Fırında Kıymalı Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet kabak (yaklaşık 1 kg)
 - 250-300 gram kıyma
 - 2 sivri biber
 - 1 orta boy soğan
 - Tuz
 - Karabiber
 - İsteğe göre toz biber
 - Sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 1 domates
 
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
 
Fırında Kıymalı Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
- Kabaklarımızı ortadan ikiye bölüp içlerini oyuyoruz.
 - Kaynayan suda 5-8 dk kadar haşlıyoruz. (çok fazla haşlamıyoruz dağılabilir, arada çatalla kontrol ediyoruz. )
 - Haşladığımız kabaklarımızı fırın kabına alıyoruz.
 - Diğer taraftan tavamıza yağımızı ekliyoruz, soğanımızı ve biberimizi kavuruyoruz.
 - Ardından kıymamızı ekliyoruz, suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
 - 1 doğranmış ya da rendelenmiş domatesimizi de ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
 - Salçamızı ve baharatlarımızı da ekledikten sonra bir çay bardağı suyumuzu ekleyip 3-5 dk kadar pişmeye bırakıyoruz.
 - Hazır olan kıymalı harcımızı kabaklarımızın içine dolduruyoruz.
 - Üzerine kaşar peyniri rendesini de ekleyip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder