Ana içeriğe atla
Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 patlıcan
 
- 2 orta boy patates
 
- 2 orta boy domates
 
- 5 tane biber
 
- 2 diş sarımsak
 
- 1 yemek kaşığı domates salçası
 
- 1 kase kuşbaşı yada kavurma
 
Patlıcan Tava Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları şerit şeklinde soyup parmak şeklinde doğrayın tuzlu suda 5 dakika bekletin.
 
- Sonra suyunu süzüp yarım çay bardağı sıvı yağı patlıcanların her yerine sürün.
 
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup dizin 200 derecede biraz pişirin.
 
- Tahminen 20 dakikada gibi kızaran patlıcanları ya güvence yada tencereye koyun ayrı bir yerde patatesleri doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile biraz kızartın bunları da patlıcanların üstüne ekleyin.
 
- Biberleri de ayrı bir yerde biraz kızartıp tencereye ekleyin üzerine kuş başı ise haşlayıp koyun ben kavurma kullandım 2 domatesin kabuklarını soyup doğrayın.
 
- Sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuzu koyup 1 yemek kaşığı domates salçasını 1, 5 su bardağı su ile karıştırarak ekleyin kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder