Pastane Pidesi Tarifi

Pastane Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket maya (ben instant maya kullandım)
  • 3, 5 su bardağı un

Pastane Pidesi Tarifi Yapılışı



  1. Derin bir kabın içine sütü, suyu, şekeri ve mayayı koyalım çırpıcıyla karıştırıp üstünü kapatıp 10 dk bekletelim.
  2. Bekleyen harca yağı, tuzu ve unu ekleyip yoğuralım.
  3. 30 dk üstü kapalı mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamuru 2′ ye bölüp merdaneyle açalım.
  5. Açtımız hamur çok ince olmayacak biraz kalın olcak.
  6. Tepsiye yağlı kağıt koyup üzerine un serpelim.
  7. Açtığımız hamuru üzerine koyalım.
  8. Tepside 15 dk tepsi mayası yapalım.
  9. Bir kasede suya elimizi batırıp hamura pide şeklini verelim.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu (İsteye bağlı) serpelim.
  11. 180 °C önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kızaran pidelerimiz olmuştur. AFİYET OLSUN.

Yorumlar