Ana içeriğe atla
Pastane Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
 
- 1/2 (yarım) ılık su
 
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
- 1 tatlı kaşığı tuz
 
- 1 yemek kaşığı şeker
 
- 1 paket maya (ben instant maya kullandım)
 
- 3, 5 su bardağı un
 
Pastane Pidesi Tarifi Yapılışı
- Derin bir kabın içine sütü, suyu, şekeri ve mayayı koyalım çırpıcıyla karıştırıp üstünü kapatıp 10 dk bekletelim.
 
- Bekleyen harca yağı, tuzu ve unu ekleyip yoğuralım.
 
- 30 dk üstü kapalı mayalandıralım.
 
- Mayalanan hamuru 2′ ye bölüp merdaneyle açalım.
 
- Açtımız hamur çok ince olmayacak biraz kalın olcak.
 
- Tepsiye yağlı kağıt koyup üzerine un serpelim.
 
- Açtığımız hamuru üzerine koyalım.
 
- Tepside 15 dk tepsi mayası yapalım.
 
- Bir kasede suya elimizi batırıp hamura pide şeklini verelim.
 
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu (İsteye bağlı) serpelim.
 
- 180 °C önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kızaran pidelerimiz olmuştur. AFİYET OLSUN.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder