Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Nohutlu Tavuklu Muhteşem Paşa Çorbası Tarifi

Nohutlu Tavuklu Muhteşem Paşa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük tavuk göğsü
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Tuz
Terbiyesi için ;
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
Üzeri için ;
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber

Nohutlu Tavuklu Muhteşem Paşa Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Eti pişirme tenceresine alıp 7 su bardağı su ekleyerek yumuşayana kadar haşlıyoruz. (Ben bu işlemi düdüklü tencerede 15 dakikada yaptım. )
  2. Haşlanmış tavuk etini suyundan çıkararak soğuduktan sonra küçük küçük parçalara ayırıyoruz.
  3. Terbiyesi için yoğurt, un ve suyu bir kaba alarak yoğurdu çözdürüyoruz.
  4. Pişirme tenceresine 6 su bardağı tavuk suyunu alarak kaynatıyoruz.
  5. Kaynayan sudan bir iki kepçe alarak terbiyesine ekleyip hızlıca çırpıyoruz.
  6. Terbiyeyi tenceredeki tavuk suyunun içine döküp çırparak kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Nohut ve tavuğu da ilave edip orta dereli ateşte 15 dakika kaynamaya bırakıyoruz.
  8. Tel şehriyeyi ilave edip 5 dakika daha kaynatarak tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz. (Çorbanın kıvamı koyu ise üzerine azar azar sıcak su ya da tavuk suyu ekleyerek bir taşım kaynatıp altını kapatabilirsiniz. )
  9. Bir kapta yağ ve biberleri kızdırarak hazırladığımız servis tabağındaki çorbanın üzerine döküp servis ediyoruz. 🍗🍞
Yapımı kolay, doyurucu, bol vitaminli ve çok lezzetli bir çorba. 🍲
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?