralım, et knorru 500 ml kaynamış suda eritip üzerine dökelim, karıştıralım ve son olarak bezelyeleri ekleyip sürekli karıştıralım.
  5. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp fırın kabına ya da borcama dökelim.
  6. Püre için; patatesleri soyup dörde kesip suda haşlayalım, çok fazla haşlanmasın, eziciyle ezelim.
  7. Üzerine bütün püre malzemelerini ekleyip iyice ezelim, harcın üzerine dökelim ve her tarafına eşit miktarda silikon spatula ile gezdirelim ve çatalla çizelim.
  8. Fırının orta bölğmünde 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim ve bıçakla kare şeklinde kesip servis yapalım.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...