28 Temmuz 2019 Pazar

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kekin için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 6 adet kuru incir (küçük küçük doğranmış ve yumuşamazı için 20 dakika suda bekletip kurulayın ve una bulayın. )
  • 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Keki ıslatmak için:
  • 1, 5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket sade toz kremşanti

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı

Bu tatlıyı her yaptığımda aklıma çok sevdiğim bir Aile dostum gelir. Büyük Aile sofralarında veya özel misafirlerinize suna bileceğiniz muhteşem bir tatlı. İddia ediyorum inciri sevmeyen bu tatlıyı çok sevecektir.
Ben yuvarlak 22 cm kelepçeli kalıpta yaptım ama siz isterseniz orta boy kare bir borcamda da yapabilirsiniz.
  1. Keki için yumurta ve şekeri 5 dak çırpıyoruz.
  2. Ardından süt, un, vanilin ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz.
  3. En son incir ve cevizi ekleyip bir daha karıştırıp yağlanmış kalıba dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 25-30 dak pişirin.
  5. Kürdan testi yapmayı unutmayın.
  6. Bir kasede ılık su, kahve ve şekeri karıştıralım daha sonra ilk sıcağı çıkan kekin üzerine dökün.
  7. Muhallebisi için vanilin ve tereyağ hariç diğer malzemeleri tencereye alıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  8. Göz göz olan muhallebiye tereyağ ve vanilini ekleyip tekrar çırpalım.
  9. İlk sıcağı çıkan muhallebiye bir paket toz kremşanti ekleyin ve tekrar 10 dak çırpın.
  10. Muhallebiyi kekin üzerine döküp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  11. Üzerine tarçın, kakaoyu veya hindistan cevizi serpebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder