8 Kasım 2018 Perşembe

Pratik İçli Köfte Hamuru Yoğurmadan Blender Kullanımıyla Enfes Lezzet

Pratik İçli Köfte (Hamuru Yoğurmadan Blender Kullanımıyla Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcı İçin ;
  • 250 gr kıyma
  • 3 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 dal maydanoz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
  • Yarım çay kaşığı kekik(arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
Hamuru İçin ;
  • 1 buçuk su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
Kızartmak İçin ;
  • Sıvı yağ
Haşlamak İçin ;
  • Sıcak su
Haşlandıktan Sonra Üzerine Sos ;
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Enfes bir lezzet dağılmama garantili üstelik 2 şekilde pişirilebilir ve yoğurma derdi olmadan hazırlanıyor😊haydi tarifimize geçelim👉
  1. İlk olarak iç harcımızı yapalım , soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım ve yağımızla kavurmaya başlayalım.
  2. Ardından kıymamızı katıp iyice kavuralım son olarak tereyağ, salça ve baharatlarımızı ilave edelim karıştırıp altını kapatalım.
  3. Üzerine maydanozları kıyalım soğuması için bir tabağa alıp buzluğa koyalım (yağlı harç donduğu zaman lezzeti daha güzel oluyor içli köfteyi çok güzel yapan bir büyüğümden öğrenmiştim)
  4. Hamuru için ; derin bir kaba irmik ve köftelik bulguru koyup üzerine 1 su bardağı ilik suyu dökelim ve üzerini kapatalım demlensin.
  5. Robotumuza yumurta salça un ve baharatlarımızı koyalım bir kere karıştıralım demlenen irmikli bulgurumuzu da koyalım.
  6. Ortalama 10 dakika robottan geçirelim. açıp kıvamını kontrol edelim.
  7. Eğer macun gibi bir kıvama gelmediyse yarım çay bardağı daha su dökelim.
  8. 2 dakika daha karıştırıp sonra bir kaba alalım. ve yapım aşamasına geçelim buzluğa koyduğumuz iç harcımızı çıkaralım.
  9. Köfte hamurumuzdan cevizden biraz daha iri parça koparalım şekillendirmek için yanımıza 1 kase su alalım.
  10. Elimizi her aşamasında çok hafif ıslamamız lazım kopardığımız parçayı yuvarlayıp işaret parmağı yada bas parmağımızla delik açalım.
  11. Hafif ıslattığımız elimizle döndüre döndüre içini büyütelim harcımızdan koyalım ve ağzını limon sekline getirip kapatalım.
  12. İşlem bitene kadar böyle yapalım ,  ister kızgın yağda isterseniz. kaynar suda haşlayarak yapabilirsiniz.
  13. Haşlama yapacaklar için sosumuzu hazırlayalım ben iki şekilde yaptım sos için sarımsağı sıvı yağda kavuralım.
  14. Salçamızı ilave edip kavurma işlemimize devam edelim.
  15. Son olarak domates püresi katıp pisince altını kapatalım haşladığımız içli köftemizin üzerine dökelim.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder