Kıyır Kurabiye Tarifi
Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta sarısı (akı üzerine sürülecek)
- 3, 5 – 4 su bardağı un
Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri güzelce yoğurun ve yavaş yavaş unu ekleyin.
- Ele yapışmayacak bir hamur elde ettiğinizde hamurumuzu tezgahın üzerine alın ve rulo şekline getirin.
- Streç film ile kapladıktan sonra 30 dakika buzlukta bekletelim.
- Sonra hamurumuzu bıçak yardımı ile dilimleyip üzerine yumurta akı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 – 25 dakika pişirelim Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder