İşkembe Tadında Mantar Çorbası Tarifi

 

İşkembe Tadında Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 litre su

Çorbaya sos:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

    İşkembe Tadında Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları yıkayıp, küçük doğrayalım.
  • 1litre suyu tencereye alalım yarım limon sıkalım 1tatlı kaşığı tuz koyup karıştırıp mantarları içine atıp ocağa alalım 10 dakika pişirelim o pişerken.
  • Diğer tarafta çorbayı pişireceğimiz tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı biraz kızdırıp 3 yemek kaşığı unu ekleyip altını iyice kısıp 5-6 dakika kavuralım.
  • 10 dakika haşladığımız mantarları sudan alalım o suyu kavurduğumuz una yavaşça ekleyip, hemen bor tel çırpıcıyla karıştıralım ki un topaklanmasın. Hazırda et suyu kemik suyu yada tavuk suyu varsa birazda ondan ekleyebilirsiniz.
  • Mantarları ve 3 diş rendelediğimiz sarımsağı, 3 kaşık sirkeyle karıştırıp onuda ekleyelim, kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika pişirelim. Altını söndürelim karabiber ekleyelim.
  • Servis ederken 1 yemek kaşığı tereyağı kızdırıp, 1 tatlı kaşığı biber atıp, karıştıralım çorbanın üzerine gezdirelim

Portakallı Revani Tarifi

 

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker ( 200 ml bardak ile
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Hamuru için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Üzerine için;

  • 1 çay bardağı portakal suyu

    Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye şerbeti için şeker ve suyu ilave edip çeyrek limonu sıkıp limonu da içine bırakın.
  • Ocağa alın kaynamaya başlayınca kısık ateşte onbeş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Hamur için yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve yoğurt ilave edip karıştırın.
  • İrmik ,un ,kabartma tozu ,vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip güzelce karıştırın.
  • Fırın kabınızı güzelce yağlayıp üzerine harcı ilave edip bir kaç kez tezgaha vurun havası çıksın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Fırından alın, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine bir çay bardağı portakal suyunu gezdirip soğumaya bırakın.
  • Daha sonra tatlınızı istediğiniz şekilde kesin üzerine şerbeti gezdirin en az üç dört saat kadar dinlendirin.
  • İstediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz afiyet bal şeker olsun 

Kıymalı Çıtır Börek Tarifi

 

Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harç için;

  • 500 gram kıyma
  • 4 adet kuru soğan
  • 1-2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir çay bardağı sıvı yağda ufakça doğranmış kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım ,pembeleşen soğanların üzerine kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Ufakça doğradığımız biberleri ekleyelim 1-2 dakika kavurduktan sonra baharatları tuzu ekleyip ocağı kapatalım.
  • Sosu için tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırıp kısık derecedeki ocağa alıp karıştırarak ılık hale getirelim .
  • Hafif ılık olduktan sonra ocağı kapatalım içine tereyağını ekleyip karıştırarak eritelim sosumuz hazır.
  • 5 adet yufkayı üst üste koyalım en üstteki yufkaya sos karışımından eşit şekilde yayıp fırça yardımıyla sürelim.
  • Yufkanın bir ucunu katlayıp iç harçtan uzunca yayalım rulo şeklinde uç kısımlarını kapatarak sarıp ikiye katlayıp tepsiye alalım.
  • Tüm yufkaları bu şekilde yapıp kalan sosu en üstüne gezdirip 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Kadayıf Pare Tarifi

 

Kadayıf Pare Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olsun)
  • 2 adet yumurta ( birinin beyazı üzeri için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1,5 su bardağı kadar kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

    Kadayıf Pare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye şekeri ve suyu ekleyin.
  • Şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra 3-4 damla limon suyu ekleyip kısık ateşte 10 dk daha kaynatıp ılımaya bırakalım.
  • Hamuru için tüm yağ ve yumurtayı çırpıp diğer kuru malzemeleri sırayla ekleyip yoğuralım yumuşak hamur olması lazım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek koyalım.
  • Cevizden küçük olacak şekilde toplar yapın.
  • İlk önce ayırdığınız yumurta akına sonra da kavrulmuş kadayıfa bulayıp tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 175° fırında 30 dk kızarana kadar pişirin. (her fırın farklılık gösterebilir)
  • Tatlının ilk sıcağı çıkınca şerbeti üzerine gezdirin.
  • Şerbetini iyice çekmesini isterseniz üzerini tepsi ile kapatın.
  • İstediğiniz şekilde süsleyin. 

Spoonful Yapıyoruz ( Tam Tarif ) Tarifi

 

Spoonful Yapıyoruz ( Tam Tarif ) Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 4 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket krema

Kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • 1 paket krema
  • 1 paket bitter + 1 paket sütlü çikolata

    Spoonful Yapıyoruz ( Tam Tarif ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi ile başlıyoruz.Vanilin ve krema hariç tüm malzemeleri ekleyip kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca vanilini ekleyip bir tur daha fokurdatıp ocaktan alıyoruz.
  • Üzerine değecek şekilde streçleyip doğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra kremayı ekleyip çırpıyoruz.
  • Muhallebi soğurken keki yapıyoruz.
  • Önce yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Kalan malzemeleride ekleyip homojen kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş yatıştırıyoruz.
  • Kek kalıbımızı katı yap ile yağlıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
  • Pişirdiğimiz keki ufalayıp kupların altına diziyoruz. Üzerine muhallebiyi döküyoruz.
  • En üst çikolatalı kısmı için kremayı bir tencereye alıp ısıtıyoruz.
  • Isıttığımız kremayı ocaktan alıp içerisine çikolataları ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • En son kuplarımıza en üst kat olarak paylaştırıyoruz.
  • Üzerini süslemem içinde çikolata rendeledim.

Hatay Usulü Kısır Tarifi

 

Hatay Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 150 ml. zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
  • 1 demet maydanoz (doğranmış)
  • 4-5 dal taze soğan (doğranmış)
  • 1 tutam taze nane (doğranmış)
  • Yarım limon

Servis ederken malzemeleri;

  • 3-4 kornişon turşu
  • 4-5 biber turşusu
  • 4-5 dal marul veya kıvırcık yaprağı
  • 1 -2 limon dilimi

    Hatay Usulü Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kap veya tepsiye bulgur, biber ve domates salçasını ekleyelim ve bir güzel yedirelim.
  • Daha sonra tuzunu ilave ederek 1 su bardağı sıcak suyla karıştırıp üzerine kapatalım 10 dakika bekletelim. ( bu şekilde daha kolay ve pratik oluyor).
  • Yeşilliklerimizi yeşil soğan, yeşil nane ve maydanozu sirkeli suda 10 dakika bekletelim ve ince ince doğrayalım.
  • Beklettiğimiz bulgurumuza isotunumuzu ekleyelim ve bir güzel 5 dakika kadar yoğuralım daha sonra zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  • 📌(isteğe göre limonda bu aşamada sıkılabilir) bulgur yenebilecek kıvamda yumuşadığında maydanoz, taze soğan ve taze nanemizi ekleyelim 2 dakika daha karıştıralım.
  • Tüm malzemeleri birbirine karışan kısırı marul yapraklarının üzerine koyarak kornişon turşusu ,biber turşusu ve limon ile birlikte servis edebilirsiniz 

Doritoslu Yoğurtlu Şehriye Salatası Tarifi

 

Doritoslu Yoğurtlu Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Şehriyeyi haşlamak için 2.5 su bardağı su
  • 1 konserve mısır
  • 3-4 salatalık turşusu
  • 1 havuç rendesi
  • 1 bardak bezelye
  • 1 tavuk bonfile (olmasada olur)
  • Yarım paket doritos cipsi

Sos için:

  • Yarım kg civarı süzme yoğurt
  • 4-5 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım su bardağından biraz fazla su
  • Tuz

    Doritoslu Yoğurtlu Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yarım çay bardağı sıvı yağda şehriyeleri rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  • 2. 5 su bardağı su ve biraz tuz ilave edip haşlıyoruz sonra demlenmeye bırakıyoruz, tavuk bonfileyi biraz tuz ile haşlıyoruz.
  • Sos için; mayonez, yoğurt ,su ve tuzu bir kaba alıyoruz .Krem gibi olana kadar karıştırıyoruz.
  • Bezleyeleri haşlıyoruz, havucu çok az bir yağda soteliyoruz.
  • Bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz, tavuğu tiftip üzerine katıyoruz son olarak yoğurtlu sosu döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Dondurucu poşetine alıp kırdığımız doritosları servis sırasında üzerine döküyoruz, tuz konusunda dikkatli olun cipsde tuzlu olduğu için.

Muhallebi Çıtır Kadayıf Tarifi

  Muhallebi Çıtır Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt Yarım su bardağı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 adet yumurta sa...