Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 – 700 gr. patates
- 1 su bardağı sıcak süt
- 3-4 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi Yapılışı
Sevgili hanımlar,
Patates pürenizi bu şekil denedikten sonra bir daha başka türlü yapmayacaksınız. Restoran usulü, tadı damağınızda kalacak enfes bir lezzet.
Patates pürenizi bu şekil denedikten sonra bir daha başka türlü yapmayacaksınız. Restoran usulü, tadı damağınızda kalacak enfes bir lezzet.
- Patatesler soyulur, yıkanır. Tencereye alınır. Bol suda iyice yumuşayana kadar haşlanır.
- Suyu süzülür ve sıcak olarak ezilir. Sıcak süt, tereyağı, tuz ve karabiber ilave edilir ve mixerle yüksek devirde karıştırılır. Sütün sıcak olduğundan emin olalım. Kesinlikle soğuk süt kullanmayalım. Gerekirse biraz daha süt ve tereyağı ilave edilebilir. Damak tadınıza göre ayarlayalım.
- İsteğe bağlı olarak servis ederken biraz daha tereyağı üzerine gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder