Yeşil Mercimekli Erişte
Yeşil Mercimekli Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı yeşil mercimek
- Yarım paket erişte (2 su bardağı kadar)
- 2 adet orta boy domates
- 2-3 adet çarliston biber
- 1 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates/biber salçası
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yeşil Mercimekli Erişte Tarifi Yapılışı
- Yeşil mercimeği derin bir tencereye koyun üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın (dağılmasın).
- Mercimeği süzüp bir kenarda bekletin.
- Erişteyi kaynayan suya atıp 6-7 dakika kadar haşlayın ve süzün. Bir kenarda bekletin.
- Tavaya zeytinyağını koyun üzerine küçük küçük doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
- Ardından küçük küpler halinde doğranmış biberleri ilave edin ve karıştırın.
- Salçayı ekleyin birkaç dakika kavurun.
- Küçük küpler halinde doğranmış domatesleri ilave edin.
- Domates suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- En son erişte ve mercimeği ilave edin.
- Tuzunu katıp 1-2 dakika hepsini birlikte karıştırın ve ocaktan alın.
. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder