Tavuklu Kabak Beğendi Tarifi

Tavuklu Kabak Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 600-700 gr göğüs yada incik
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 kaşık karışık salça
  • Tuz karabiber kekik zeytinyağ
  • Su
Beğendi için;
  • 3-4 adet kabak
  • 1, 5 -2 su bardağı süt
  • 1, 5 kaşık un
  • 1 dolu kaşık tereyağ
  • 1 çay bardağı rende kaşar peyniri
  • Tuz karabiber

Tavuklu Kabak Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya bir miktar zeytinyağ alıp yemeklik doğradığımız soğanı sarımsağı ekleyip kavuralım.
  2. Kuşbaşı tavuk etini ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirelim sonra biber ve domatesi ekleyelim.
  3. En son salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurup 1 bardak sıcak su ekleyelim.
  4. Pişen yemeğe en son tuz baharatını atıp kenara alalım. Kabakları rendeleyip suyunu avcumuzda sıkalım az zeytinyağ ile soteleyelim.
  5. Tencereye tereyağını alıp eriyince unu ilave edip kokusu çıkana kadar yakmadan kavuralım sütü ekleyip hızlıca karıştıralım.
  6. Kıvam alan beğendiye sote kabağı kaşar peynirini tuz karabiberi ilave edip biraz daha pişirip ocaktan alalım.
  7. Servis tabağına önce beğendiyi üzerine tavuk soteyi ekleyip servis yapalım. Afiyet olsun.

Yorumlar