25 Eylül 2019 Çarşamba

Patlıcan Tava Tarifi

Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 patlıcan
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy domates
  • 5 tane biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase kuşbaşı yada kavurma

Patlıcan Tava Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları şerit şeklinde soyup parmak şeklinde doğrayın tuzlu suda 5 dakika bekletin.
  2. Sonra suyunu süzüp yarım çay bardağı sıvı yağı patlıcanların her yerine sürün.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup dizin 200 derecede biraz pişirin.
  4. Tahminen 20 dakikada gibi kızaran patlıcanları ya güvence yada tencereye koyun ayrı bir yerde patatesleri doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile biraz kızartın bunları da patlıcanların üstüne ekleyin.
  5. Biberleri de ayrı bir yerde biraz kızartıp tencereye ekleyin üzerine kuş başı ise haşlayıp koyun ben kavurma kullandım 2 domatesin kabuklarını soyup doğrayın.
  6. Sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuzu koyup 1 yemek kaşığı domates salçasını 1, 5 su bardağı su ile karıştırarak ekleyin kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder