Patates Mantısı Tarifi
Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet patates
- Yarım demet maydanoz
- 1 kase yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patates Mantısı Tarifi Yapılışı
- Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun.
- Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin.
- Patateslerin içine doğranmış maydanozları, karabiber, kimyon, kırmızı biber ve tuz ekleyip iyice karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bardak şeklinde şekillendirin.
- Ayrı bir kasede yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
- Patateslerin içini yoğurt ile doldurun.
- Dilerseniz sarımsaksız da yapabilirsiniz.
- Sosu için tavada sıvı yağı kızdırın, salçayı ekleyip karıştırın.
- Üzerine nane kullandım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder