Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kekin için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 6 adet kuru incir (küçük küçük doğranmış ve yumuşamazı için 20 dakika suda bekletip kurulayın ve una bulayın. )
  • 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Keki ıslatmak için:
  • 1, 5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket sade toz kremşanti

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı

Bu tatlıyı her yaptığımda aklıma çok sevdiğim bir Aile dostum gelir. Büyük Aile sofralarında veya özel misafirlerinize suna bileceğiniz muhteşem bir tatlı. İddia ediyorum inciri sevmeyen bu tatlıyı çok sevecektir.
Ben yuvarlak 22 cm kelepçeli kalıpta yaptım ama siz isterseniz orta boy kare bir borcamda da yapabilirsiniz.
  1. Keki için yumurta ve şekeri 5 dak çırpıyoruz.
  2. Ardından süt, un, vanilin ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz.
  3. En son incir ve cevizi ekleyip bir daha karıştırıp yağlanmış kalıba dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 25-30 dak pişirin.
  5. Kürdan testi yapmayı unutmayın.
  6. Bir kasede ılık su, kahve ve şekeri karıştıralım daha sonra ilk sıcağı çıkan kekin üzerine dökün.
  7. Muhallebisi için vanilin ve tereyağ hariç diğer malzemeleri tencereye alıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  8. Göz göz olan muhallebiye tereyağ ve vanilini ekleyip tekrar çırpalım.
  9. İlk sıcağı çıkan muhallebiye bir paket toz kremşanti ekleyin ve tekrar 10 dak çırpın.
  10. Muhallebiyi kekin üzerine döküp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  11. Üzerine tarçın, kakaoyu veya hindistan cevizi serpebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?