Fırında Kıymalı Sebze (Yaz Yemeği) Tarifi

Fırında Kıymalı Sebze (Yaz Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy patates
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 2 su bardağı bezelye
Kıymalı harç için;
  • 500 gram kıyma
  • 1. 5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tuz

Fırında Kıymalı Sebze (Yaz Yemeği) Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Bütün sebzeleri soyup yıkayıp küp küp doğruyoruz.
  2. Kıymalı harç için olan malzemeleri katıp karıştırıyoruz sebzeler ile birleştirip iyice karıştırıyoruz.
  3. Sıvı yağ miktarı az gelirse ekleyebilirsiniz.
  4. 2 adet yağlı kağıdı yıkayıp yemeğimizin üzerini kapatıyoruz.
  5. Fırının en alt gözüne koyup 200 derece fırında pişiriyoruz.
  6. Kendi suyu yeterli oluyor ekstra su eklemesi yapmadım.
  7. 1. 5 saat piştikten sonra üzerini açıp yarım saatte üzeri açık kızarmasını sağlıyoruz.
  8. Kızarmaya başlayınca karıştırıp diğer yerlerinde kızarmasını sağlıyoruz.
  9. Çiğden yaptığımız için ağır bir yemek olmuyor ve oldukça da pratik.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. .

Yorumlar