Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet küp doğranmış soğan
- 1 adet küp doğranmış sivri veya çarliston biber
- 1 adet kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, nane
- Tuz
- 2, 5 su bardağı su (Sıcak soğuk farketmez ve su miktarını kontrollü ekleyin benim bulgurum bu kadar suyu kaldırıyor)
Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Yağları tencereye alalım önce soğanı biraz kavuralım.
- Biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Salçayı kavurduktan sonra, domatesi de ilave edip kavuralım. En son yıkanan bulguru ekleyelim ve kavuralım.
- Baharatlarını ve tuzunu verelim. Dilerseniz et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz ben öyle yaptım. Suyunu da ekleyip kapağını kapatalım ve altını kısalım.
- Bulgurlar yumuşayıp suyunu çekince ocaktan alalım ve biraz dinlendirelim.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder