Kıymalı Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 8 bardak kaynatılmış su
- 1 fincan erişte
- 2 – 3 yemek kaşığı kıyma et
- 1 yemek kaşığı un
- 1 kâse yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Tereyağ
- Sıvı yağ
Sosu İçin ;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Kıymalı Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışıf
- Tencere içerisinde yağla birlikte kıyma et kavrulur.
- Üzerine kaynamış su, erişte eklenir, karıştırılır , kaynamaya bırakılır.
- Küçük bir tencerede yoğurt, yumurta, 1 yemek kaşığı un mikserle pürüzsüz olana kadar çırpılır, kaynayan çorba suyundan, kepçeyle alınarak ılıklaştırılır.
- Çorba kesilmemesi için kaynayan çorbaya yavaş yavaş karıştırılır, en son tuz ilave edilir. 8 – 10 dakika daha kaynatılır. Kıvamını bulunca ocak altı kapatılır.
- Sos malzemeleri servis aşamasında üzerine dökülür. Lezzeti şahane çorba içilmeye hazır
AFİYETLER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder