Kremalı Dağ Kekikli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk ( ızgara tava )
- 1 kutu sıvı krema
Marine etmek için ;
- 1 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı süt
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kekik
- Karabiber
- Tuz
Kremalı Dağ Kekikli Tavuk Tarifi Yapılışı
Ünlü tavuk restoranlarında yediğimiz tavukla birebir aynı. Nedeni ise en az 6 saat marine edilmiş olması 

- Yemeden en az 6 saat önce tavuğumuzu marine edelim.
- Marine işlemi için soğanları rendeleyelim sütü, zeytinyağını ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra küp küp doğranmış tavuklarımızı karıştırıp ağzını kapatıp buzdolabına atalım.
- Yiyeceğimiz zaman derin bir tavaya tavuklarımızı alalım ilk 15 dakika yüksek ateşte suyu çıkınca da düşük ateşte pişirelim.
- Pişen tavuklarımıza kremayı ilave edip 3-5 dakika çevirelim.
- Sıcak olarak servis edelim.
- Yanına servis önerisi pesto soslu makarna tavsiyemdir
- Pesto sosum olmadığı için ben kremalı kaşarlı fesleğenli makarna ile servis ettim oda çok yakıştı bilginize
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder