1 Ağustos 2019 Perşembe

Patates Mantısı Tarifi

Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet patates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Patates Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun.
  2. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin.
  3. Patateslerin içine doğranmış maydanozları, karabiber, kimyon, kırmızı biber ve tuz ekleyip iyice karıştırın.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bardak şeklinde şekillendirin.
  5. Ayrı bir kasede yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
  6. Patateslerin içini yoğurt ile doldurun.
  7. Dilerseniz sarımsaksız da yapabilirsiniz.
  8. Sosu için tavada sıvı yağı kızdırın, salçayı ekleyip karıştırın.
  9. Üzerine nane kullandım. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder