Kabak Beğendili Tavuk Pirzola (Harika bir lezzet kaçırmayın) Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk pirzola için;
- 8 parça pirzola tavuk
 - Pulbiber
 - Kekik
 - Tuz
 
Kabak beğendi için;
- 4 adet kabak
 
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 yemek kaşığı un
 - 2,5 su bardağı süt
 - Tuz
 - Karabiber
 
Kabağın üzerine;
- 1 su bardağı kaşar peynir
 
Kabak Beğendili Tavuk Pirzola (Harika bir lezzet kaçırmayın) Tarifi Yapılışı
- Uygun bir kapta açılmış tavuk pirzola, karabiber, pulbiber, kekik ve tuzu alıp iyice karıştıralım.
 - Tavuk etlerimizi fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 45-50 dk pişirelim.
 - Rendelenmiş kabağı, kabaklar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
 - Beşamel sosu için;tereyağı ve unu kavuralım.
 - Üzerine sütü ekleyerek hızlıca çırpıp koyulaşıncaya kadar kadar pişirelim.
 - Son olarak tuzu, karabiber ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
 - Pişen kabağın üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peyniri ve beşamel sosu ilave edip 1-2 dk daha karıştırarak pişirelim.
 - Uygun bir tabağa kabak beğendimizi alalım.
 - Üzerine pişirmiş olduğumuz tavuk pirzolamız dan koyarak servis edelim.
 
Yorumlar
Yorum Gönder