Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıf için ;
  • 400 gr kadayıf
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı ceviz
Muhallebisi için ;
  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce kadayıf için tereyağı geniş bir tavada eritilir, daha sonra şeker ve kadayıf eklenir karıştırılır.
  2. Rengi koyulaşan kadayıfa ceviz eklenir 5 dakika kadar kavrulur ve altı kapatılıp başka bir kaba alınır.
  3. Muhallebisi için süt, un ve şeker tencereye alınır, kaynamaya başlayınca altı kapatılır tereyağı ve vanilya eklenir.
  4. Büyük boy borcama (30 cm) önce kadayıfın yarısı eklenir sonra üzerine muhallebinin tamamı koyulur daha sonra kalan kadayıf serpiştirilir.
  5. Buzdolabında 1 saat kadar bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlar