22 Mayıs 2019 Çarşamba

Cordon Blue Tarifi

Cordon Blue Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk göğsü (küçükse bir bütün kullanabilirsiniz)
  • 6 dilim büyük boy dana salam
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Toz biber, karabiber, kimyon
DIŞI İÇİN;
  • Un
  • Galeta unu
  • 1 adet yumurta

Cordon Blue Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü güzelce yıkayıp yatay keserek 4 tane dilim çıkarın. (Pandispanya keser gibi yani)
  2. İki streç film arasında dikkatlice eti inceltin. (Et döveceği veya ağır bir tava iş görecektir. ) İncelen göğüslerin üzerine tuz ve baharatları serpip salam ve kaşar peyniri yerleştirin. Fazla sıkmadan rulo yapın.
  3. Önce una, sonra yumurtaya, sonra yine un ve yumurtaya, en sonda da galeta ununa bulayıp fazla kızgın olmayan derin yağda heryerini güzelce kızartın.
  4. Yağ fazla kızgın olmasın dikkat edin birden haşlanmasın yoksa içi çiğ kalabilir. Biliyorsunuz ki galeta unu çabuk kızaran birşeydir. O yüzden içininde pişmesi için fazla kızgın olmasın yağ.
  5. Heryeri kızaran cordon blue ları artık servis edebilirsiniz. Lokum gibi yumuşacık oluyorlar.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder