Terbiyeli Nefis Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kıyılmış dereotu (bir avuç)
- 5-6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Terbiyeli Nefis Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı
Merhaba çok pratik ve lezzetli mi lezzetli bir çorba tarifim var


- Öncelikle sebzelerin kabukların soyup hepsini küçük ve küp küp doğrayalım.
- Soğanı da küçük küçük doğrayıp tencerede yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Üzerine önce havuçları döküp iki üç dakika karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- İçine geriye kalan (dereotu hariç) malzemeleri de ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra suyunu dökelim.
- İçindeki sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateş de pişmeye bırakalım.
- Terbiyesini hazırlayalım kase içine yoğurdu yumurta sarısını ve unu alıp pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
- Pişen çorbanın suyundan iki üç yemek kaşığı alıp terbiyenin kesilmemesi için üzerine döküp karıştıralım.
- Terbiyeyi çorbanın içine yavaş yavaş dökerek hızlıca karıştıralım ve taşım daha kısık ateş de kaynatalım.
- Son olarak içine dereotunu ve tuzunu döküp karıştırdıktan sonra bir süre dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder