27 Haziran 2019 Perşembe

Kıyır Kurabiye Tarifi

Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı (akı üzerine sürülecek)
  • 3, 5 – 4 su bardağı un

Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri güzelce yoğurun ve yavaş yavaş unu ekleyin.
  2. Ele yapışmayacak bir hamur elde ettiğinizde hamurumuzu tezgahın üzerine alın ve rulo şekline getirin.
  3. Streç film ile kapladıktan sonra 30 dakika buzlukta bekletelim.
  4. Sonra hamurumuzu bıçak yardımı ile dilimleyip üzerine yumurta akı sürelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 – 25 dakika pişirelim Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder