Fırında Kıymalı Sebze (Yaz Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet büyük boy patates
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 5 adet yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 4 adet domates
- 2 su bardağı bezelye
Kıymalı harç için;
- 500 gram kıyma
- 1. 5 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
Fırında Kıymalı Sebze (Yaz Yemeği) Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim
- Bütün sebzeleri soyup yıkayıp küp küp doğruyoruz.
- Kıymalı harç için olan malzemeleri katıp karıştırıyoruz sebzeler ile birleştirip iyice karıştırıyoruz.
- Sıvı yağ miktarı az gelirse ekleyebilirsiniz.
- 2 adet yağlı kağıdı yıkayıp yemeğimizin üzerini kapatıyoruz.
- Fırının en alt gözüne koyup 200 derece fırında pişiriyoruz.
- Kendi suyu yeterli oluyor ekstra su eklemesi yapmadım.
- 1. 5 saat piştikten sonra üzerini açıp yarım saatte üzeri açık kızarmasını sağlıyoruz.
- Kızarmaya başlayınca karıştırıp diğer yerlerinde kızarmasını sağlıyoruz.
- Çiğden yaptığımız için ağır bir yemek olmuyor ve oldukça da pratik.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder