17 Temmuz 2019 Çarşamba

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet havuç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Kavurmak için :
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı ve tuz

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları rendeleyip hazırlıyoruz. 🥕🥕🥕
  2. Yapışmayan bir tavada biraz sıvı yağla kavuruyoruz, ara ara karıştırıyoruz tuzunu ilave edin.
  3. Kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
  4. Yoğurdu ve sarımsağı döküp karıştırıyoruz. Acı seviyorsanız biber ilave edin.
    Sıcaklarda bu tür mezeler iyi gidiyor.
Afiyet olsun. 🙂

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder