Pratik İçli Köfte (Hamuru Yoğurmadan Blender Kullanımıyla Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
İç Harcı İçin ;
- 250 gr kıyma
- 3 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 dal maydanoz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
- Yarım çay kaşığı kekik(arzuya göre)
- 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
Hamuru İçin ;
- 1 buçuk su bardağı köftelik bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağı ılık su
- 2 buçuk yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Çay kaşığı ucuyla kimyon
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Kızartmak İçin ;
- Sıvı yağ
Haşlamak İçin ;
- Sıcak su
Haşlandıktan Sonra Üzerine Sos ;
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Enfes bir lezzet dağılmama garantili üstelik 2 şekilde pişirilebilir ve yoğurma derdi olmadan hazırlanıyorhaydi tarifimize geçelim
Enfes bir lezzet dağılmama garantili üstelik 2 şekilde pişirilebilir ve yoğurma derdi olmadan hazırlanıyorhaydi tarifimize geçelim
- İlk olarak iç harcımızı yapalım , soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım ve yağımızla kavurmaya başlayalım.
- Ardından kıymamızı katıp iyice kavuralım son olarak tereyağ, salça ve baharatlarımızı ilave edelim karıştırıp altını kapatalım.
- Üzerine maydanozları kıyalım soğuması için bir tabağa alıp buzluğa koyalım (yağlı harç donduğu zaman lezzeti daha güzel oluyor içli köfteyi çok güzel yapan bir büyüğümden öğrenmiştim)
- Hamuru için ; derin bir kaba irmik ve köftelik bulguru koyup üzerine 1 su bardağı ilik suyu dökelim ve üzerini kapatalım demlensin.
- Robotumuza yumurta salça un ve baharatlarımızı koyalım bir kere karıştıralım demlenen irmikli bulgurumuzu da koyalım.
- Ortalama 10 dakika robottan geçirelim. açıp kıvamını kontrol edelim.
- Eğer macun gibi bir kıvama gelmediyse yarım çay bardağı daha su dökelim.
- 2 dakika daha karıştırıp sonra bir kaba alalım. ve yapım aşamasına geçelim buzluğa koyduğumuz iç harcımızı çıkaralım.
- Köfte hamurumuzdan cevizden biraz daha iri parça koparalım şekillendirmek için yanımıza 1 kase su alalım.
- Elimizi her aşamasında çok hafif ıslamamız lazım kopardığımız parçayı yuvarlayıp işaret parmağı yada bas parmağımızla delik açalım.
- Hafif ıslattığımız elimizle döndüre döndüre içini büyütelim harcımızdan koyalım ve ağzını limon sekline getirip kapatalım.
- İşlem bitene kadar böyle yapalım , ister kızgın yağda isterseniz. kaynar suda haşlayarak yapabilirsiniz.
- Haşlama yapacaklar için sosumuzu hazırlayalım ben iki şekilde yaptım sos için sarımsağı sıvı yağda kavuralım.
- Salçamızı ilave edip kavurma işlemimize devam edelim.
- Son olarak domates püresi katıp pisince altını kapatalım haşladığımız içli köftemizin üzerine dökelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder