Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kadayıf için ;
- 400 gr kadayıf
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı ceviz
Muhallebisi için ;
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Önce kadayıf için tereyağı geniş bir tavada eritilir, daha sonra şeker ve kadayıf eklenir karıştırılır.
- Rengi koyulaşan kadayıfa ceviz eklenir 5 dakika kadar kavrulur ve altı kapatılıp başka bir kaba alınır.
- Muhallebisi için süt, un ve şeker tencereye alınır, kaynamaya başlayınca altı kapatılır tereyağı ve vanilya eklenir.
- Büyük boy borcama (30 cm) önce kadayıfın yarısı eklenir sonra üzerine muhallebinin tamamı koyulur daha sonra kalan kadayıf serpiştirilir.
- Buzdolabında 1 saat kadar bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder