Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kadayıf için ;
- 400 gr kadayıf
 - 6 yemek kaşığı şeker
 - 3 yemek kaşığı tereyağı
 - Yarım çay bardağı ceviz
 
Muhallebisi için ;
- 4 su bardağı süt
 - 5 yemek kaşığı şeker
 - 1 paket vanilya
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 3 yemek kaşığı un
 
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Önce kadayıf için tereyağı geniş bir tavada eritilir, daha sonra şeker ve kadayıf eklenir karıştırılır.
 - Rengi koyulaşan kadayıfa ceviz eklenir 5 dakika kadar kavrulur ve altı kapatılıp başka bir kaba alınır.
 - Muhallebisi için süt, un ve şeker tencereye alınır, kaynamaya başlayınca altı kapatılır tereyağı ve vanilya eklenir.
 - Büyük boy borcama (30 cm) önce kadayıfın yarısı eklenir sonra üzerine muhallebinin tamamı koyulur daha sonra kalan kadayıf serpiştirilir.
 - Buzdolabında 1 saat kadar bekletebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder