Tavuklu Kabak Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 600-700 gr göğüs yada incik
- 1 adet soğan
- 1 diş sarmısak
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 kaşık karışık salça
- Tuz karabiber kekik zeytinyağ
- Su
Beğendi için;
- 3-4 adet kabak
- 1, 5 -2 su bardağı süt
- 1, 5 kaşık un
- 1 dolu kaşık tereyağ
- 1 çay bardağı rende kaşar peyniri
- Tuz karabiber
Tavuklu Kabak Beğendi Tarifi Yapılışı
- Tavaya bir miktar zeytinyağ alıp yemeklik doğradığımız soğanı sarımsağı ekleyip kavuralım.
- Kuşbaşı tavuk etini ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirelim sonra biber ve domatesi ekleyelim.
- En son salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurup 1 bardak sıcak su ekleyelim.
- Pişen yemeğe en son tuz baharatını atıp kenara alalım. Kabakları rendeleyip suyunu avcumuzda sıkalım az zeytinyağ ile soteleyelim.
- Tencereye tereyağını alıp eriyince unu ilave edip kokusu çıkana kadar yakmadan kavuralım sütü ekleyip hızlıca karıştıralım.
- Kıvam alan beğendiye sote kabağı kaşar peynirini tuz karabiberi ilave edip biraz daha pişirip ocaktan alalım.
- Servis tabağına önce beğendiyi üzerine tavuk soteyi ekleyip servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder