Ana içeriğe atla
Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
 
- 3 adet yeşil biber
 
- 1 adet kuru soğan
 
- 4 diş sarımsak
 
- 4 adet domates
 
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
 
- 1 çay kaşığı şeker
 
- Tuz, istenilen baharatlar
 
- 1 çay bardağı sıcak su
 
- Kızartmak için sıvı yağ
 
Şakşuka Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar küp küp doğranır, tuzlu suya konur, bir müddet bekletelim.
 
- Daha sonra sıvı yağı uygun bir tavaya alalım, kızdıralım.
 
- Tuzlu sudan alıp kuruladığımız patlıcanlarımızı tavaya alalım.
 
- Soğan ve sarımsağı da yemeklik doğrayarak az miktarda yağda kavuralım.
 
- Yeşil biberleri  doğrayalım ve tavaya alalım.
 
- Üzerine rendelediğimiz domatesi ve salçayı da ekleyerek karıştıralım.
 
- Bir süre sonra da şeker, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
 
- Sıcak suyu da ilave ederek 4-5 dakika kadar pişirelim.
 
- Son olarak kızarttığımız patlıcanları da tavaya alalım ve pişirdiğimiz sos ile harmanlanmasını sağlayalım. Şakşukamız servise hazır, afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder