Beşamel Sostan Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg kadar brokoli
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
Beşameli için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Beşamel Sostan Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı
Aşırı lezzetli sebze çorbası Beşamel sos ile yapılıyor Hem vitaminli hem de çok lezzetli. Eğer brokoli havuç gibi sebzeleri direkt tüketmeyi sevmiyorsanız bu çorbayı mutlaka denemelisiniz
- Bir tencereye yıkanmış ve doğranmış sebzeler alınır. Üzerini geçecek kadar su eklenir.
- Haşlamaya bırakılır.
- Bir başka tencerede sıvı yağda un kavrulur.
- 2-3 dakika kavurduktan sonra süt eklenir. Kaynayıp koyulaşınca altı kısılır.
- Haşlanmış sebzeler eklenir. Sebze haşlanan su da bu karşıma eklenir. Hepsi bir tur Karıştırılır.
- Tuz, karabiber eklenir. Blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirilir. Sıcak servis edilir. Kıvamı koyu gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder