Nohutlu Tavuklu Muhteşem Paşa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük tavuk göğsü
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- Tuz
Terbiyesi için ;
- 2 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için ;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
Nohutlu Tavuklu Muhteşem Paşa Çorbası Tarifi Yapılışı
- Eti pişirme tenceresine alıp 7 su bardağı su ekleyerek yumuşayana kadar haşlıyoruz. (Ben bu işlemi düdüklü tencerede 15 dakikada yaptım. )
- Haşlanmış tavuk etini suyundan çıkararak soğuduktan sonra küçük küçük parçalara ayırıyoruz.
- Terbiyesi için yoğurt, un ve suyu bir kaba alarak yoğurdu çözdürüyoruz.
- Pişirme tenceresine 6 su bardağı tavuk suyunu alarak kaynatıyoruz.
- Kaynayan sudan bir iki kepçe alarak terbiyesine ekleyip hızlıca çırpıyoruz.
- Terbiyeyi tenceredeki tavuk suyunun içine döküp çırparak kaynamaya bırakıyoruz.
- Nohut ve tavuğu da ilave edip orta dereli ateşte 15 dakika kaynamaya bırakıyoruz.
- Tel şehriyeyi ilave edip 5 dakika daha kaynatarak tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz. (Çorbanın kıvamı koyu ise üzerine azar azar sıcak su ya da tavuk suyu ekleyerek bir taşım kaynatıp altını kapatabilirsiniz. )
- Bir kapta yağ ve biberleri kızdırarak hazırladığımız servis tabağındaki çorbanın üzerine döküp servis ediyoruz.
Yapımı kolay, doyurucu, bol vitaminli ve çok lezzetli bir çorba.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder