2 Ağustos 2019 Cuma

Pati Kurabiye Tarifi

Pati Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin / tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • Alabildiği kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı )
Süslemesi için :
  • 1 paket sütlü çikolata
  • Hindistan cevizi veya fıstık tozu

Pati Kurabiye Tarifi Yapılışı

Sizlere hem görseliyle hem de tadı ile az malzemeli mükemmel bir kurabiye tarifi vericem mutlaka denemelisiniz 🐾 🍪
  1. İlk olarak oda ısısında olan yağımıza un hariç bütün malzemeleri ekleyelim ve homojen pütürsüz bir karışım elde edelim.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamı dediğimiz hamur elde edelim.
  3. Yağladığımız tepsimize hamurumuzdan kopararak yuvarlaklar yapalım ve çatal yardımıyla üzerine bastıralım.
  4. Bütün hamuru bu şekilde bitirelim.
  5. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya denk pişirelim.
  6. Soğuyan kurabiyelerimizin ucunu benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım daha sonra Hindistan cevizine batıralım. İşte bu kadar basit 🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder