Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 150 gram erimiş soğumuş teremyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 pk vanilin
  • 1 pk kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2 orta boy elma
  • 1 küçük bardak doğranmış ceviz

    Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurta şeker ve erimiş soğumuş yağı bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Elma ve ceviz hariç diğer malzemeleri ilave ediyoruz ve yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  • Küçük küp halinde doğranmış elmayı ve cevizi ilave edip karıştırıyoruz, cevizden az büyük parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye alıyoruz.
  • 180 derece fırında 15 dakika civarı kızarıncaya kadar pişiriyoruz, fırından alıp soğuttuğumuz kurabiyelere pudra şekeri serpip servis ediyoruz.

Hazır Yufkadan Çıtır Börek (İçindeki Malzemeye İnanamacaksınız) Tarifi

 

Hazır Yufkadan Çıtır Börek (İçindeki Malzemeye İnanamacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 3 dolu yemek kaşığı ezilmiş sarı haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 silme tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

    Hazır Yufkadan Çıtır Börek (İçindeki Malzemeye İnanamacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı için yeşil mercimek üzerine 1 litre su alınarak güzelce haşlanır yaklaşık 35- 40 dakika.
  • Başka bir tavaya küp küp doğradığımız kuru soğan ilave edilir, üzerine sıvı yağ da ilave edildikten sonra güzelce kavrulur .
  • Pembeleşen soğanların üzerine salça da ilave edilir ve güzelce tekrar kavrulur.
  • Son olarak üzerine haşlanmış ve süzülmüş yeşil mercimekler tuz ve karabiber ilave edildikten sonra soğumaya kenara alınır .
  • Sıvı yağ ve haşhaş homojen olacak şekilde karıştırılır ve üzerine çok az tuz ilave edilir bu karışım da kenara alınır .
  • Yufkanın her biri 12 parçaya bölünecek şekilde üçgen üçgen kesilir, yufkadan bir parça alınır ve üzerine haşhaşlı karışımdan bir yemek kaşığı gezdirilir.
  • Bir fırça yardımıyla güzelce sürülür ve üzerine bir tane daha yufka serilir bu yufkanın da üzerine bir yemek kaşığı kadar haşhaş sürülür yani toplamda iki kat olmalı yufka .
  • Mercimekli karışımdan alınır ve güzelce çok sıkı olmayacak şekilde sarılır ,kalan haşhaşlı karışım böreklerin üzerine sürülür ve önceden ısıtılmış bir 80 derecelik fırında yaklaşık 35 -40 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz çok şahane ve çok lezzetli banko bir tarif önyargılı olmayın yeşil mercimeğin en iyi hali kesinlikle 

Snickers Pasta (Yer Fıstıklı Pasta) Tarifi

 

Snickers Pasta (Yer Fıstıklı Pasta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Keki Islatmak İçin;

  • 1 su bardağı süt
  • Arası İçin;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 poşet krem şanti

Karameli İçin;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kutu krema(200ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase fıstık (1 su bardağı)

    Snickers Pasta (Yer Fıstıklı Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için şeker ve yumurta uygun bir karıştırma kabına alınarak iyice köpük olana kadar çırpılır.
  • Üzerine diğer malzemeler eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  • Klasik kek hamuru yapılır. Yağlanmış yuvarlak borcam ya da tart kalıba dökülerek 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
  • Kek hafif ılıdıktan sonra servis tabağına ters çevrilir tabi ki tart kalıbında yapanlar için ama borcam ve tepside yapanlar için gerekli değil.
  • Kekin üzerine bir bardak süt dökülür.
  • Bir bardak soğuk süt ile krem şantiyle çırpılır soğuyan kekin üzerine yayılır.
  • Karameli için şekeri tencere koyup kısık ateşte rengi dönüp eriyinceye kadar karıştırın.
  • Eriyince tereyağını koyun hızlıca karıştırın sonra kremayı döküp karıştırarak yedirin.
  • Altını kapatıp soğumaya bırakın. Ardından fıstıkları ekleyin ve karıştırın.
  • Karamel soğuduktan sonra kekin üzerine dökün ki üzerindeki krem şanti erimesin.
  • Daha sonra bir iki saat dinlenen pasta servise hazırdır.

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

 

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kemiksiz tavuk göğüs
  • 10-15 adet mantar
  • 1 paket krema ( 200 ml )
  • 3 yemek kaşığı un
  • 300 ml sıcak su (et suyu veya bulyon daha iyi olur)
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini iri parçalar halinde kesip çukur bir kap içine alalım ve üzerine karabiber, tuz ve 2 yemek kaşığı krema koyalım güzelce karıştırıp biraz bekletelim.
  • Mantarları temizleyip dilimleyelim, maydanozları da ufak doğrayalım.
  • Bir tabağa un koyup, tavuk etlerinin her tarafını una batırıp bir tepsiye dizin, geniş tavayı ocağa alıp az zeytinyağı ve tereyağını koyup eritelim.
  • Tavamız iyice ısınınca tavuk etlerini kızgın yağda önlü arkalı kızartıp pişirelim ve pişenleri tavadan çıkartıp bir tabağa alıp biraz bekletelim.
  • Aynı tavanın içine dilimlediğiniz mantarları alalım ve ara sıra kavuralım suyunu bırakıp çekince maydanozları ekleyelim.
  • Bir miktar tuzunu da atın, ardından sıcak suyu ekleyip 5 dakika kadar daha pişirin ve üzerine beklemekte olan tavuk etlerini ekleyin.
  • İsteğe göre kontrol ederek az miktar daha tuz ekleyebilirsiniz, karıştırıp 5 dakika daha pişirin ve en son kremayı ekleyip karıştırın kaynayınca ocağın altını kapatıp servis edebilirsiniz,

Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 2 adet havuç (minik doğranmış)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz

    Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçler iyice yıkandıktan sonra üzerine sıcak su ve bir tutam tuz konularak 1 saat bekletilir. Süre sonunda suyu dökülür.
  • Tencere içerisine yağlar konulur. Üzerine havuç, ardından biber ve bezelye konularak karıştırılır.
  • Sebzeler diriliğini kaybettiği zaman pirinç ilave edilerek bir kaç dk kavrulur.
  • Su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
  • Pişmesine bir kaç dk kala tuz ve doğranmış dereotu ilave edilir.
  • İyice suyunu çektiği zaman ocağın altı kapatılır.
  • Tencere ile kapak arasına havlu kağıt konularak demlenmeye bırakılır.

Lokum Gibi Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi

 

Lokum Gibi Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • 2 adet tavuk göğsü
  • Domates
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • 3-4 adet patates

    Lokum Gibi Yumuşak Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba yoğurt, sıvı yağ, domates salçası, tuz, kekik, pul biber ve ezdiğimiz sarımsağı alarak çırpalım.
  • Hazırladığımız sosun üzerine doğranmış tavuk göğsünü ilave edip iyice karıştıralım. Eğer zamanınız varsa tavukların üstünü streç film ile kapatarak bir kaç saat dinlendirelim. (ben sadece yarım saat dinlendirebildim).
  • Yuvarlak kestiğimiz patateslerimizi tuz ve yağlayıp fırın tepsimize dizelim.
  • Daha sonra çöp şişlerimize sırayla yeşil biber, tavuk, domates ve kırmızı biberleri dizerek patateslerin üzerine yerleştirelim.
  • En son tepsinin üzerine yağlı kâğıt ile kapatarak 200°c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  • Pişen yemeğimizin üstünü açalım ve kızarması için tekrar fırına verelim. Tavuklar kızardıktan sonra fırından çıkaralım.
  • Tavuk şişlerimiz hazır. Şimdiden tüm deneyenlere afiyet olsun :).

    Not: patates ile yapmak istemeyenler patates hariç diğer tüm işlemleri yapabilir. Ben tavuk şiş yanına pirinç pilavını çok yakıştırdığım için pilav ile servis yaptım.

Soğan Mezesi Tarifi

 

Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 kırmızı soğan (küçükse daha fazla)
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi (daha az da kulanılabilir)
  • Tuz karabiber pul biber kırmızıbiber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz

    Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar halka halka doğranıp zeytin yağında orta ateşte sotelenir iyice yumuşayana kadar damak sevkininize göre baharat eklenir.
  • Nar ekşisi ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır.
  • Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.
  • Yoğurt rende sarımsak ve tuz ile karıştırılır.
  • Servis tabağına alınır ve daha ılık soğanlar üzerine eklenir.
  • Kalan sosu üzerine süsleyebilirsiniz.
  • Ilıkken de soğukken de güzel ama benim favorim soğanın daha ılık olduğu şekilde.
  • Ekmeğini ban ban ye.

Köri Soslu Leziz Makarna Tarifi

  Köri Soslu Leziz Makarna Tarifi İçin Malzemeler 1 paket dilediğiniz makarna Sosu için; 2 yemek kaşığı dolu tereyağı 2 yemek kaşığı un 1,5 ...