Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı Tarifi
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates rendesi (ben 4-5 yemek kaşığı domates sosu kullandım)
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patlıcanlar alacalı soyularak uzunlamasına 4’e bölünür, sonrasında küp küp dilimlenir. Patlıcanlar tuzlu suda yaklaşık 20dk kadar beklemeye bırakılır.
- Bu arada soğanlar yemeklik doğranır. Kırmızı biber ve yeşil biberin içleri boşaltılır, doğranarak hazır edilir.
- Tencereye zeytinyağı alınarak soğanlar eklenir, hafif pembeleştikten sonra biberler eklenir. Bir kaç dakika kavrulduktan sonra suyunu süzüp yıkanan patlıcanlar ilave edilir. Son olarak domates sosu da eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak yemeğin kendi suyu ile pişmesi sağlanır.
- Patlıcanlar yumuşayıp piştikten sonra ocak kapatılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder