Yemek tarifleri,Güveçte Porsiyonluk Et Sote
Güveçte Porsiyonluk Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr sotelik et
- 1 adet soğan
- 2-3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Tereyağı
- 1 dis sarımsak
- Tuz, karabiber, kekik, kimyon
- Kaşar peyniri
- Zeytinyağı
Güveçte Porsiyonluk Et Sote Tarifi Yapılışı
- Öncelikle dana kuşbaşı etlerimizi 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencereye alalım.
- Altı kısık bir şekilde suyunu bırakana kadar karıştıra karıştıra rengi dönene kadar pişirelim.
- Suyunu iyice bırakınca üzerine yarım çay bardağı kadar su daha ekleyip düdüklünün ağzını kapatalım ve 30-40 dakika kadar pişirelim.
- Bu arada sotemizi yapacağımız tavaya kuru soğan kırmızı kapya biber ve yeşil biberlerimizi yemeklik doğrayalım zeytinyağın da güzelce kavuralım.
- Bir yemek kaşığı da tereyağı ekleyelim. pişmiş olan etlerimizi süzüp tavamızın içine alalım. güzelce çevirelim.
- Tuz karabiber kimyon kekik atıp karıştıralım.
- Son olarak domateslerimizi rendeleyerek ekleyelim. suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapatalım. Sotemizi güveçlere pay edelim. Düdüklünün dibinde bulunan et suyundan birer tatlı kaşığı güveçleri gezdirelim.
- Üzerine kaşar rendesi koyalım 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder